Ali Koç: Ne yapacaksınız, her maçı mı kapatacaksınız?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç deplasman tribünü yasağına sert tepki gösterdi: Bu yanlıştan dönmek gerekir. Ne güvenlik ne sportif… Çıkarılan şey, ‘Siz stadyumunuzda böyle mi bağırıyorsunuz, biz de sizi cezalandırıyoruz’… Ne yapacaksınız, her maçı mı kapatacaksınız?

ali koç

Video aşağıda – Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FBTV’ye açıklamalarda bulundu.

Ali Koç’un açıklamaları şöyle:


“Bir gece önceden yasak olacağı Kayserispor yönetimine söylenmiş. O gün 18.00’de açıklama yapıyorlar ama bir gece evvel haber verilmiş.Bir gece önce Kayserispor’a yasak geleceği söyleniyor. Süreçte birileri yalan söylüyor. Bir nebze biliyorum. Her şeyi açıklayacağım, belki hepsini bugün değil. Siyasetinden, yerel idarelere kadar bildiklerimi anlatacağım.”

“Kayseri mahkemesi dün verilen yürütmeyi durdurma kararını reddetti. Bunun hukukla falan ilgisis yok. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak utanıyorum. Bir Valilik nasıl böyle savunma yapar, nassıl böyle savunma yapan avukat tutar, inanılır gibi değil.”

“Bu son bardağı taşıran damla noktasına geldik. Cumartesi bir maç var. Cumartesi oynanan maçta bazı tezahüratlar oldu. Orada bir saldırıya uğradık yönetim olarak. Ertesi gün Beşiktaş maçına gittik, orada aynı şeyler oldu. Statta infial oluştu. Ben hayretler içindeyim. İş çok sakat yere gidiyor. Yarın bir gün kardeşin kardeşe kırdırılacağı bir yere gidiyor.”

“Ne yapacaksınız, her maçı mı kapatacaksınız?”

“Bu kararların müşterek alınması gereken kararlar. Bu yanlıştan dönmek gerekir. Ne güvenlik ne sportif… Çıkarılan şey, ‘Siz stadyumunuzda böyle mi bağırıyorsunuz, biz de sizi cezalandırıyoruz’… Ne yapacaksınız, her maçı mı kapatacaksınız?”

“Kayserispor Başkanı, yazılan açıklamanın tam tersini söyledi. Başkanı aradım, ‘Sen bana böyle böyle dedin mi?’ dedim. ‘Dedim’ dedi. ‘E sonra?’ dedim. Anlatamıyor adamcağız… ‘Sorma, anla’ diyor. Ona da bir şey diyemiyorum. Bizim Kayserispor ile hiçbir sıkıntımız yok. Adını koyamıyorum ‘ne oluyor’ diyorsun. Baktım başkan da bir şey diyemiyor. Sonra biz derhal yürütmeyi durdurmak için başvurduk. İki tane savunma verdik. Türkçesi Türkçe değil, hukuku hukuk değil. Utandım.”


“Fenerbahçe’yi cezalandırmak mı dersiniz, ben ne suç işledim de seyircisiz…”

“(Taraftar yasağına dair resmi açıklamaya istinaden) Sevgili taraftarlar bu kararı sitemize koyacağız. Hala anlayamadık, deşifre edemedik. Siz de deşifrenizi bizimle paylaşın lütfen.”

“Türkiye’de kıyamet kopacak, ülke çapına yayınlacak… İkinci itirazın ardından 110 tane sosyal medya paylaşımı koymuşlar.”

“Çıkan mahkeme kararı, tepeden gelen kararla alınmış bir yanlışın, bir an önce kılıfına uydurulma çabası. Beşiktaş-Ankaragücü maçında da bu karar alınmıştır diyor… Bu insanlar futbola biraz yakın olsalar, ilk yarıdaki maçta tatsız olaylar yaşandığını bilirler. İki kulüp bir arada karar aldı ve deplasmana taraftar götürmedi. Bunun, bizim yaşadığımızla alakası yok.”

“Niye bizi tekrar hedef alıyorsunuz? Niye Fenerbahçe’yi tekrar bir kaosun içine sokmaya çalışıyorsunuz? Biz Kayseri’ye gideceğiz, ülke çapına tekrar kaos yayılacak… Bu mudur anlayışınız? Ben bunu kimin yaptırdığını çok iyi biliyorum.”

“Ben istemiyorum siyasi tezahüratlar olmasını. Ama hakaret ve küfür olmadığı müddetçe ben karışamam. Ben, taraftarın dediğini kontrol edemem. Herkes hükümeti desteklemek zorunda değil. Bize öğretmediler mi hükümet nedir, iktidar nedir? Hükümetler gider, hükümetler gelir. Devlet kalır.”

“Diğer kulüplere sesleniyorum. Bugün bize, yarın size…”


“Bir hafta süremiz var ama cumartesiye yetişmez. Hakkımızı arayacak vakit ve süre yok. Her şeyi gören yukarıda Allah var. Buraya kadar bu işin gelmesine vesile olan herkesi, Allah’ın takdirine bırakıyoruz. Hakkımızı helal etmiyoruz.”

GündemSpor || Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagram


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.