Hakem Halil Umut Meler’e yumruk atan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı

ankaragücü

Hakem Halil Umut Meler’e dünkü Ankaragücü-Rizespor karşılaşmasının ardından yumruklu saldırıda bulunan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve beraberindeki iki kişi tutuklandı. Adalet Bakanı Tunç, tutuklamaların “kamu görevlisine saldırı” suçundan gerçekleştiğini açıkladı. Koca ifadesinde “Hakemin verdiği yanlış kararlar neticesinde bu olay gelişmiştir” dedi.

Ankaragücü-Rizespor maçında yaşanan ve Türk spor tarihinin “utanç gecesi” olarak anılan olayda üç tutuklama çıktı. Hakem Halil Umut Meler‘e yumruklu saldırıda bulunan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ile Meler’i yerde tekmeleyen K.Ç., Ş.Y.Ş tutuklandı.

Faruk Koca savcılık ifadesinde, görüntülerle sabit olmasına karşın Meler’e yumruk değil tokat attığını savunurken, Halil Umut Meler’i suçladı: Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlarından dolayı bu olay gelişmiştir. “Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez” diyen Koca, “Tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu, daha sonra kendisini yer attı” ifadelerini kullandı.


‘Kamu görevlisine saldırı’

faruk koca

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından olaya ilişkin paylaşımda bulundu. Tunç’un paylaşımı şu şekilde:

* Şüpheliler F.K., Ş.Y.Ş. ve K.Ç. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerini müteakip sevkedildiği Ankara Batı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklanmıştır.

Neler yaşanmıştı?

Süper Lig’in 15. haftasında dün oynanan Ankaragücü-Rizespor karşılaşmasının bitiş düdüğünün çalmasıyla Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca beraberinde bir grupla sahaya girdi.

Faruk Koca, maçın hakemi Halil Umut Meler’e yumruklu saldırıda bulundu. Saldırı sonrası yere yığılan Umut Meler, Koca’nın yanındaki bazı kişiler tarafından tekmelendi. Maçın dördüncü hakemi ve güvenlik güçleri saldırganları zorlukla uzaklaştırdı.


https://twitter.com/konuskero/status/1734499678299865329

Ambulansla hastaneye kaldırılan Halil Umut Meler, yapılan tetkikler sonrası ifade verdi ve saldırıya karışan herkesten şikayetçi oldu.

Tüm maçlar ertelendi

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Büyüekşi, “Halil Umut Meler’e saldırıda bulunan tüm suçlular, en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararı ile tüm liglerdeki maçlar süresiz olarak ertelenmiştir” dedi.

ankaragücü başkanı

Halil Umut Meler’in sağlık durumu nasıl?

Hakem Halil Umut Meler’in sağlık durumu hakkında açıklamayı hastane Başhekimi Dr. Mehmet Yörübulut yaptı. Hastanenin acil bölümden girişi yapılan Meler’in gerekli tetkiklerinin yapıldığını belirten Yörübulut, “Göz çevresinde kanama ve çatlak var. Kafa travması olması sebebiyle sabah kadar takip edeceğiz. Hayati tehlikesi olmaması bizi sevindiriyor” ifadelerini kullandı.

Yarın taburcu olacak

Meler’in sağlık durumuna ilişkin başhekim Yörükbulut tarafından bugün öğle saatlerinde yapılan açıklama ise şöyle:


* Sol gözündeki kanama azalmaya başladı. Oradaki kırık iyileşecektir. Sabah da beyin kontrolünü yaptık. Beyinde hasar yok. Kalıcı bir hasar kalmayacak gözünde. Bugün sadece olayın stresi ile sabah tansiyonu yükseldi. Onu kontrol altına aldık. Bugün de misafirimiz olacak, büyük ihtimalle yarın sabah taburculuğunu planlıyoruz.

Gündem


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.