Seyahat yorumlarına göre Türkiye’nin en temiz plajları

TripAdvisor seyahat platformundan derlenen gezgin yorumlarına göre Türkiye’nin en temiz 10 plajı açıklandı. Gizli Liman Plajı, ülkemizin en temiz plajı olarak belirlendi.

en temiz plajları

Gezgin yorumlarına göre, Gizli Liman Plajı Türkiye’deki en temiz plaj olarak belirlendi.

Türkiye’deki en bakir plajların belirlenmesi için Cleanipedia, Türk plajları hakkında neredeyse 47.000 TripAdvisor yorumunu analiz etti ve en yüksek oranda “temizlik” ile ilgili anahtar kelimeler içeren en iyi oyları almış yorumları aradı.


Sadece genel olarak olumlu olan 4 ve 5 yıldızlı yorumlara baktık.

Cleanipedia ayrıca restoranlardan cazibe merkezlerine kadar en fazla olan Türk plajlarını da analiz etti ve en temiz plajların bulunduğu illeri ve kıyıları keşfetti.

Türkiye’nin en temiz 10 plajı

Gezgin yorumlarına göre, Gizli Liman Plajı Türkiye’deki en temiz plaj olarak belirlendi. Ege sahilinde bulunan Gökçeada’da bulunan plajın 4 ve 5 yıldızlı yorumların neredeyse %40’ı ‘temiz’ veya eşdeğer olduğunu belirtiyor.

Yalıçiftlik Sahili ikinci sırada ve İnlice Plajı üçüncü sırada yer aldı. Sırasıyla yüksek puanlı yorumlardaki gezginlerin %35,6’sı ve %35’i plajların temizliğini vurguluyor.

En iyi 20 plajın 18’i Ege sahilinde bulunuyor.

Türkiye’deki en temiz plajlara sahip şehirler:

beach şehir

Yerli halk ve turistler, plajların ne kadar temiz olduğundan bahseden olumlu yorumların %29’unu alarak Balıkesir ili’nin en temiz plajlara sahip olduğunu düşünüyor.

İstanbul il’i ikinci sırayı alırken, Adana il’i üçüncü sırada yer alıyor.

Türkiye’deki en temiz kıyılar: En bakir plajlara sahip kıyılar

Prens Adaları takımadaları, temizlik açısından tüm Türkiye’deki en temiz kıyılara sahiptir ve yorumların %29,1’i temizliğinden bahseder.

Onu yakından takip edenler; sırasıyla Marmara Denizi ve Karadeniz kıyılarıdır ve olumlu gezgin yorumlarının %23,3’ü ve %19’u temizliklerinden bahseder.

Türkiye’deki en fazla cazibe merkezi ve olanaklara sahip en iyi plajlar:

BLM Beach’in yaklaşık 9 km’lik çevresindeki alanda 126 aktivitesi bulunması, diğer cazibe merkezlerini de arıyorsanız gitmek için en iyi plaj olduğunu gösteriyor.

İkinci sırada, yaklaşık 9 km’lik çevresindeki alanda 123 aktiviteye sahip olan Mermerli Beach yer alırken, üçüncü sırada yaklaşık 9 km’lik çevresindeki alanda 101 aktiviteye sahip olan Konyaaltı Beach yer alıyor.

  1. BLM Plajı – Muratpaşa Antalya
  2. Mermerli Plajı – Antalya
  3. Konyaaltı Sahili – Antalya
  4. Yahşi Plajı – Ortakent Bodrum
  5. Nakibey Plajı – Adalar İstanbul
  6. Bitez Plajı – Bodrum
  7. Büyükçekmece Sahili – İstanbul
  8. Marmaris Sahili – Muğla
  9. İçmeler Plajı – Marmaris
  10. Turunç Sahili – Marmaris

Türkiye’deki en fazla restorana sahip en iyi plajlar

restoranlı plajlar

Mermerli Beach, yaklaşık 5 km’lik çevresindeki alanda 930 restorana sahip olmasıyla, Türkiye genelinde çevresinde en çok restorana sahip plajdır.


BLM Beach, 919 yerel restoranla pek de geride kalmıyor. Üçüncü sırada Bitez Beach var. Bu plajın yakınında seçebileceğiniz 745 restoran bulunmaktadır.

Gezi Seyahat || Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagram


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.