Haluk Levent ve Ahbap’tan deprem yardımı uyarısı!

AHBAP Derneği kurucusu sanatçı Haluk Levent, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından bir uyarıda bulundu: “Lütfen valilik ve AFAD onayı almadan kamyonlara eşya yüklemeyin yollamayın!”

Haluk Levent

Türkiye’nin Doğu, Güneydoğu, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgeleri, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 ve Elbistan ilçesi merkezli 7,6 büyüklüklerindeki depremlerle sarsıldı.

Sanatçı ve AHBAP Derneği’nin kurucusu Haluk Levent de “Tüm şehirler deprem bölgesine geri desteğe çağrıldı. Ayrıca AHBAP Arama Kurtarma yola koyuldu. Ben de başkanları olarak bölgeye gidiyorum. Geçmiş olsun güzel ülkem” demişti.


Ahbap kurucusu Haluk Levent uyardı: Valilik ve AFAD onayı almadan kamyonlara eşya yüklemeyin!

Deprem bölgesine giden Haluk Levent, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak takipçilerini uyardı. Levent, “Şu anda insanlar can çekişiyor. Arama kurtarma faaliyetleri çok yoğun. Artık sokak jargonu ile konuşacağım. Allah’ını kitabını Muhammed’ini seven varsa lütfen lütfen Valilik ve AFAD onayı almadan kamyonlara eşya yüklemeyin, yollamayın. Buralar felaket, lütfen…” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/ahbap/status/1622651956647821315

Ahbap Derneği deprem bağışı nasıl yapılır?

Haluk Levent’in kuruculuğunu yaptığı Ahbap derneği, zorlu koşullarda vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyor. Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve beraberinde 10 ili de etkileyen 7.7’lik depremde de Ahbap derneği yardıma koştu. Ahbap gönüllülerinin yanısıra vatandaş da bu derneğin yardımlarına el uzattı. Haluk Levent’in 2017 yılında kurduğu Ahbap derneği de deprem bölgesine yardım gönderen ilk derneklerden oldu.

Ahbap IBAN Numaraları

Haluk Levent Ahbap derneğine bağış yapmak isteyen kişiler için hesap numaralarını paylaştı. Peki Ahbap derneğine nasıl bağış yapılır?

Ahbap Derneği’ine IBAN numarası üzerinden maddi destek sağlayabilirsiniz. Ayrıca yurt dışında ikamet ediyorsanız yine IBAN numarası üzerinden gönderim sağlayabilirsiniz.

Ahbap Derneği adı altında yardım toplayan ancak dernekle bir alakası olmayan kişilere karşı dikkatli olunuz. Ahbap Derneği resmi iletişim kanallarına aşağıdaki linkten tıklayarak ulaşabilir ve hesap numaralarını öğrenebilirsiniz: Ahbap Bağışçısı Ol!

Haluk Levent: Asıl yıkım Antakya’da

Gazeteci Fatih Altaylı yazısında, Haluk Levent ile telefonda görüştüğünü, asıl yıkımın Antakya’da olduğunu aktardığını yazdı.

Fatih Altaylı’nın yazısından ilgili bölüm şöyle:

Dün gece saat 12’yi geçiyordu Haluk Levent aradı. Hatay’da idi, sesi bitkin hatta perişan geliyordu. “Hatay’a ulaşan tek bir destek yok” dedi.

“AFAD çaresiz kalmış çok belli”

“AFAD bir ilde deprem olur biz de yardıma gideriz şeklinde organize olmuş. 10 il birden depremle vurulunca, 4 ilde büyük yıkım olunca AFAD çaresiz kalmış çok belli” dedi.

Binlerce enkazın pek azında yerel imkanlarla arama kurtarma çalışması yapıldığını, kimsenin yanına uğramadığı yüzlerce enkaz olduğunu anlattı.

Askeri birliklerin görevlendirilmesinde geç kalındığını düşünüyordu. Çok ama çok üzgündü. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi, çaresizlik nedeniyle tükenmiş gibiydi.


Aslında depremin asıl vurduğu yer Hatay ve Antakya idi. Bunu Haluk Levent de teyit ediyordu.

Gece boyunca deprem bölgesindeki farklı kentlerden onlarca depremzede ile görüştüm.

Herkes organizasyon bozukluğundan yakınıyordu.

Var olduğu söylenen devleti kimse bulamıyordu.

Enerji altyapısı çökmüştü, kentlere akaryakıt bile ulaştırılamıyordu.

Soğukta hiç değilse otomobillerde ısınmaya çalışanların da, kurtarma ekiplerinin de yakıt bulması mümkün değildi.

Yurt dışından gelen yardım ekiplerini havalimanlarından alıp enkaz alanlarına ulaştıracak organizasyon bile yapılamıyordu.

Partizanca açıklamalara öfke büyüktü.

24 yıl sonra 24 yıl önceki kadar bile olamamıştık.

Depreme hazır olmadığımız gibi, deprem sonrasına da hazır değildik.

24 senede bir arpa boyu yol alamamıştık.

Eski binalar neyse ama yeni binalar bile yıkılmıştı.

Yepyeni kamu binaları, yepyeni hastaneler, daha içine taşınılmamış siteler bile enkaz olmuştu.

Enkazın altında kalan ise yıllar süren umursamazlık, bu umursamazlığı umursamayan partizanlık ve elbette ki, liyakatsizlik olmuştu.

Boğazımızda söyleyemediğimiz çok söz, edep duvarına takılan çok kelime vardı.

Ben söylemesem de, siz anlıyordunuz nasıl olsa.

Haluk Levent’in enkaz altında kalan kuzeni hayatını kaybetti


Haluk Levent, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda kuzeni Berke Dönbak’ın enkaz altında kaldığını ve hayatını kaybettiğini duyurdu. Levent, paylaşımında “Ahh ya ahh! Küçük kuzenim Güven Dönbak enkaz altında kaldı. Kurtulamadı” ifadelerini kullandı.

Adana’da Bakan Kirişçi’ye tepki: Bir vinç bile getiremediniz!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.