Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı açıklandı: Kemal Kılıçdaroğlu

Altılı Masa toplantısı sona erdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı.

Kemal Kılıçdaroğlu

SON DAKİKA – Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın 5 liderinin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağını açıkladı.

Türkiye yeni haftaya siyasetteki sıcak gelişmeler ile başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın İYİ Parti lideri Meral Akşener ile görüşmesinin ardından, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da açıklamalarda bulundu. Zorlu, İYİ Parti tarafından İmamoğlu ve Yavaş’ın yetkili icracı Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak önerildiğini açıkladı. Ardından Meral Akşener’in Millet İttifakı toplantısına katılacağını duyurdu. Öte yandan saat 14.00’te yapılması planlanan toplantı ertelenerek saat 16.00’ya ertelendi.


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı toplantısına ev sahipliği yapan Saadet Partisi’nin Genel Merkezine, alkışlar ve meşalelerle giriş yaptı ve yeniden Altılı Masa’ya dönüşen toplantı başladı. Akşener binaya girdiği sırada, “İyİ Partililerle CHP’liler karşılıklı “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganı attı. Toplantı Akşener’in de katılımıyla başladı.

altılı

NELER YAŞANDI?

akşener yavaş imamoğlu

Altılı Masa’da Cumhurbaşkanı adayının belirleneceği açıklanan toplantıda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz eden İYİ Parti lideri Meral Akşener’in açıklamalarının ardından, peş peşe gelişmeler yaşandı.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi’nde Meral Akşener’e sürpriz ziyaret gerçekleştirdi

Görüşmenin ardından açıklama yapan İmamoğlu “Saygıdeğer Genel Başkan Akşener’i ziyaret ettik. Bugün bu ziyaretimizi değerli genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisiyle gerçekleştiriyoruz. Biz Türkiye’mizin özellikle depremle birlikte yaşadığı zor günlerde, memleketin geleceği açısından altılı masanın, stratejisinin varlığının çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu öneme binaen buradayız. Akşener ile duygularımızı paylaştık” dedi.


Mansur Yavaş ise “Bizler millet ittifakının belediye başkanlarıyız. Masada yaşanan olayları seyretme imkanımız yok. Bir araya gelip, Ankara’yı, İstanbul’u kazandık. Milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Millette tekrar bir araya gelinme arzusu var. Genel başkana ilettik, değerlendirecekler” dedi.

imamoğlu yavaş

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’dan açıklama: Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak önerdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Merkezi’nde Meral Akşener’le görüştü. Buluşmanın ardından açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Meral Akşener’in İmamoğlu ve Yavaş’ı Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak önerdiğini açıkladı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu düzenlediği basın tolantısında “Genel Başkanımız Meral Akşener milletimizin sesi doğrultusunda yeni bir kuşatıcı kapsayıcı yeni bir öneriyi Millet İttifakı’na sunmuştur. İki belediye başkanının seçilecek 13. Cumhurbaşkanı’nın yetkili icracı Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması önerisi iletilmiştir” dedi.

Altılı Masa toplandı

altılı masa toplantısı


İYİ Parti lideri Meral Akşener, Altılı Masa’da yaşanan krizin aşılmasının ardından tekrar masaya döndü. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğindeki “Liderler Buluşması”na, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldı.

Anket: Erdoğan ile Kılıçdaroğlu yarışırsa ne olur?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.