Türkiye’de dijital platformlarda en çok izlenen diziler açıklandı

en çok izlenen diziler

JustWatch, 30 Ekim – 5 Kasım 2023 tarihlerinde Türkiye’de dijital platformlarda en çok izlenen dizileri açıkladı. İlk sırada yer alarak birinci olan dizi belli oldu. Ayrıca listede bir Türk yapımı da yer aldı.

Dijital platformlarda en çok izlenen diziler…
Zirve açıklandı, bir Türk dizisi de listede:

10- Lupin

Arsen Lüpen’in maceralarından esinlenen hırsız Assane Diop, varlıklı bir aile yüzünden haksızlığa uğrayan babasının intikamını almak için kolları sıvar.


9- Friends

Popüler sitcom 1990’ların Manhattanı’nda iş hayatının, aşkın ve gündelik yaşamın zorluklarıyla uğraşan 20’li yaşlardaki altı arkadaşın maceralarını anlatıyor.

8- Yaratılan

Osmanlı’nın son dönemlerinde geçen bu hikayede, dahilik ve delilik arasındaki bir hekimle tanışan hırslı bir tıp talebesi, yasaklı ve çok riskli bir deneye kalkışır.

Maceraperest, heyecanlı ve zeki bir tıp talebesi olan Ziya’nın (Taner Ölmez) en büyük isteği iyi bir hekim olup, çaresiz birçok hastalığa çözüm bulabilmektir. İhsan (Erkan Kolçak Köstendil) adında dahilik ve delilik arasındaki sınırda duran hekim ile tanışan Ziya, onu kendisini anlayabilen tek kişi olarak görür. Birlikte gizli ve yasaklı bir deney yapan Ziya ve İhsan, ağır bir bedel ödemek zorunda kalır. Birlikte kodlarını çözmeye çalıştıkları kadim bir yazı, onları felakete sürükler.

Taner Ölmez, Erkan Kolçak Köstendil ve Şifanur Gül’ün başrolünü üstlendiği Çağan Irmak imzalı bilimkurgu dizisi “Yaratılan” Netflix platformunda yayında.

7- Invincible

‘Invincible’, dünyanın en güçlü süper kahramanının oğlu olan Mark Grayson’ın hikayesini konu ediyor. Sıradan bir genç olan Mark’ın hayatı 17. yaşına bastığında bambaşka bir hal alır. O da artık babası gibi bir takım süper güçlere sahiptir. Animasyon dizi Amazon Prime Video’da yayımlanıyor.

6- Göremediğimiz Tüm Işıklar

Anthony Doerr’ın Pulitzer Ödüllü çok satan kitabından uyarlanan dizi, 2. Dünya Savaşı’nın son günlerinde görme engelli bir Fransız kızla bir Alman askerinin yollarının kesişmesini anlatıyor. Göremediğimiz Tüm Işıklar dizisi Netflix platformunda yayınlanıyor.

5- Game of Thrones

Yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, Westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. İhanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden Kadim Duvar’a kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyordu. Krallar ve Kraliçeler, Şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller ‘Demir Taht’ için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.


IMDB’de 9,2 puan alan HBO imzalı Game of Thrones dizisi tüm sezonları Türkiye’de Blutv’de izlenebilir.

4- Zaman Çarkı

Robert Jordan’ın kitap serisinden uyarlanan dizi, sihrin var olduğu, ancak yalnızca bazılarının erişebildiği yüksek bir fantezi dünyasından geçen Moiraine adında bir kadının yolu beş genç erkek ve kadınla kesişir.

Zaman Çarkı dizisini, Amazon Prime Video platformundan izleyebilirsiniz.

3- Gen V

Dizide Gen V karışımıyla süper güçlere sahip olan gençlerin hikayesi anlatılıyor. Gen V, öğrencilerin tercihen kazançlı destekler alarak gelecek nesil kahramanları olmak için gittiği ve sadece genç süper kahramanların eğitim gördüğü prestijli Godolkin Üniversitesi’nde geçiyor.

Gen V dizisi Amazon Prime Video platformunda yayınlanıyor.

2- Bodies

Dört dedektif. Dört farklı dönem. Tek bir kurban. Geleceği kurtarmanın tek yolu, tarihin akışını değiştiren bir cinayeti çözmekten geçiyor. Si Spencer’ın çizgi romanına dayanan mini dizi, tarihinin derinliklerinden, geleceğe uzanan bir gerilim sunuyor.

Türkiye’de en çok izlenen diziler sıralamasında 2 numaraya yükselen Bodies dizisini Netflix platformunda izleyebilirsiniz.

1- Loki


Dizi, Marvel evreninin ünlü kahramanlarından Loki’nin hikayesini ekrana taşıyor. “Avengers: Endgame”de yaşananlardan sonrasının ele alındığı dizide Fesatlık Tanrısı Loki’nin maceralarına odaklanılıyor. En çok izlenen diziler sıralamasında 1. sıraya yerleşen Loki dizisini Disney+ platformunda izleyebilirsiniz.

NFT balonu patladı mı?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.