Pırlanta Bilekliğin Bakımı Nasıl Yapılır?

Pırlanta bilekliklerinizin ve diğer takılarınızın düzenli olarak temizlenmesi gerektiğini biliyor musunuz? Eğer pırlanta bileklik modellerinin bakımını ve temizliğini ihmal ederseniz zamanla kararmalar ya da solmalar meydana gelebilir. Dolayısıyla bilekliğiniz ilk günkü ışıltısını, parlaklığını ve cazibesini korumakta zorlanır. Peki, pırlanta takıları korumak için nelere dikkat etmeli ve bakımı da nasıl yapılmalı?

Pırlanta Bilekliğin Bakımı

Öncelikle sahip olduğunuz pırlantaların zarar görmesini engellemek için nelere dikkat etmeniz gerektiğinden başlayalım.

  • Pırlanta bileklik modelleri başta olmak üzere tüm pırlanta takılarınızı temiz ve nemden uzak, kuru bir ortamda saklayın.
  • Pırlanta takılarınızı kullanmadığınız zamanlarda güneş görmeyen bir ortamda saklamaya özen gösterin. Güneşin zararlı ışınlarına uzun süre maruz kalması durumunda takılarınızda istenmeyen görüntüler oluşabilir.
  • Başta parfüm olmak üzere tüm kozmetik ürünler ile pırlanta takılarınızın temas etmesini önleyin. Kozmetik malzemeler içerisinde bulunan kimyasallar takılarınıza ve takı tasarımında bulunan pırlantaya zarar verebilir.
  • Pırlanta bilekliklerinizi ve diğer tüm takılarınızı çizilmeye karşı da korumalısınız. Bu nedenle takılarınızın çizilme riskinin olduğu işleri yaparken bilekliğinizi çıkarmanızı öneririz.
  • Pırlanta bileklik, yüzük ya da kolye tasarımlarının temizliğini yaparken asla güçlü kimyasal maddeler kullanmamalısınız. Güçlü kimyasallar takılarınıza zarar verebilir hem çizilmeye hem de aşınmaya yol açabilir. Aynı zamanda takılarda renk değişimine de yol açabilir ki bu hasarların kimi zaman geri dönüşü olmaz.

Pırlanta Bileklik Temizliği Nasıl Yapılır?

Pırlanta bileklikler kullansanız da kullanmasanız da zamanla kirlenecektir. Havadaki toz ve partiküller bilekliklerin iç kısımlarına kolayca ulaşabilir. Temizliğinin ihmal edilmesi durumunda ise kararmalar kısa zamanda göze çarpmaya başlar. Bu nedenle tüm pırlanta takılarınızı düzenli olarak temizlemeniz gerekiyor. İlk günkü kadar parlak ve yeni görünmesini sağlamak için iki kural vardır. Bunların ilki düzenli olarak temizlemek ve ikincisi de çizilmelerini önlemektir.

Temizliğini yapmak için kullanabileceğiniz basit bir yöntem olduğunu belirtelim. Bu yöntem için ılık su içerisinde az miktarda sirke ve karbonat ekleyin. Ardından pırlanta takılarınızı bu suyun içine koyarak yaklaşık olarak yarım saat bekletin. Bu sayede bilekliklerin iç kısımlarında kalan kirlerin de yumuşamasını sağlamış olacaksınız. Kirin yumuşaması, çok daha kolay temizlenmesini sağlar.

Bir süre beklettikten sonra takılarınızı sudan çıkarın ve yumuşak bir bez ile nazik hareketlerle silin. Yumuşak bir bez yardımı ile dairesel hareketler ile silmeniz durumunda üzerindeki tüm kirin kolayca arınmasını sağlamış olacaksınız. Eğer bu işlemi yapmanıza karşın takılarınız hala temizlenmedikse aynı işlemi yeniden uygulayabilirsiniz. Öncesinde takılarınızı bir süre ılık suda bekletmeyi unutmayın.

Evde kolayca yapabileceğiniz bu temizlik işlemi takılarınızın sadece temizlenmesini sağlamıyor. Aynı zamanda daha parlak bir görünüm almasına da olanak tanıyor. Pırlanta bilekliklerin ilk günkü kadar parlak ve ışıltılı görünmesi için amonyak bazlı solüsyonlarla da temizleyebilirsiniz. Bu işlemi mutlaka haftada bir defa yapmalısınız. Kullandığınız bilekliklerin içerisinde yağ birikimi de meydana gelebilir. Bu yağın ve kirin temizlenmemesi ise zamanla ek yerlerinde oynamalara yol açabilir. Dolayısıyla pırlanta bakımının ve temizliğinin ihmal edilmesi sadece tasarımların görüntüsüyle değil, sağlam kalmasıyla da çok yakından ilgilidir.

En Dayanıklı Pırlanta Bileklikler Nereden Alınır?

Eğer beğenerek aldığınız pırlanta bileklikleri uzun süre kullanmak istiyorsanız bu beklentiyi karşılayan ürün modellerini Koçak internet sitesinde bulabilirsiniz. Pırlanta bileklik modellerinden tektaş yüzüklere kadar çok sayıda takı tasarımını bulabileceğiniz internet sitesinden güvenle alışveriş yapılabildiğini ekleyelim. Pırlanta ile süslenen aksesuar modellerinde oldukça geniş bir model skalası sunan sitede her bütçeye uygun takı modellerini bulmak mümkün oluyor.

Koçak, yılın sadece belirli dönemlerinde değil tüm yıl boyunca makul fiyat politikası uyguladığından bütçenizi zorlamadan da pırlanta alışverişi yapılabilir. Yılın çeşitli dönemlerinde ise yüz güldüren indirim kampanyaları düzenleniyor. Onlarca farklı takı tasarımı kampanyaya dahil ediliyor ve çok daha düşük fiyatlarla beğeniye sunuluyor. Bu sayede pırlanta tutkunu kadınların kendi takı koleksiyonuna yeni parçaları eklemesi de mümkün oluyor.

Zaman kaybetmeyin ve siz de rotanızı hemen Koçak internet sitesine çevirin. Aradığınız pırlanta bileklik modellerini alternatif tasarımlarla birlikte bulabilirsiniz. Uzun süre ilk günkü kadar ışıltılı ve parlak görünecek olan pırlanta bilekliklere ulaşmak işte bu kadar kolay! Doğru adresten alışveriş yaparak koleksiyonunuza eşsiz pırlanta bileklikler kazandırın.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.