YouTube zenginleri: En çok para kazandıran içerikler

En çok para kazanan YouTube kanalları hangileri? Saving Spot, dünya çapında incelediği verilerle ülke ve bölgelere göre YouTube zenginleri listesini paylaştı.

YouTube zenginleri

YouTube zenginleri: En çok para kazandıran içerikler neler?

Liste incelendiğinden dünyada en çok rağbet gören YouTube içeriklerinin çocuklara yönelik olduğu görülüyor. Türkiye’de de durum pek farklı değil.


Verilere göre şu an 11 milyondan fazla abonesi olan OyuncakOynuyorum adlı YouTube kanalı kurulduğu 2012’den bu yana 20 milyon dolardan fazla gelir elde etti.

Dünya çapında en çok kazanan Cocomelon adlı kanalın hedef kitlesi de yine çocuklar. Geleneksel tekerlemeler ve çocuk şarkılarından oluşan 3D animasyon videoları üreten ABD’li Cocomelon 2006’dan bu yana tam 282 milyon dolar kazandı.

Çocuklara yönelik videolar Güney Amerikalı kanala 100 milyon dolar kazandırdı

Çocuklara yönelik içeriğin “YouTube Zenginleri” listesine hakim olduğu başka bir kıta ise Güney Amerika. Arjantin merkezli çocuk kanalı El Reino Infantil’in geliri, yayına girdiği 2011 yılından bu yana 100 milyon doları aşarken toplam izlenme sayısı 50 milyar sınırına yaklaştı.


Avrupa Kıtası’nın en zengini 8 yaşında…

Avrupa kıtasına bakıldığında en çok rağbet gören içerik türü yine değişmiyor ancak farklı olarak seyahat videolarının da revaçta olduğu görülüyor. Avrupa’nın YouTube zengini ise 8 yaşındaki Anastasia Radzinskaya ve ailesine ait olan “Like Nastya” kanalı. Forbes’a göre 7 farklı dilde çocuk şarkıları, hikayeler içeren videolara yer veren bu kanalla birlikte Anastasia Radzinskaya dünyanın en hızlı büyüyen içerik üreticilerinden biri.

Televizyon kanalından YouTube kanalına geçince zengin oldu

Orta Doğu ve Orta Asya bölegesinin en zengini 53 milyon dolardan fazla gelirle Toyor Al Janah oluyor. 1994 yılında Ürdünlü iş adamı Khaled Maqdad tarafından kurulan Toyor Al Janah, 2008’de YouTube’a geçiş yapmadan önce yayın hayatına bir çocuk TV kanalı olarak başlamıştı.

Avustralya’da oyuncak videoları iş yapıyor

Avustralya’nın en büyük ve en zengin YouTube kanalı CKN, oyuncak inceleme videolarıyla, neredeyse 40 milyon dolar kazandı. Hintli bir YouTube kanalı olan ChuChi ise küçük çocuklar için tekerleme içeriği üreterek 80 milyon doların üzerinde gelir elde etti.

Afrika kıtasının konsepti şaka

YouTube, dijital altyapı ve erişim eksikliği nedeniyle Afrika’da henüz tam anlamıyla yaygınlaşmadı. Her 4 Afrikalıdan yalnızca 1’inin kalıcı bir internet bağlantısına sahip olduğu tahmin ediliyor. Ancak yine de YouTube’da büyük paralar kazanan çok sayıda Afrikalı içerik üreticisi var. Bunların başında 4 milyon dolar kazançla Nijeryalı komedyen Mark Angel gelirken onu yaşlı akrabalarına yaptıkları şaka videolarıyla ünlenen Senegalli Hussein ve Zainab kardeşler takip ediyor.



Derleyen: Marketing Türkiye – Kaynak: Digital Information World

Ünlü bilim insanına göre “İnternet yok olacak”


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.