Amerika Vizesi: Başvuru ve Belgeler

Amerika vizesi almak istemeyen insan sayısı oldukça azdır. Düşler ülkesi olan Amerika Birleşik Devletleri’ne insanlar farklı nedenlerden ötürü gitmek isteyebilir. Bu yazıda da Amerika vizesi almak isteyen kişilerin kafasında olan tüm soruların yanıtları verilmeye çalışılacaktır. Şimdi dilerseniz hemen başlayalım.

amerika vizesi

Amerika Vizesi Başvuru Süreci

ABD vize Başvurusu DS160 Formu üzerinden gerçekleştirilir. Bu durum tüm Amerikan vize türleri için geçerli olan bir durumdur. Öncelikli olarak yukarıda adı geçen vize başvuru formu doldurulur. Eğer kişiler bu formu doldurmakta zorlanır ise o zaman firmamızdan Türkiye’nin neresinde olursa olsunlar istedikleri zaman yardım talep edebilirler. Alanında uzman olan ekiplerimiz de güvenle ve son derece profesyonel bir biçimde sizlere yardımcı olmanın kıvancını yaşarlar.

Amerika Başlıca Vize Türleri

Amerika için olan başlıca vize türleri aşağıda yazılı olduğu biçimdedir:

  • Amerika çalışma vizesi: Çalışma türüne göre farklılıklar gösterir. Burada olan vize türleri kendi içinde çeşitlenir. Bu grupta yer alan vizeler şunlardır: H1 özel beceri gerektiren meslek gruplarında olanlar içindir. H2 mevsimlik sezonluk işçiler için olan bir vize türüdür.
  • Amerika turistik vize: Bu vize B2 tipi olarak adlandırılan vize türüdür. Eğer iş amaçlı olarak bir gezi yapılacak ise B1 gezi türüdür.
  • Amerika transit vize: C tipi vize olarak adlandırılan bir vize türüdür. Bu vize türü de kendi içinde ikiye ayrılır. Yetkisi olanlar ve olmayanlar olmak üzere C1 ve C2 biçimindedir.
  • Amerika öğrenci vizesi: F tipi vize grubundadır. F1 tam zamanlı eğitim alacak olanlar içindir. F2 tipi daha küçük olan çocuklar ve aileleri eşleri içindir. Yine bu grupta yer alan J tipi ise yalnızca değişim programı ile gelenler içindir. M tipi olan ise mesleki eğitim vizesidir.
  • Amerika mürettebat vizesi: C1 ve D tipi olarak iki ana başlıkta yer alır.
  • Amerika nişanlılık vizesi: Nişanlısının yanına gidecek olanlar K1 ve K2 biçiminde yer alır.
  • Amerika yatırımcı vizesi: E tipi olarak adlandırılır. E1, E2 ve E3 olarak alt başlıkları vardır.
  • Diğer Amerika vizeleri ise tüm bunların dışında başka bir alandır. Başlı başına bir yazı konusudur. Diğerlerine göre nispeten daha kolaydır. İsimleri ise şunlardır:

A tipi, I tipi. O tipi. V tipi, R tipi, U tipi ve T tipidir. Hepsi tematik olarak kabul edilebilir alanlardır.

Amerika Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Amerika Vizesi için gerekli olan evraklar aşağıda yazılı olduğu biçimdedir:

  • Vize başvuru ücreti ödendi dekontu
  • Kimlik
  • Evli olanların evlilik cüzdanı
  • 2 adet 30 *45 cm ebatlarında olan yakın tarihte çekilen fotoğraf
  • Geçerliliği olan yırtılmamış bir pasaport ve varsa eski pasaportlar. Pasaport 10 yıl çıkarılmış olan ve son iki sayfası mutlaka boş olmalıdır.
  • Amerikan göçmen olmayan İngilizce doldurulan vize talep dilekçesi
  • Kişinin tüm banka hesap bilgileri
  • Elbette yazının en başında ifade edilmiş olan tam ve eksiksiz bir biçimde doldurulup imzalanan DS 160 Göçmen Olmayan Vize Başvuru Formu
  • Kişinin mesleki durumunu gösteren tüm evraklar
  • Üzerinde varsa olan tapu vb. şeyler
  • Vize mülakatı sırasında parmak izi ( öncesinde yapılmaz )
  • Ulaşım, konaklama, rezervasyon bilgileri

Bu evraklar sırası ile doğru bir biçimde doldurulduğu zaman süreç herhangi bir sorun sıkıntı olmadan hızlı bir biçimde ilerler.

Bu konularda daha detaylı bilgileri bizden dilediğiniz zaman uzman arkadaşlarımızdan alabilirsiniz.

abd vize randevusu

Amerika Vizesi Randevusu

Gelelim bir diğer önemli olan olguya Amerika vize randevusu üstte yer alan evraklar hazırlandıktan sonra ilgili Büyükelçilik ya da konsolosluklara mesai saatleri içinde başvuru yapılması ile gerçekleşir. Burada pandemi döneminde vize başvurularını kabul etmeyen Amerika Birleşik Devletleri artık https://ais.usvisa-info.com/en-tr/niv adresinden randevu alabilme adımlarını atabilmekte ve sonrasında yine bu adresten kendilerine verilen takip numarası ile hangi güne randevu verildiklerini görebilmektedir.

Amerika vize randevuları ağırlıklı olarak 2 ile 6 gün arasında sonuçlanır. Bu durum özel olmayan durumlar için geçerlidir. Randevular mesai saatleri içinde verilir. Tam verilen randevu saatinde ilgili adreste olunması büyük önem arz eder.

Amerika Vize Ücreti

Amerika Birleşik Devletleri vize ücretleri 30 Mayıs 2023 senesinde güncellenmiştir. Buna göre yeni yapılacak olan bir değişikliğe kadar bu yıl için olan ücret 185 Dolar olarak kabul edilmiş olup tüm vize türleri için geçerlidir. Her sene bu rakamlar güncellenir.

Amerika Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Amerika vizesi kaç günde çıkar diye merak edenler için bu sorunun da yanıtı şu biçimde verilebilir. Normal şartlar dahilinde herhangi ekstrem bir durum olmadığı süre 10 gün içinde yapılan başvurular sonuçlanır. Bu 10 gün 10 iş günü şeklindedir. Kimi zaman özellikle turistik vizelerde süre 15 iş gününe kadar uzayabilir. Lakin pandemi, deprem, resmi ve özel her iki ülkeye ait olan tatil dönemlerinde bu süre çok daha ileri zamanlara kayabilir. Zamanı riske atmamak adına öncesinde vize başvurusunda bulunulması gerekir.

Green Card Nedir?

Kimi zaman büyük bir kafa karışıklığı ve bilgi kirliliği nedeni ile acaba Green Card vize midir diye insanlar merak ediyor. Green Card bir vize türü değildir. Belli dönemlerde Amerika Birleşik Devletleri tarafından açılan bir çekiliştir. Çekilişe katılıp kazananlar bu ülkede yaşamaya ve bir süre sonra ilgili kriterleri karşılaşırlar ise temelli yaşamaya hak kazanırlar.

Kesinlikle bir vize değildir. Hiçbir garantisi yoktur.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.