Hayatınızı kolaylaştıracak en iyi yapay zeka uygulamaları

Hayatınızı kolaylaştıracak en iyi yapay zeka uygulamaları neler? Gelişen yapay zeka teknolojisi hayatımızı birçok yönden etkilemeye devam ediyor. Konuşma tanıma, karar verme ve problem çözme gibi konularda insan zekası gerektiren görevleri daha az hata oranıyla gerçekleştirebilme kabiliyetine sahip olan yapay zeka, iş dünyası başta olmak üzere sosyal yaşamı da büyük ölçüde etkiliyor.

yapay zeka uygulamaları

Hayatınızı kolaylaştıracak en iyi yapay zeka uygulamaları

5 ana maddede yapay zeka hayatımızı nasıl etkileyecek?


Sağlık sektörünü domine edecek

Yapay zeka, doğru teşhisler sağlayarak, tıbbi hataları azaltarak ve hasta sonuçlarını iyileştirerek sağlık sektörünü şimdiden dönüştürüyor. Yapay zeka algoritmaları tespit ve kişiselleştirilmiş tedaviler yönünden büyük miktarda tıbbi veriyi analiz edebiliyor.

Öte yandan gelişmiş ülkelerde yeni yeni kullanılmaya başlanan yapay zeka destekli sohbet robotları, hastaların sorularını yanıtlamalarına ve randevu almalarına da yardımcı oluyor. Yapay zekanın sağlık alanında gelecekte önemli katkılar sunacağı düşünülüyor.

Ulaşımda devrim yaratıyor

Yapay zekanın önemli ölçüde etkilediği bir diğer alan da ulaşım. Daha güvenli, daha hızlı ve daha verimli bir ulaşım ağı için yapay zeka temelli otomasyon çalışmaları ulaşım endüstrisinde devrim yaratıyor.

Yapay zeka tarafından desteklenen otonom araçlar, insan hatasından kaynaklanan yol kazalarının sayısını ve yolcuların bekleme süresini de azaltacak. Öte yandan özellikle metropollerdeki ulaşım sorunlarına yapay zeka temelli akıllı uygulamalarla birlikte çözümler üretilmeye başlandı.

Eğitim ve öğretimin yeni kurallarını belirliyor

Tüm dünyada özellikle artırılmış gerçeklik teknolojisi ile birlikte gerçekleştirilen yapay zeka uygulamaları eğitim ve öğretimin yeni kurallarını belirliyor. Yapay zeka, eğitim sektöründe yapay zeka destekli sanal öğretmenler ve kişiselleştirilmiş öğrenme sistemleri, öğrencilere özelleştirilmiş eğitim deneyimleri sağlıyor.

Ayrıca yapay zeka eğitimcilerin öğrencilerin iyileştirilmesi gereken alanları belirlemesine ve onlara kişiselleştirilmiş geri bildirim sağlamasına da yardımcı oluyor.

İş dünyasında yeni fırsatlar yaratıyor

Yapay zekanın en fazla dokunduğu alanlardan biri de iş dünyası. Yapay zeka birçok işi otonom bir hale getirirken; yapay zeka geliştirme, veri analizi ve siber güvenlik gibi alanlarda da yeni fırsatlar yaratmayı başarıyor.

Bununla birlikte uzmanlar, yapay zekanın bazı çalışanları da yerinden edebileceğini ve yapay zekanın iş gücüne entegrasyonuyla birlikte gelen zorlukların ele alınmasının çok önemli olduğunu belirtiyorlar. İlerleyen yıllarda yapay zeka temelli çalışansız deneyim mağazalarının sayısının artması bekliyor.

İletişim deneyimini artırıyor

Yapay zekanın iş ve sosyal yaşamda etkilediği en önemli alanlardan biri de iletişim sektörü. İletişimi bir bütün olarak ele alan yapay zeka, özellikle iletişim sektörüne yönelik içerik, grafik ve görsel konularında her geçen gün kendisini geliştirmeyi başarıyor. Öte yandan iletişim teknolojileri de yapay zeka uygulamalarından nasibini almış durumda.

Yapay zeka destekli sohbet robotları ve sanal asistanlar, müşteri sorularına hızlı ve kişiselleştirilmiş yanıtlar verme imkanı sağlıyor. Ayrıca dil çeviri teknolojisini geliştirerek insanların dil engellerini aşarak birbirleriyle iletişim kurmasını kolaylaştırıyor.

Hayatınızı kolaylaştıracak en iyi yapay zeka araçları:

ChatGPT yaşı

ChatGPT

Dünyaca ünlü Al şirketi OpenAl tarafından geliştirilen ChatGPT; insanlarla sohbet etmek, metin üretmek ve hatta diyalog tabanlı uygulamalar geliştirmek için kullanılabilir. Bu yapay zekaya hemen her şeyi yaptırabilirsiniz. Fakat internete erişimi olmadığı için bunlar sınırlı. Örneğin kod yazdırabilirsiniz. Veya ondan bir konuda fikir isteyebilirsiniz. Ayrıca kendisi, üniversite soruları da çözebiliyor.

DALL-E

OpenAl tarafından sunulan DALL-E uygulaması ile yazı girerek fotoğraf oluşturabilirsiniz. Yapay zeka tarafından oluşturulan bu fotoğraf, gerçek hayatta var olmayan bir nesne, manzara veya kişinin fotoğrafı olabilir.

Namogoo

Kendisini dijital yolculuk sürekliliği platformu olarak tanımlayan bu araç, uygulamanızın yanı sıra e-ticaret  sitenizde de kaybolan gelir fırsatlarını tespit etmek için yapay zekayı kullanıyor. Her bir müşteri kategorisinin ihtiyaçlarını ve davranışlarını kapsamlı bir şekilde anlamak ve ardından onları kişiselleştirilmiş tekliflerle hedeflemek için makine öğrenimini kullanıyor.

Hotpot.ai

Hotpot.ai, hem tasarımcılara hem de hemen hemen tüm kullanıcılara bir yapay zeka araçları koleksiyonu sunuyor. Araç, hataları gideren, temel olarak eski fotoğrafınızı harika resimlere dönüştüren ve yepyeni görünmesini sağlayan bir “yapay zeka resim düzelticisine” sahip.

Timely

Timely, gün boyunca yaptıklarınızı takip etmek için tasarlandı. Bu araç ile görevlerinizi otomatik olarak etiketleyebiliyor ve yapacağınız sınıflandırmalar sayesinde işlerinizi projeler halinde gruplandırabiliyorsunuz. Bunun gibi bir zaman takip uygulaması kullanmak, gün boyunca küçük şeylere ne kadar zaman harcadığınızı size göstereceğinden üretkenliğinizi gerçekten artırabilir. Bu küçük aktiviteler, siz farkına bile varmadan gerçekten birikiyor ve hepsini tek bir uygulamada görmek planlı hareket etmenizi sağlıyor.


Adobe Enhance

Adobe Enhance, kullanıcıların ses kayıtlarının kalitesini yükseltmesine yardımcı olan bir Adobe Podcasts özelliği. Kullanıcıların arka plan gürültüsünü hızlı ve kolay bir şekilde ortadan kaldırmasına ve ses kalitesini artırmasına olanak tanıyan özelliklerle birlikte çalışıyor.

Big Panda

BigPanda’nın otonom operasyon platformu, BT operasyonlarının, ağ operasyonlarının ve geliştirme operasyon ekiplerinin IT olaylarını daha hızlı ve daha kolay tespit etmesine, araştırmasına ve çözmesine yardımcı oluyor.

Neuraltext

Neuraltext, kullanıcıların kampanyaları için etkili bir metin oluşturmasına ve SEO amaçları için içeriği optimize etmesine olanak tanıyan yapay zeka destekli bir platform. Yapay zeka metin yazarlığı araçlarıyla, Facebook reklamları hazırlamak, slogan fikirleri oluşturmak veya blog gönderileri yazmak gibi çeşitli amaçlar için kullanılabilecek 50’den fazla şablon sunuyor.

Prisync

Rakiplerinizin fiyatlandırma stratejileri hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, yerli bir teknoloji firması olan ve rakiplerini de bünyesine dahil ederek büyüyen Prisync sizin için uygun olabilir. Bu araç ürünlerinizi ve rakiplerinizi ekleyip tanımlayabileceğiniz ve ardından geçmiş modeller de dahil olmak üzere pazarınızdaki fiyat değişikliklerini değerlendirebileceğiniz bir gösterge panosuna sahip.

Brandmark.io

Markanız için iyi bir logo oluşturmak oldukça zor ve yıpratıcı bir süreç olabilir, tam da bu nedenle brandmark.io bunu çok kolay hale getiriyor. Hızlı ve kolay bir şekilde markanız için bir logo oluşturabilen Brandmark.io’yu kullanmak için websitesine marka adı ve slogan gibi bilgilerinizi girmeniz, marka anahtar kelimelerinizi belirlemeniz yeterli. Ardından renk ve yazı stili seçerek yapay zekanın sizin için uygun bir logo üretmesini bekleyebilirsiniz.

Otter.Ai

Otter, toplantılarınızdan, röportajlarınızdan, derslerinizden ve diğer sesli konuşmalarınızdan zengin notlar oluşturmanıza yardımcı olmak için makine öğreniminin gücünü kullanan yapay zeka destekli bir asistan. Bu araç, kendi toplantı notlarınızı özetlemek ve yazmak için harcayacağınız zamandan tasarruf etmenizi, ayrıca toplantı sürenizi verimli geçirmenizi de sağlıyor.

Warmer.Ai

Warmer.ai, e-posta pazarlamasından en iyi şekilde yararlanmakta zorlananların saniyeler içinde kişiselleştirilmiş e-postalar oluşturması için yapay zeka kullanıyor. Tek yapmanız gereken “randevu almak”, “bir web sitesini ziyaret etmek” veya  “bir kaynak indirmek” gibi bir e-posta hedefi seçmek ve potansiyel müşteriniz için bir web sitesi veya LinkedIn profili girmek.

Krisp.ai

Arka planda gürültü ve dikkat dağıtıcı şeyler varken görüntülü arama veya Zoom toplantısı yapmaya çalışmanın hayal kırıklığını hepimiz biliyoruz. Belki de o an konumunuzu veya çevrenizi değiştiremezsiniz ve Zoom gürültü giderme yeterli olmayabilir. İster bir kafenin arka planındaki müzik sesi, ister dışarıdaki sokak gürültüsü veya diğer odadan çocuklarınızın oyun sesi olsun, gürültü dikkatinizi dağıtabilir ve üretkenliğinizi düşürebilir.

Beautiful.ai

Beautiful.ai ile çarpıcı sunumlar oluşturmak mümkün. Bu bulut tabanlı yazılım, minimum çabayla size profesyonel görünümlü sonuçlar vermek için yapay zekanın gücünü kullanıyor. çeşitli özelleştirilebilir şablonlar, resimler ve grafikler arasından seçim yapabiliyor ve mesajınızı daha da net hale getirmek için çizelgeler, tablolar ve diğer veri görselleştirmeleri ekleyebiliyorsunuz. İster iş, ister eğitim veya pazarlama alanında olun, Beautiful.ai ilgi çekici ve etkili sunumlar oluşturmak için oldukça verimli bir araç.

Chatsonic

Chatsonic, birden fazla özellikle otomatikleştirilmiş ve ilgi çekici konuşmalar oluşturabilen bir sohbet robotu. Sorulara cevap ve çözüm bulmak için kullanılabiliyor.

Textio

Textio, şirketlerin iş ilanları oluşturma biçiminde adeta devrim yaratan güçlü bir yapay zeka odaklı araç. Bir iş ilanının her bir kelimesini analiz etmek ve adayları çekme yeteneğine göre puanlamak için tahmine dayalı teknolojiden faydalanıyor ve aynı zamanda mesajdaki olası cinsiyet ayrımcılıklarının ortadan kaldırılmasını sağlıyor.

Voila Al

Voila Al, OpenAl’nin GPT-3 dil modeline dayanan pek çok özelliğe sahip bir yapay zeka uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde yazılardaki dil hatalarını bulabilir, blog ve sosyal medya gönderileri için fikirler alabilirsiniz. Aynı zamanda e-posta da yazdırabilirsiniz. Genel olarak kolaylık sunan bu uygulamayı, tarayıcınıza eklenti olarak ekleyebilirsiniz.

Compose Al

GPT-3 dil modeline dayanan ve birçok yapay zeka uygulamasından yardım alan Compose Al, metin tamamlama, e-posta yazdırma ve sunum hazırlama gibi pek çok kolaylık sağlıyor. Örneğin göndermek istediğiniz e-postanın konusu söylerseniz, sizin için bir açıklama yazabilir. Bu da haliyle size zaman kazandırır.

Soundraw

Yapay zekadan destek alan Soundraw uygulaması, ücretsiz olarak müzik oluşturmamıza olanak sunuyor. Oluşturacağımız müziğin ruh halini, süresini ve temposunu seçebiliyoruz. Aynı zamanda detaylıca düzenlemeler yapabilmek de mümkün.

Sheetplus

Google Sheets veya Microsoft Excel gibi yazılımlarda formül kullanıyorsanız, Sheetplus işlerinizi oldukça kolaylaştırabilir. Uygulamanın web sitesi üzerinden, formüllerinizi 10 kat daha hızlı yazabilirsiniz. Sadece ne formülü istediğinizi yazmanız yeterli olacaktır. Bu kullanışlı uygulama, size zaman kazandırabilir.

Grammarly


2009 yılında beri kullanımda olan Grammarly sayesinde yazdığınız yazıdaki gramer (dilbilgisi) hatalarını kolayca bulabilir ve düzeltebilirsiniz. Yapay zekadan yardım alan uygulama, yalnızca İngilizce metinleri destekliyor.

Yapay zeka internete bağlandı: ChatGPT’den kritik güncelleme!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.