Yüzme Havuzu Yapımına Nasıl Başlamalısınız?

İşletmenize veya villanıza bir yüzme havuzu yaptırmayı ciddi olarak düşünüyorsanız, muhtemelen vermeniz gereken birçok karar olduğunu göreceksiniz. Bu listenin başında ilk ve en önemli bir soru var:

Güvenilir Ve Saygın Bir Yüzme Havuzu Yapım Firmasını Nasıl Seçerim?


Bu soru çok önemlidir. Çünkü havuz kurucusunun uzmanlığı ve dürüstlüğü, projenizin nihai sonucunda büyük bir rol oynar.

Yüzme Havuzu yapımı

Bu süreçte size yardımcı olmak için Pekcan Havuz olarak potansiyel havuz yapım firmalarını ve müteahhitlerini incelemenize yardımcı olacak bir kontrol listesi oluşturduk. Bu kontrol listesi, binlerce yüzme havuzu yapıp teslim ettiğimiz müşterilerimiz ile oluşturduğumuz çeyrek asırdan fazla deneyimimize dayanmaktadır. Bize sorulan sorular, karşılaştığımız sorunlar ve farklı müşterilerin farklı ihtiyaçları, yüzme havuzu firması arayışınızda size yardımcı olacak birçok soruyu bilmemize ve yanıtlarını vermemizi sağladı.

Nerede yaşıyor olursanız olun veya ne tür bir havuz istiyorsanız, bu kontrol listesi bir havuz üreticisi seçerken aramanız gereken farklı kriterleri belirlemenize yardımcı olacaktır.

Bir Yüzme Havuzu Yapım Firması Seçmek İçin Kontrol Listesinde Neler Yer Alır?

1) Yüzme Havuzu İnşaatı Sektöründe İş Bilgisi Ve Deneyimi

Şirketin ticaret ruhsatı var mı? Ruhsatı, lisansları ve sertifikaları nelerdir?

Ayrıca ruhsat, vergi levhası ve lisanslarındaki ismin şirket ismiyle eşleşip eşleşmediğini de sormalısınız. Değilse, nedenini öğrenin.

Havuz yapım firmasının kaç yıldır faaliyet gösterdiğini öğrenin. İşletme süresinin ne kadarı bir yüzme havuzu inşa etmek için harcanmıştır?

Bu ilk sorulardan sonra, karşılaştırma yaparak listenizdeki inşaat şirketlerinin çoğunu elediğinizi göreceksiniz.

2) Müşteri Referansları

Havuz oluşturucuya aşağıdaki soruları sorun:

– İşinize başladığınızdan bu yana kaç tane yüzme havuzu yaptınız?

– Geçen yıl kaç tane yüzme havuzu inşa ettiniz?

– Bunun için bu havuzlardan kaç tanesini gösterebilirsiniz?

Havuz yapım firması ve üreticisi, müşterilerinin yarısından daha azını referans olarak sağlayabiliyorsa, bunu kırmızı bayrak olarak kabul etmelisiniz. Deneyimlerimize göre çoğu insan istendiğinde bir referans listesi sunmaya isteklidir. Bize göre, müşterilerin yarısından azı referans veriyorsa, bu onların memnun kalma şanslarının %50’den az olduğu anlamına gelir.

Referans listesini kontrol ederken, sağlanan referanslardan en az beş tanesine sahip olduğunuzdan emin olun.

Yüzme Havuzu Yapım Firması Referanslarını Araştırırken Şu Soruları Sormalısınız:

Tekrar yapsanız yine bu havuz yapım firmasıyla çalışır mıydınız?

Deneyimle ilgili neyi sevdiniz?

Havuz yapım şirketinin en iyi yanı neydi?

Hangi havuzu, seçenekleri ve aksesuarları seçtiniz?

Yeniden bir havuz yaptırsanız neyi farklı yapardınız?

Havuz yapım şirketiniz, ortaya çıkan zorluklar ve sorunlarla nasıl başa çıktı?

3) İncelemeler Ve Derecelendirmeler

Ayrıca değerlendirdiğiniz havuz yapımcıları için sizde inceleme notları alabilirsiniz. Hem havuz yapımcısı yetkili ismi hem de yüzme havuzu yapım firması için kimlik bilgilerini hatırlamak için notlar alın. Referans olarak aradığınız kişiler sorulara subjektif veya olumsuz cevaplar verme eğiliminde olsalar da, genel duygularını cevaplarından anlayabilirsiniz. Mümkünse, olumsuz koşullara uygun tepkilerini de göz önünde bulundurun.

4) Havuz Üreticisi Tarafından Kullanılan Ürünler

Havuz ekipmanlarının ve kullanılan malzemelerin güvenilirliği ve kalitesi de sormanız gerekenler arasında önemli bir yer tutmalıdır. Aşağıdaki soruları sormayı unutmayın;

Havuz yapım firması tarafından kullanılan ürünler piyasada iyi değerlendirmelere sahip mi?

Havuz yapım ekipman ve ürünleri, aradığınız müşteri referans incelemelerinde olumlu olarak değerlendirildi mi?


Ürünler garanti süreleri ve stok ile destekleniyor mu?

5) İş Garantisi

Yüzme havuzu yapılırken işçilik garantisi yoktur, havuz hareketi, sızdıran borular, güvertedeki yapısal sorunlar vb. oluşabilecek sorunları kapsar. Yasaya göre işçilik garantisi en az bir yıldır. İşçilik garantisi için bu soruları sormanız mantıklı olacaktır.

Havuz yapım taahhüt firması olarak garantiniz ne kadardır?

Havuz yapımı işçilik garantisi tam olarak neleri kapsıyor?

Onarım gerekirse süreç nasıldır?

6) Kurulum Uygulamaları

Listenizdeki yüzme havuz yapım firmalarının kendisini rakiplerinden ayıran herhangi bir kurulum veya yapım uygulaması var mı?

7) Planlama Ve Tasarım

İyi bir havuz oluşturucu, projeye başlamadan önce size aşağıdakileri içeren bir plan sağlayacaktır:

– Havuzun tam konumu,

– Pompa ve filtrasyon sisteminin yeri,

– Havuzun mevcut bahçenize göre yüksekliği,

– Veranda ölçüleri,

– İnşaat için erişim yolu,

– Varsa çitin planı,

– Varsa istinat duvarları,

– Varsa, teras ve avlu drenajı

8) Fiyatlandırma Ve Sözleşme

Uygun bir havuz sözleşmesinde, tüm işlerin bedeli sözleşmeye dahildir ve size resmi bir teklifle verilmelidir.

Bir sözleşmenin tahmini tamamlanma tarihi sözleşmede belirtilir.

Ayrıca, varsa ekstralar sözleşmede listelenir veya uygun bir madde ile durum açıklığa kavuşturulur.

9) Çok Önemli Olmayan Şeyleri Eleyin!

Bazen birçok detaya fazla takılma eğiliminde olabilirsiniz çünkü yüzme havuzu gibi bir yapı sizi korkutabilir. Ancak yukarıdakiler dışında bazı noktalara çok fazla odaklanmamak daha sağlıklıdır.

Şirketin büyüklüğü: İyi yüzme havuzu inşaatçıları herhangi bir boyutta olabilir. Ancak büyüklük elbette her zaman bir garantidir.

Kendiniz yapın veya dış kaynak kullanın: günün sonunda, iyi havuz inşaatçıları işi her iki şekilde de yapacak ve sonunda memnun kalmanızı sağlayacaktır. Bu nedenle sonuç odaklı düşünmelisiniz.

Ya Da Havuz Yapım Firması Arayışlarınıza Son Vermek İstiyorsanız;

Pekcan Grup’u arayın. Yukarıdaki tüm araştırmalarınızı, sorgulamalarınızı en iyi cevaplar ile karşılayacağımıza emin olabilirsiniz.

Pekcan Grup olarak tüm projelerimizde üstün işçilik ve benzersiz müşteri hizmetleri sunarak müşterilerimizle ömür boyu sürecek ilişkiler kurmaya inanıyoruz. Kapsamlı uzmanlığımızla birleşen mükemmelliğe olan bağlılığımız, bizi tüm havuz yapım ve bakım ihtiyaçlarınız için ideal seçim haline getiriyor.

Hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek ve portföyümüzü keşfetmek için pekcan.com.tr web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Kişiselleştirilmiş yardım için veya proje gereksinimlerinizi görüşmek için +90 (232) 238 43 33 numaralı telefondan bizi aramaktan çekinmeyin. Kendini işine adamış ekibimiz, her adımda size yardımcı olmaya hazırdır.


Göreceksiniz ki nefes kesici havuzlar, kaplıcalar ve sağlıklı yaşam alanları yaratmak söz konusu olduğunda Pekcan Grup tüm seçenekleriniz içinde en güvenilir ortağınızdır. Hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek için bugün bize ulaşın!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.