Nebati: Elde ettiğimiz başarılar parmakla gösterilecek nitelikte

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bir hazır giyim markasının Yalova’daki lojistik merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, “Son yıllarda istihdamda, ihracat ve büyümede elde ettiğimiz başarılar diğer ülkelerle kıyaslandığında parmakla gösterilecek niteliktedir. Kendinize güvenin. İyi yoldayız. Doğru yoldayız güçlü bir şekilde gidiyoruz” diye konuştu.

nebati

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bir hazır giyim markasının Yalova’daki lojistik merkezinin açılışında konuştu.

Geçen yıl 2,1 milyon istihdam artışı sağlandığını savunan Nebati, “İstihdam artışı OECD artışında istihdamını en fazla artıran ülke olmayı başarmıştır. Salgında küresel ticaret bazı korumacı politikalar ve tedarik zincirindeki aksamalardan negatif etkilense de Eylül 2022 itibariyle 252,6 milyar dolar ile yeni bir rekor seviyesine ulaşmıştır. Türkiye büyümeye kalkınmaya devam ederken Yalova’mız da büyümesini ve kalkınmasını sürdürüyor. Bugün burada yatırım alanında öncü sektörlerden tekstil ve hazır giyim firmalarından birinin lojistik merkezinin açılışı için buradayız. Kurumlar vergisinde güzel ödemeler yapıyorsunuz. Demek ki kazanıyorsunuz, büyüyorsunuz, siz büyüyeceksiniz ülke büyüyecek. İnsanlarımız iş bulacak ihracat yapacağız” diye konuştu.


“DOĞRU YOLDAYIZ, GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE GİDİYORUZ”

İş insanlarına seslenen Nebati, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Son yıllarda istihdamda, ihracat ve büyümede elde ettiğimiz başarılar diğer ülkelerle kıyaslandığında parmakla gösterilecek niteliktedir. Kendinize güvenin. İyi yoldayız. Doğru yoldayız güçlü bir şekilde gidiyoruz. Söylediklerimiz birileri tarafından manipüle edilebilir. Ama siz bizi anlıyorsunuz biz sizi anlıyoruz. Dünya da anlayacaktır. Çağrılar bu ülkeden çıkan çağrılarla aynı frekansta buluşacak. Buna inancımız tamdır. Tüm olumsuz küresel şartlara rağmen inançla ve ter dökerek kaydettiğimiz başarıları sindiremeyen çıkar odakları ve onların gürültücü elemanları bugün hop oturup hop kalkmaya devam ediyorlar. Elde ettiğimiz tüm kazanımların üstünü örtmek için sürekli gündemi çarpıtacak yeni malzeme arayışında olmaya devam ediyorlar. Bu zevat mevcut küresel gerçekler ve ülkemizin kendine özgü şartlarını analiz edip somut projeler koymak bir yana çarpıtılmış açıklamalar ve ucuz algı haricinde gayret göstermiyorlar.

20 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ayağa kalkan özgüvenini yeniden kazanan milletimiz sinsi kumpaslara ve kirli darbe girişimlerine nasıl geçit vermediyse ekonomi tetikçilerine de asla prim vermeyecektir. Yalovalı kardeşlerimiz ve milletimizin her ferdi bu basirete ve inanca güçlü iradeye sahiptir. Esasen bu odaklar, milletimizin karşısında hiç bir başarı elde edemeyeceklerini kendileri de çok iyi biliyorlar. Mesnetsiz saldırılarını çaresizce arttırmaktan başka hiçbir şey de yapmıyorlar. Biz ne yapıyoruz? Sizlerle birlikte ülkemize yeni tesisler kazandırıyoruz. Küresel tehditleri fırsata çevirmek için azimle ilerlemeye devam ediyoruz. Ne yapıyoruz? Dönüşen bu dünyada Cumhurbaşkanımız ve milletimizle Türkiye yüzyılını yazmaya devam ediyoruz.”

“DAR GELİRLİ İLE BAŞ BAŞA KALDIĞIMIZDA ‘SENİ ÇOK ANLIYORUZ’ DERİZ”


Türkiye ekonomi modelinin dünyaya örnek teşkil edeceğini iddia eden Bakan Nebati, “İnanıyorum ki, Rabbim gösterdiğimiz gayretlerin mükafatlarını elbette vermeye devam edecek. Ayyıldızlı bayrağımız küresel arenada daha da yükselecektir. Bir işçiyle otururuz ekmeğimizi beraber paylaşırız. Bir iş adamıyla oturur onunla beraber yürür önündeki engelleri kaldırırız. Dar gelirli ile baş başa kaldığımızda seni çok iyi anlıyoruz deriz. Enflasyon olduğu zaman onunla nasıl mücadele edeceğini iyi biliriz. Ülkenin 20 yılda nereden nereye geldiğini çok iyi ifade ederiz. Hem alaylı hem de mektepli olarak bir üniversite hocasıyla da konuşurken hangi dili nasıl ifade edeceğimizi çok iyi biliriz. Spekülatif yalan dolan hezeyanlarla sözlerinizi devam ettirin. Siz havuzunuzda çırpınmaya devam edin. Siz trollerinizle sizin takipçilerinizin sayısını arttıracak her türlü şeyi yapın. Biz teorisinden de uygulamasından da çıktılarıyla da Türkiye ekonomi modelinin sadece Türkiye’ye değil dünyaya örneklik teşkil edeceğini, sancılı dönemin tüm dünyanın sancılı geçtiği bu dönemi en iyi şekilde geçeceğimizi biliyoruz, inanıyoruz ifade ediyoruz. Büyüyeceğiz, çalışacağız, üreteceğiz, istihdam sağlayacağız. Ülkeyi büyüterek 21. Yüzyıl Türkiye’nin yüzyılı olacak demeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (İHA)

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı: Türkiye’de fiyat hareketliliği var ama kriz yok


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.