Yapay zeka tarafından hazırlanan seyahat planı: “Bu gerçek olamaz!”

Vietnam’ın Hanoi şehrine tek başına yapacağı seyahat için yapay zekadan 12 günlük bir yolculuk programı oluşturmasını isteyen Singapurlu bir kadın TikTok’ta viral oldu.

yapay zeka seyahat

Video aşağıda – Yapay zeka tarafından hazırlanan seyahat planı: “Bu gerçek olamaz!”

Mel adıyla bilinen 28 yaşındaki kadın, varış ve ayrılma tarihlerinin yanı sıra ziyaret etmek istediği Sa Pa ve Ha Long Koyu gibi birkaç bölgeyi girdi ve yapay zeka hızlıca tam 12 günlük bir program hazırladı.


Mel’in ” ChatGPT çöktüğü” için kullandığı Notion AI, Eski Mahalle’yi keşfetmenin ve Hoan Liem Gölü’nü ziyaret etmenin de aralarında yer aldığı önerileriyle, bölgedeki ilgi gören popüler yerleri seçti. Yapay zeka uygulaması restoran önerip seyahat ve check-in vakitlerini de hesapladı.

Yapay zekanın listeyi üretme hızına bazı sosyal medya kullanıcıları şaşkınlıkla bakakalırken, onlara kıyasla şahin gözlü olan diğer kullanıcılar bazı hatalar tespit etti.

Örneğin Notion AI 11. günde Mel’e Hanoi sahilinin yaklaşık 800 km aşağısındaki Ba Na Tepeleri’ni ziyaret etmesini öneriyor.

Buna rağmen Mel nihai sonuçtan etkilendi.

“Bu gerçek olamaz!”

Mel, AsiaOne’a “[Aracın] bir programı gün gün planlamasına gerçekten şaşırdım” dedi.

Diğer sosyal medya kullanıcıları da Mel’in şaşkınlığını paylaştı.

Bir kullanıcı “Bu gerçek olamaz, gezi programı gerçek mi?” diye yazarken, başka biri de “Ağzım bu videoyu izlerken nasıl da açık kaldı” dedi.

Üçüncü bir kişiyse şöyle yanıtladı:


Bu aslında yapay zekanın üretebileceği en kolay şeylerden biri çünkü zaten internetten çekebileceği çok fazla tatil planı var.

Bazı kullanıcılar da kendi yolculuk programlarını belirlemek için yapay zeka araçlarını kullandığını belirtirken, sonuçlar karışıktı.

Bir kullanıcı, “Erkek arkadaşım ve ben bunu sahil şeridi boyunca bir Oregon gezisi planlamak için kullandık ve yapay zeka bize çok iyi bir yolculuk programı verdi” diye yazdı.

Programı kullandık ve harikaydı

Bir başkasıysa “Bunu kullandım ama bilgilerin çoğunda zamanlama hatası vardı” diye yazdı.

Mutlaka kendiniz de kontrol edin.

Yapay zeka teknolojisinin yetenekleriyle ilgili çok şey söylense de The Independent’ın aracın doğruluğunu test etmeye adadığı bir çalışmasında tespit ettiği gibi, sonuçlara temkinli yaklaşmak iyi olur.

The Independent, ChatGPT’den York ve Londra için seyahat tavsiyesi istedi ve program her iki seferde de halihazırda kapalı olan restoran ve gece kulüpleri hakkında yanlış bilgilerle döndü.

İnsan eli değmesinin değerini vurgulayan bir bir kullanıcı da diğer kullanıcıların yorumlarda paylaştığı kişisel önerilerin sayısını belirterek şöyle yazdı:


Asıl yolculuk programı yorumlarda. TikTok bir kez daha sihrini yapıyor.

@what.mel Well, thanks? @notionhq #notionai ♬ BO$$ CHICK – Saweetie

Cinayeti aydınlatan sanal asistan Alexa gündem oldu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.