Barcelona gezisi: Yeme içme mekanları

İspanya’da Katalan büyüsü olan şehir: Barcelona…

Barcelona yeme içme

Barcelona gezi yazısı

Barcelona’da El Prat 1. Terminale iniş yaptıktan sonra çok büyük olmayan terminalden çıkar çıkmaz sizi şehir merkezi Plaça de Catalunya’ya götüren “Aerobus” karşılıyor. Otobüslerin içinde bavul koyma yerleri özel olarak düzenlendiği için bavul sorunu yaşamadan 15-20 dakika gibi bir sürede şehir merkezine ulaşıyorsunuz.


La Rambla Caddesi

La Rambla Caddesi
La Rambla Caddesi | Fotoğraf: Hazal Mintaş

Eminim ki Plaça de Catalunya’ya geldiğinizde asla yabancılık çekmeyeceksiniz. Meydan Taksim Meydanı’nı andırıyor. Caddeleri ise bir İstiklal Caddesi tadında.

Plaça de Katalunya
Plaça de Katalunya | Fotoğraf: Hazal Mintaş
La Rambla Barcelona
La Rambla, Barcelona

Eğer hattınız yurtdışına açık değil ve internet ihtiyacınız varsa tabii ki bu konuda kurtarıcı Starbucks oluyor. Meydanın çevresinde bulunan iki adet Starbuckstan bu ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Bununla beraber kahvaltı ihtiyacını gidermek için de birebir bir adres olacaktır.

Plaça de Catalunya
Katalunya Meydanı

Fiyatlar nasıl?

Yeme içme konusunda da bence Barcelona birim fiyat olarak düşünürsek uygun bir Avrupa şehri. Orta halli restoran, bar, pub gibi yerleri tercih ettiğinizde İstanbul’dan çok da farklı hesaplar ödemiyorsunuz.

Barcelona’da yeme içme mekanları:

Tapadu Cafe Bar Restaurant

tapadu barcelona

Tapadu Tapas Bar, tam bir fiyat performans mekanı. Ayrıca atmosferi de huzurlu ve sakin bir mekan. Sangria’nızı yudumlayıp tapasların tadına varırken Barca’da günün yorgunluğunu kesinlikle atabileceğiniz bir yer. Ancak sadece içeride oturma imkanı bulunuyor.

El Mos

El Mos

El Mos ise gün içinde kahve tatlı/tuzlu atıştırmalıkla günü geçirebileceğiniz bir pastane diyebilirim. Sanıyorum ki Barcelona’da 4 adet bulunuyor ancak benim gittiğim Carrer dels Tallers’de bulunan El Mos olmuştu. Mekân otantik bir havada. Atmosferi huzurlu ve personel oldukça müşteri canlısı. Ispanyolca bilmememize ve Ingilzceleri iyi olmamasına rağmen ellerinden geldiğince yardımcı oluyorlar. Kahveleri çok lezzetli.


el mos

  • Tuzlu olarak: Ispanaklı kek / börek ve tavuklu sandviç
  • Tatlı olarak: Donnut ve Churro benzeri bir tatlı sipariş edip çok memnun kalmıştık.

Rosa de Raval

rosa de raval

Koktely & Mojito gibi içeceklerinizi yudumlayabileceğiniz bar olarak ise Rosa del Raval‘ı öneririm. Mekan hem içeride hem de dışarıda oturma imkanı sunuyor.

Mojito
Mojito

taco barcelona

Molly’s Fair Irish Pub

Molly's Fair Irish Pub
Molly’s Fair Irish Pub

Molly’s Fair City Irish Pub, Ciutat Vella’da bulunan mekân eğer bir Irish Pub severseniz sizi girdiğiniz anda içine alıyor. Oldukça kalabalık olan makânda Irish şarkıları çalıyor. Romlu Sangria’sı mükemmel, Barcelona’da Irish havası yaşamak isteyenler için ideal, içinde bilardo salonu da bulunuyor.

Hard Rock Cafe Barcelona

Hard Rock Cafe Barcelona
Hard Rock Cafe Barcelona

Hard Rock Cafe Barcelona hakkında konuşmadan geçmek olmaz. Tam da meydanda bulunan Hard Rock Barcelona için söylenecek çok şey yok aslında çünkü tipik bir HRC. Mekân oldukça kalabalık. Eğer ücretsiz konser gününe denk gelirseniz oturmak için çok fazla sıra bekleyebilirsiniz. Gürültü yüksek olacak ve siz yemek yerken yanınızda konser dinleyen insanlar olacaktır. Fiyat performans olarak memnun kalacağınızı düşünüyorum. Yer verdiğim mekanlar arasında çantanıza, telefonunuza ve özel eşyalarınıza en çok dikkat etmeniz gereken yer burası. Masaya telefonumu koyduğumda mekânın güvenlik sorumlusu tarafından uyarıldım.

Bar Castells

Bar Castells barcelona

Bar Castells geçerken bir bira içeyim de soluklanayım diyeceğiniz yer. La Rambla üzerindeki sokaklardan birinde ve meydana çok yakın. Konsept ağırlıklı olarak sokaktaki masalarda oturmak ya da gel‑al üzerine. Kışın masaların yanına taşınabilir doğalgaz ısıtıcı konuyor. Üşüme sorununu da ortadan kaldırıyor.

St. Christopher’s Inn

St. Christopher's Inn

Eğer siz de kalacağım yerde önemli olan şey güvenlik, temizlik ve merkezi olması diyorsanız bunun için St Christopher’s Inn uygun olacaktır. Hosteldeki en güzel şeylerden biri, ranzaların altında asma kilit ile kitlenen bavulların konabileceği kafesler, her yatağın kendi perdesi oluşu ve tabii yatakların yanlarında piriz ile okuma lambası olmasıydı.


Bununla beraber tuvalet ve banyo odanın dışında olsa da son derece temiz. Odada olan seçenekler de tabii ki mevcut. Fiyatlar oldukça makul. Kahvaltı, kişi sayısı ve karma/cinsiyet istemine göre değişiklik gösteriyor. Günlük bar gezileri, paella geceleri, lezzetli yerel yiyeceklerle karşılama toplantısı ve şehirde ücretsiz yürüyüş turları düzenliyorlar. St. Christopher’s Inn 2019 Barselona’nın En Popüler Hosteli seçildi.

Costa Brava, İspanya’daki Katalan sahil şeridi ve Barselona


Av. Hazal Mintaş
İstanbul doğumlu olan Hazal Mintaş, lise eğitimini İstanbul Haydarpaşa Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra lisans eğitimini Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde, yüksek lisans eğitimini ise Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Tezli Yüksek Lisans programında tamamlamıştır. Serbest avukatlık yapan Mintaş'ın Marka Hukukunda Karıştırma Tehlikesi adında bir kitabı bulunmaktadır. Mesleki çalışmalarının dışında ise siyaset ve sivil toplum alanlarıyla ilgilenmektedir. Uzun yıllardır hak temelli çalışmalar yürüten çeşitli yerel, ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarında üye ve eğitmen olup, yönetim kurullarında görev almaktadır. Çalışma alanları insan hakları, gençlik hakları, gönüllü hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliğidir.