Ana Sayfa Yaşam Mikroskobik Çanta: Gözle görmek çok zor, 63 bin dolara satıldı

Mikroskobik Çanta: Gözle görmek çok zor, 63 bin dolara satıldı

Sadece mikroskopla görülebilen 657’ye 222, 700 mikron boyutlarındaki Louis Vuitton tasarımına sahip mikroskobik çanta online müzayedede yaklaşık 63 bin doların üzerinde bir fiyatla satıldı.

mikroskobik çanta İnsan gözüyle zar zor görülebilen bu yeşil çanta, popüler bir Louis Vuitton tasarımına dayanıyor. Ancak lüks markanın kendisinin değil, New Yorklu bir sanat kolektifinin eseri.

Bu çok küçük eserine “Mikroskobik Çanta” adını veren Brooklyn merkezli MSCHF grubu, çantanın bir iğne deliğinden geçecek kadar dar ve bir deniz tuzu tanesinden daha küçük olduğunu iddia ediyor.

MSCHF, ürünü “Büyük el çantaları, normal el çantaları ve küçük el çantaları vardır, ancak bu çanta minyatürleştirmede son söz.” diyerek tanıttı. Çanta Fransız lüks çanta markası Louis Vuitton’un markasını simgeleyen LV harflerini taşıyor.

MSCHF yaptığı açıklamada, “El çantası gibi bir zamanlar işlevsel olan bir nesne giderek küçüldükçe, nesne statüsü tamamen bir marka göstergesi olana kadar giderek daha soyut hale geliyor” diyor.

Mikroskopla birlikte satıldı

sanat mikroskobik

Bu küçük çanta mikro ölçekli plastik parçaların 3D baskısını yapmak için kullanılan bir üretim teknolojisi olan iki fotonlu polimerizasyon kullanılarak yapılmış. Çanta, görüntülenebildiği dijital bir ekranla donatılmış bir mikroskopla birlikte satıldı. Çanta, Fransız markanın şu anda tam boy olarak 3,100 ila 4,300 dolar arasında satılan bir modeline benziyor.

louis vuitton

Satışa online müzayede evi Joopiter ev sahipliği yaptı. 2016 yılında kurulan MSCHF genellikle tüketici kapitalizmiyle dalga geçerken aynı zamanda ondan kazanç sağlayan sanat projeleriyle sık sık gündeme geliyor.

Grup, şeytani semboller ve gerçek insan kanı damlaları içeren 666 çift modifiye Nike spor ayakkabısından oluşan “Satan Shoes” serisi nedeniyle Nike tarafından dava edilmişti. MSCHF’nin kreatif direktörü Kevin Wiesner, bu ayın başlarında The New York Times’a grubun Louis Vuitton’dan izin almadığını söylemişti.

Astroloji: Merkür Yengeç transiti burç yorumları

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.