Uçak Bileti Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Uçak yolculuğunun amacı farklılık gösterse de tercih edilme sebebi genellikle aynıdır. Pek çok taşıta göre seyahatinizi daha hızlı, konforlu ve güvenli şekilde tamamlamanıza yardımcı olur. Kullanılan yeni teknolojilerin de katkısıyla yolculuklarınız ilk adımdan yani uçak bileti satın alma işleminden itibaren daha konforlu geçer.

uçak bileti

Güvenilir online bilet satın alma platformu Biletbayisi’nin yardımıyla evinizden çıkmadan kolayca bilet satın alabilirsiniz. Dahası farklı firmaların uçak bilet fiyatları hakkındaki karşılaştırmalı verileri tek sayfada görebilirsiniz. Ancak “Uçak bileti al” seçeneğini değerlendirmeden önce dikkat etmeniz gereken bazı detaylar da vardır. Uçak bileti satın alırken sizi bir adım ileriye taşıyacak bu püf noktalarını sizin için derledik.

Doğru Havalimanını Seçtiğinizden Emin Olun

Uçak bileti sorgulama işlemine başlamadan önce hangi havalimanının sizin için daha avantajlı olduğuna karar vermeniz önemlidir. Özellikle İstanbul, New York gibi kalabalık ve büyük şehirlerde talebi karşılamak için birden fazla havalimanı kullanılır. Şehir merkezine uzak havalimanları daha az tercih edilir. Bundan dolayı genellikle uçak bilet fiyatı açısından daha uygundur. Ancak gideceğiniz noktaya ulaşmak için harcayacağınız zaman ve ulaşım bedeli ucuz fiyat avantajını gölgeleyebilir.

İniş lokasyonunu belirdikten sonra yolcu sayısını ve yaşını doğru girmeniz satın alma işleminde size zaman ve bütçe konusunda avantaj sağlar. Arama ekranındaki kişi sayısını 3 yerine 1 yetişkin olarak işaretlerseniz karşınıza çıkan sonuçlar yanıltıcı olabilir. Uçak koltukları limitli olduğu için var olan kontenjana göre size uygun seferler gösterilir. 1 kişilik kontenjanı olan bir uçuş ne kadar ucuz olsa da sizin 3 kişilik talebinizi karşılamaz. Bu nedenle sorgulama yaparken dahi yolcu bilgilerini doğru girmemiz faydalıdır. Böylece hem gereksiz bilgilerle vakit kaybetmezsiniz hem de fiyat konusunda daha doğru sonuçlara ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda bazı yaş grupları için indirimli bilet hakkından da yararlanabilirsiniz.

indirimli bilet

Özel Yolcu İndirimlerinden Yararlanın

Ücretsiz uçak bileti satışı olmadığı için “Kaç yaşa kadar uçak bileti ücretsiz?” sorusunun bir yanıtı yoktur. Ancak yaş indiriminden faydalanarak ucuza uçak bileti satın alabilirsiniz. Doğum tarihine göre en ucuz uçak bileti en küçükler yani 0-2 yaş arasındaki bebekler için alınabilir. Bu gruptaki bebekler bir yetişkinin kucağında ilave bir kemer ile veya ayrı bir koltukta seyahat edebilirler. Bebek için istenilen ilave koltuk çocuk bileti olarak ücretlendirilir.

2- 12 yaş aralığındaki bireylere de çocuk yolcu bileti kesilir. Bu gruptaki çocuklar bir yetişkinle veya tek bir kabin memurunun gözetimi altında tek başına yolculuk edebilirler. Ancak bir çocuğun tek başına yolculuk edebilmesi için ebeveyni tarafından gerekli izin belgelerinin imzalanması gerekir.

“Uçak bileti öğrenci indirimi nasıl alınır?” sorusunun kısa cevabı, resmi öğrenci belgesiyle şeklindedir. Ancak 12 – 24 yaş arasındaki gençleri kapsayan öğrenci indirimini her firma uygulamaz. Bazıları ise kısıtlı şekilde sunar.

Siz de doğum tarihi indirimlerinden yararlanarak ucuz uçak bileti satın alabilir ve daha ekonomik şekilde seyahat edebilirsiniz. Ancak yolcunun yaşını belgeleyen resmi bir evrakı yanınızda taşımayı ihmal etmeyiniz. Aksi halde biletiniz iptal edilebilir veya ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Bilet Kaydı ve Özel Haklar ile İlgili Önemli Noktalar

Doğum tarihi kadar isim, soyisim, iletişim verileri gibi uçak bileti satın alırken sizden istenen tüm bilgileri doğru ve eksiksiz şekilde vermeniz önemlidir. Ayrıca tüm yolcu bilgileri nüfus kaydında yazdığı şekilde olmalıdır. İsim yazarken bir harfi yanlış veya eksik yazarsanız biletiniz geçersiz sayılır. Dahası ceza gibi ek masraflarla da karşılaşabilirsiniz. Tüm bunları son aşamada kontrol ettikten sonra biletinizi onaylayınız. Yine de yanlış bir bilgi olduğunu fark ederseniz en kısa sürede Biletbayisi müşteri hizmetlerine ulaşın. Müşteri danışmanı bu sorunu en kârlı şekilde düzeltmeniz konusunda elinden geleni yapacaktır.

Bildiğiniz üzere hava yolu şirketlerinin sundukları hizmetler de bilet fiyatlarında belirleyici olur. Bunlardan en temeli uçak ile taşıyabileceğiniz bagaj ağırlığıdır. Uygun uçak bileti seçeneklerinin izin verdiği bagaj ağırlığı genellikle 15 kg (kabin bagajı hariç) ile sınırlıdır. Bilet fiyatı arttıkça yalnızca izin verilen bagaj ağırlığı değişmez; koltuk seçimi, ikramlardan faydalanabilme, iptal ve değişim gibi haklar da elde edersiniz.

En Avantajlı Uçak Bileti Biletbayisi’nden Satın Alınır!

Bütçenize en uygun uçak bileti seçeneklerini detaylı uçuş bilgileriyle Biletbayisi’nde bulabilirsiniz. Yalnızca bilet alırken değil satın alma işlemini tamamladıktan sonra verdiği hizmetlerle de sizi memnun etmeyi sürdürür. Uçak bileti satın alırken seçeceğiniz koruma paketleriyle olası durumlara karşı paranızı güvence altına alabilirsiniz.

  • Esnek paketi tercih ederek aynı hava yolu şirketinden olmak şartıyla uçuş tarihini değiştirebilirsiniz. Böylece crm destek bedeli, sms ve ekstra hizmet bedeli ödemezsiniz.
  • İptal / iade paketi özellikle çok ileri tarihe alınan biletler için avantajlı bir seçenektir. Hastalık gibi mücbir sebepler (resmi belge gerektirir) dolayısıyla seyahat edemeyecek olursanız, bu paket kapsamında ücret iadesi işlemlerini Biletbayisi sizin için yapar.
  • Tasfiye paketi ise hava yolu firmasının çeşitli nedenlerle hizmet vermemesi durumunda mağduriyetinizi gidermenize yardımcı olur. Bu amaçla bilet alırken ödemiş olduğunuz tüm ücretlerin iade işlemleri Biletbayisi tarafından tamamlanır.

Siz de “Uçak bileti Biletbayisi avantajlarıyla alınır!” diyorsanız uygulama üzerinden üye olarak BB puan biriktirebilir ve üyelere özel indirimlerden yararlanabilirsiniz. Biletbayisi’nden satın alacağınız en uygun uçak bileti ile konforlu uçuşun keyfini çıkarmaya bugünden başlayabilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.