DiscoverEU: AB’den Türkiye dahil birçok ülkeden 18 yaşındaki gençlere ücretsiz tren bileti

DiscoverEU programı: Avrupa Birliği (AB), üye ülkeler ile Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerden 18 yaşındaki 35 bin gence Avrupa’yı gezebilmeleri için ücretsiz tren biletleri verecek.

discovereu

AB’nin “Erasmus+” programı kapsamındaki “DiscoverEU” projesi çerçevesinde 18 yaşındaki gençler, internet üzerinden başvurarak 30 güne kadar geçerli ücretsiz bilet kazanma şansı elde edebilecek.

Ücretsiz tren biletleri, AB üyesi ülkelerin ve Erasmus+ programına dahil olan ülkeler İzlanda, Liechtenstein, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan ve Türkiye’nin vatandaşı olan veya bu ülkelerde yasal olarak ikamet eden gençlere sağlanacak.


DiscoverEU programı nedir?

DiscoverEU, size Avrupa’yı öğrenme deneyimleri yoluyla keşfetme fırsatı veren Erasmus+ programının bir eylemidir. Ağırlıklı olarak demiryolu ile seyahat ederek (adalarda veya uzak bölgelerde yaşayanlara izin vermek için istisnalar vardır), Avrupa’nın büyüleyici manzaralarını ve çeşitli şehir ve kasabalarını keşfedeceksiniz. Her yıl gerçekleşen iki başvuru turu sırasında başvurabilirsiniz. Başarılı olan adaylara bir seyahat kartı verilir.

Avrupa Birliği’nde veya İzlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan ve Türkiye gibi Erasmus+ Programına bağlı üçüncü ülkelerden birinin 18 yaşında bir sakini olarak, DiscoverEU size bir seyahat deneyimine katılma fırsatı sunuyor. Avrupa’nın çeşitliliğini keşfetmenizi, kültürel mirasını ve tarihini öğrenmenizi ve kıtanın her yerinden insanlarla bağlantı kurmanızı sağlayacak.

Ayrıca DiscoverEU, bir genç olarak bağımsızlık, güven ve diğer kültürlere açıklık gibi geleceğiniz için değerli yaşam becerileri geliştirmenizi sağlar.

Seçilen katılımcılar, kültürel ziyaretler, öğrenme etkinlikleri, spor, yerel ulaşım, konaklama, yemek vb. indirimlerden yararlanmalarını sağlayacak bir DiscoverEU Avrupa Gençlik Kartı alacaklardır.

avrupa tren

Başvuru:

1 Temmuz 2004 ile 30 Haziran 2005 arasında doğanların “https://youth.europa.eu/discovereu_en” sayfasındaki kısa sınavda sorulan soruları 29 Mart 2023’e kadar cevaplaması gerekiyor.


Seçilen gençler biletlerini 15 Haziran 2023 ile 30 Eylül 2024 arasında en fazla 30 gün boyunca Avrupa ülkelerinde kullanabilecek. AB’nin 2018’den beri sürdürdüğü proje kapsamında bugüne kadar yaklaşık 200 bin gence ücretsiz tren bileti verildi.

Gezi Seyahat || Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagram


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.