Yaz Tatilini Akdeniz Esintisi ile Geçirmek İsteyenlere Antalya ve Kıbrıs Tatili

Eşi benzerine az rastlanan bir doğası olan Akdeniz, Kıbrıs ve Antalya gibi tatil cenneti konumlara ev sahipliği yapar. Ilıman iklimi, yemyeşil ormanları, berrak suları ve zengin tarihiyle ön plana çıkan bu destinasyonlar, yaz aylarının gözde tatil yerleri arasındadır. Üstelik bu doğa harikalarında sizi bekleyen güzellikler sayılanlarla da sınırlı değildir. Antalya ve Kıbrıs tatilinde eğlenceyi ve huzuru aynı anda bulabilirsiniz. Yazının devamında Kıbrıs ve Antalya tatilinizi unutulmaz kılacak detaylar yer alır.

Antalya Kıbrıs Tatili

Antalya ve Kıbrıs Tatili: İki Eşsiz Destinasyonda Unutulmaz Bir Tatil Deneyimi

Antalya ve Kıbrıs tatili, yaz aylarında eşsiz anılar biriktirmek isteyenlere hitap eder. Zira bu gözde tatil yerlerinde sizi, zengin bir doğal ve tarihi miras karşılar. Akdeniz’in incisi Antalya, tarih sahnesinde farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistlere kucak açan bu şehirde keşfedebileceğiniz pek çok antik kent bulunur. Antalya otellerinde konaklarken Olympos Antik Kenti ve Patara Antik Kenti gibi tarihi noktaları ziyaret edebilirsiniz.

Dilerseniz yaz aylarını, Kıbrıs tatiliyle eğlenceli ve konforlu hâle getirebilirsiniz. Turkuaz renk sularıyla ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatan yavru vatan, tıpkı Antalya gibi tarihi yapılara ev sahipliği yapar. Kıbrıs otellerinde tatil yaparken Salamis Antik Kenti ve Maronit Köyü gibi konumları gezip görebilirsiniz. Her iki tatil yeri de antik kentlerin yanı sıra pek çok doğal güzelliğe sahiptir. Kıbrıs ve Antalya tatilinde doğayla baş başa zaman geçirmek için el değmemiş koylara ya da yeşilin her rengini sunan ormanlara gidebilirsiniz.

Akdeniz’in Keyfini Yaşatan En İyi Antalya ve Kıbrıs Plajları

Kleopatra Plajı, Antalya
Kleopatra Plajı, Antalya

Yaz aylarının vazgeçilmez rotaları arasına adını yazdıran Kıbrıs ve Antalya tatil yerlerinde gün boyu doyasıya yüzebileceğiniz plajlar bulunur. Akdeniz’in berrak sularında yüzmek isteyenler için Antalya’nın ince kumlu ve kilometrelerce uzanan plajları son derece idealdir. Antalya’nın gözde plajları şunlardır:

  • Mermerli Plajı
  • Lara Plajı
  • Konyaaltı Plajı
  • İnciraltı Plajı
  • Olimpos Plajı
  • Adrasan Plajı
  • Kleopatra Plajı

Dilerseniz Hidayetin Koyu ve Alacasu Cennet Koyu gibi konumlardan da denize girebilirsiniz. Kıbrıs tatil yerlerinde de saatlerce yüzmeye ve güneşin tadını çıkarmaya uygun plajlar vardır. Aşağıda Kıbrıs tatilinde tercih edebileceğiniz plajları görebilirsiniz.

Kıbrıs
Altınkum Plajı, Kıbrıs
  • Glapsides Plajı
  • Acapulco Plajı
  • Alagadi Plajı
  • Altınkum Plajı
  • Denizkızı Plajı
  • Mare Monte Plajı

Akdeniz tatilinde etkileyici manzaralara şahit olmak için mavi yolculuğa da çıkabilirsiniz. Antalya ve Kıbrıs’ta düzenlenen tekne turları, doğa harikası koyları yakından görmenize olanak tanır. Bu koyların tertemiz ve masmavi sularında yüzerek unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

adrasan
Adrasan, Antalya

Aktivitelerle Dolu Bir Tatil: Antalya ve Kıbrıs’ta Yapılacak Şeyler

Kıbrıs ve Antalya tatilinizde aktivitelere katılarak dolu dolu zaman geçirebilirsiniz. Bu tatil cennetlerinde farklı eğlence anlayışlarına hitap eden etkinlikler düzenlenir. Örneğin Antalya’da safari ve dalış turlarına katılabilir, doğal güzellikleri yakından keşfedebilirsiniz. Benzer şekilde Kıbrıs tatilinde de sizi bekleyen pek çok aktivite seçeneği bulunur. Dilerseniz yöresel lezzetleri tadabilir, tarihi müzeleri ziyaret edebilir, su sporlarıyla keyifli zaman geçirebilirsiniz. Ayrıca Kıbrıs ve Antalya’daki her şey dahil oteller de konuklarına pek çok etkinlik sunar. Bu otellerde tatil yaparken gün boyu doyasıya eğlenebilirsiniz.

Hayalinizdeki Yaz Tatili için Nasıl Plan Yapmalısınız?

Hayalinizdeki yaz tatilini, avantajlı Kıbrıs ve Antalya otel fiyatlarıyla gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Akdeniz tatili için plan yaparken Setur’dan destek almanızda fayda vardır. Üyelerine özel fırsatlar tanıyan Setur, erken rezervasyonda %50’ye varan indirimler sunar. Ayrıca yaz otellerinde 72 saate kadar iptal iade güvencesi sağlar. İptal iade paketi için 444 28 22 numaralı çağrı merkezinden bilgi almanız mümkündür. Siz de “Tatilin keyfi özlendiyse Setur!” diyorsanız hiç vakit kaybetmeden tatil planlarınızı yapmaya başlayabilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.