En çok rotası bulunan otobüs firmaları

Türkiye’de şehirler arası yolculuklarda çoğunlukla otobüsler tercih ediliyor. Dolayısıyla şehirler arası otobüs seferleri düzenleyen firmalara olan talep bir hayli fazla. Enuygun.com seyahat uzmanlarının elde ettiği verilere göre firmaların büyük çoğunluğu yılda milyonlarca yolcu taşıyor. Örneğin, Metro Turizm, yılda ortalama 7 milyon yolcuyu taşırken Pamukkale Turizm, ortalama 5 milyon yolcuya ulaşım hizmeti veriyor. Söz konusu oranlar bölgeden bölgeye ve firmadan firmaya göre değişiklik gösteriyor. Bu içerikte şehirler arası otobüs yolculuklarında sıklıkla tercih edilen ve Türkiye genelinde en çok rotası bulunan seyahat firmalarından bahsedeceğiz.

otobüs firmaları

Metro Turizm

Metro Turizm, Türkiye’nin en büyük otobüs şirketlerinden biri olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve Adana gibi büyük şehirler arasında sık sık seferler düzenliyor. Ayrıca Ege ve Akdeniz kıyıları gibi turistik yerlere de Metro Turizm ile ulaşmak mümkün. Enuygun otobüs bileti satış verilerine göre Metro Turizm’in en popüler seferleri şu şekilde sıralandırılabilir: İstanbul-Ankara, İstanbul-İzmir, İstanbul-Adana, İstanbul-Antalya, Ankara-İzmir, Ankara-Antalya, Ankara-Adana, İzmir-Antalya, İzmir-Adana, Adana-Antalya.

Pamukkale Turizm

Ülkemizin en eski ve en tanınmış otobüs şirketlerinden biri olan Pamukkale Turizm, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Van, Erzurum ve Trabzon gibi büyük şehirlere otobüs seferleri düzenliyor.

İstanbul-Ankara, İstanbul-İzmir, İstanbul-Antalya, Ankara-İzmir, Ankara-Antalya, İzmir-Antalya gibi şehirler arasında sefer düzenleyen firmanın, ayrıca, İstanbul-Sivas, İstanbul-Erzincan, Ankara-Sivas, Ankara-Erzincan, Ankara-Trabzon gibi doğu illerine de seferleri bulunuyor.

Ulusoy

Ulusoy, Türkiye’nin en köklü otobüs şirketlerinden biri. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve Adana gibi şehirler arasında sık sık seferler düzenleyen Ulusoy, Karadeniz bölgesi ve Doğu Anadolu gibi bölgelere de seferler düzenleyip ulaşım hizmeti veriyor. Ulusoy’un en sık kullanılan güzergahları arasında İstanbul-Ankara, İstanbul-İzmir, İstanbul-Antalya, Ankara-İzmir, Ankara-Antalya, İzmir-Antalya seferleri yer alıyor.

Vangölü Turizm

Vangölü Turizm, özellikle Doğu Anadolu bölgesinde sıklıkla tercih edilen bir otobüs şirketi olarak Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Diyarbakır, Van ve Erzurum gibi şehirlere seferler düzenliyor. Vangölü Turizm’in en popüler seferleri ‘İstanbul-Van, İstanbul-Hakkâri, Ankara-Van, Ankara-Hakkâri, Van-Ankara, Hakkâri-Ankara’ olarak sıralandırılabilir.

Isparta Petrol Turizm

Güneybatı Anadolu’da oldukça popüler bir otobüs şirketi olan Isparta Petrol Turizm, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Burdur, Denizli, Aydın, Muğla ve Manavgat gibi şehirler arasında otobüs seferleri gerçekleştiriyor. Isparta Petrol Turizm’in özellikle ‘İstanbul-Isparta, İstanbul-Burdur, Ankara-Isparta, Ankara-Burdur, İzmir-Isparta, Antalya-Isparta’ güzergahları arasında gerçekleştirilen otobüs seferleri oldukça revaçta.

Güney Akdeniz Seyahat

Güney Akdeniz Seyahat, özellikle Akdeniz bölgesi için çokça tercih edilen bir otobüs şirketi. Güney Akdeniz Seyahat’in otobüsleri ile Antalya, Alanya, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi şehirlere rahatlıkla ulaşılabiliyor. Firmanın en popüler otobüs güzergahları arasında ‘Antalya-Alanya, Antalya-Manavgat, Antalya-Side’ gibi tatil bölgeleri yer alıyor.

Seç Turizm

Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yoğun talep gören bir otobüs şirketi olan Seç Turizm, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Burdur, Denizli ve İstanbul gibi şehirlere seferler düzenliyor. Seç Turizm’in en çok tercih edilen rotaları arasında ‘İstanbul-Ankara, İstanbul-İzmir, İstanbul-Antalya, Ankara-İzmir, Ankara-Antalya, İzmir-Antalya’ başta geliyor.

Ben Turizm

İstanbul-Ankara, İstanbul-İzmir, İstanbul-Antalya, Ankara-İzmir, Ankara-Antalya, İzmir-Antalya gibi birçok şehir arasında otobüs seferleri gerçekleştiren Ben Turizm, Türkiye’nin batısında sıklıkla tercih ediliyor. Ben Turizm, şehirlerarası otobüs seferlerinin yanı sıra, turizm amaçlı seyahatler, transfer ve özel araç kiralama gibi hizmetler de sunuyor.

Özkaymak

Türkiye genelinde 50’den fazla noktaya ulaşım hizmeti sunan Özkaymak, özellikle Kapadokya bölgesinde turizm amaçlı seyahatler gerçekleştiriyor. Özkaymak, genellikle Ankara-Nevşehir, Ankara-Ürgüp, İstanbul-Nevşehir, İstanbul-Ürgüp, Nevşehir-İstanbul, Nevşehir-Ankara gibi rotalar arasında, Kapadokya bölgesine otobüs seferleri düzenliyor.

Süha Turizm

Marmara Bölgesi’nde sıklıkla tercih edilen bir seyahat firması olan Süha Turizm’in en popüler güzergahları ‘İstanbul-Çanakkale, İstanbul-Bursa, İstanbul-Balıkesir, Bursa-İstanbul, Balıkesir-İstanbul, Çanakkale-İstanbul’ olarak sıralandırılabilir. Bunun yanı sıra Süha Turizm, transfer hizmeti de sunuyor.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.