Videolu özgeçmiş hazırlamanın 6 püf noktası

İş arayan adaylara 10 kata kadar öne çıkma imkanı sağlayan videolu özgeçmiş nedir? Püf noktaları neler?

videolu özgeçmiş

Son dönemlerde iş dünyasının rekabetçi yapısının artması, teknolojik süreçlerin iş dünyasına etkisi ve yeni nesil insan kaynakları yöntemleri, iş başvuru süreçlerinde birçok yeniliğin kapılarını araladı. Özellikle stabil içeriklerden ziyade interaktif içeriklerin insan kaynakları uzmanları tarafından sıklıkla tercih edilmesi iş başvuru süreçlerinde video özgeçmişlerin öneminin artmasını sağladı.

İş dünyasını etkileyen tüm bu gelişmelerin ışığında iş arayan adaylara 10 kata kadar öne çıkma imkanı sağlayan video özgeçmiş özelliği ile adayları ve işverenleri daha verimli ve hızlı bir iletişimde buluşturan Türkiye’nin istihdam kaynağı Eleman.net, videolu özgeçmiş hazırlamanın püf noktalarını paylaştı.


Türkiye’de videolu özgeçmiş hizmetini adaylar ve işverenler ile buluşturan ilk marka olan Eleman.net’in adaylara önerileri şu şekilde:

Videonun süresini kontrol edin

Adayların video özgeçmiş hazırlarken sıklıkla yaptığı hataların başında uzun video süreleri yer alıyor. İnsan kaynakları uzmanların videonun süresinden ziyade içeriğin kalitesine odaklandığı biliniyor. Uzmanlara göre adayların detaylarla çok fazla zaman kaybetmeleri yerine, sade ve anlaşılır bir içerik planı hazırlayarak ve akıcı bir üslupla kendilerini ifade etmeleri değer taşıyor.

Dikkat dağıtan unsurlardan kurtulun

Adayların video özgeçmiş hazırlarken arka planda dikkat dağıtan unsurlara maksimum seviyede dikkat etmesi gerekiyor. Klasik ve sade arka plan seçimleri ile video odağının iş başvurusu yapan aday üzerinde olması büyük önem taşıyor. Ayrıca videodaki ses kirliliğinin ve yanlış telaffuzların önüne geçilmesi adına mikrofon kullanımı da uzmanlar tarafından öneriliyor.


Diksiyonunuza dikkat edin

İnsan kaynakları uzmanları ile aday arasındaki ilk temas ve izlenim oldukça değerli. İlk temas aday hakkındaki soru işaretlerinin giderilmesini, adayın tutum ve davranışlarının daha iyi anlaşılmasını sağlıyor. Bu noktada adayların video çekimi esnasında diksiyonuna dikkat etmesi ve oluşabilecek hata payını en aza indirmesi gerekiyor.

Işığı doğru kullanın ve kurguya önem verin

Kaliteli bir video içeriği için ışık kullanımı oldukça önemlidir. Adayların video kalitesini artırmak için doğru ışık kullanım metotlarından yararlanması gerekiyor. Öte yandan uzmanlar, hazırlanan videonun bir kurgu sürecini tabi tutulması ve video içerisinde yapılan hataların kurgu yardımıyla ortadan kaldırılması gerektiğinin altını çiziyor.

Kronolojiye dikkat edin

Video özgeçmiş süreçleri ile ilgili teknik konular kadar adayın performansının da önemli olduğu biliniyor. Uzmanlara göre adaylar video özgeçmiş hazırlarken belirli bir kronolojiye bağlı kalmalı. Adayların kişisel bilgilerini paylaştıktan sonra firmaya neden başvuru yaptığını ve firmaya hangi konularda değer katabileceğini belirtmesi gerekiyor.

Kariyer hedefinizi anlatın


Video özgeçmiş hazırlayan adayların başvuru sürecinde ne gibi hedefleri olduğunu, nasıl bir kariyer planı yaptığını, ilerleyen yıllarda ne gibi görevler üstlenmek istediğini belirtmesi büyük önem taşıyor. Uzmanlar istekli ve gelecek hedefini aktaran adayların bir adım önde olduğu ifade ediyor.

CV yerini sosyal medyaya bırakıyor: Linkedin gibi platformlar başı çekiyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.