Kripto paralar yükselişte: Bitcoin 45 bin doları aştı!

Kripto para

Kripto paralar yeni yılda yükseliş trendinde! Bitcoin ve Ehtereum 2024 yılına hızlı bir başlangıç yaptı. BTC USD Nisan 2022’den bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 45 bin doları aştı.

Kripto para birimleri yükselişe geçmeye başladı. Geçtiğimiz yıl yüzde 155 oranında kazanç sağlayan Bitcoin yıla 45 bin doların üstünde başlangıç yaptı.

Küresel enflasyon sorunu nedeniyle merkez bankalarından faiz indirimi beklentilerinin artması risk iştahını artırıyor.


Bitcoin yükselişte!

Lider kripto para birimi ABD’de onay aşamasında olan ETF’lerin etkisiyle Nisan 2022’den bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 45 bin doları aştı. Bitcoin şu sıralar yüzde 7 oranında primle 45 bin 250 dolardan işlem görüyor.

Ethereum da güçlendi

Ethereum fiyatları da yükselişe geçti. Ethereum yüzde 5 oranında primle 2385 dolardan işlem görüyor.

Solana yükselişte

Bir dönem yatırımcısına büyük kayıplar açan Solana yeniden 100 doların üstüne çıktı. Solana yüzde 9 primle 111 dolardan işlem görüyor.


Diğer kripto paralarda son durum:

  • Tether (USDT): 1,0006 USD
  • BNB: 317,40 USD
  • Solana (SOL): 114,591 USD
  • XRP: 0,63092 USD
  • USDC: 0,9992 USD
  • Cardano (ADA): 0,6274 USD
  • Avalanche (AVAX): 43,23 USD
  • Dogecoin (DOGE): 0,093456 USD

2023 yılında en çok yükselen kripto paralar

2023 yılı kripto para piyasaları için oldukça hareketli geçen bir yıl oldu. Önceki yıl kaydedilen sert düşüşlerin ardından bu yıl toparlanma sürecine giren kripto paralar, toplam değerini 760 milyar dolar seviyesinden %110’a ulaşan artışla 1,67 trilyon dolara çıkardı.

Piyasanın en büyük kripto para birimi Bitcoin ise bu yıl %150’yi bulan değer artışıyla yılbaşındaki 16.550 dolar seviyesinden bugünkü değeri olan 41.750 dolara kadar yükseldi. En büyük altcoin Ethereum ise ortalamanın altında kalan %90’a yakın değer artışıyla 1.200 dolardan 2.270 dolara kadar yükseldi.

2023 yılında ilk 100’de en çok yükselen 5 altcoin

Bu yıl altcoin piyasasında ciddi kazanımlar elde edildi. En büyük 100 kripto para birimi arasında yılın getiri şampiyonu olan 5 kripto para şu şekilde sıralandı.

  • Injective (INJ): %2.606
  • Kaspa (KAS): %2.090
  • Render (RNDR): %1.032
  • Solana (SOL): %921
  • Stacks (STX): %567

2023 yılında ilk 100’de sadece Toncoin, %4,25 oranında düşüş kaydederek ekside kalan tek kripto para olurken yıl boyunca %20’nin altında değer kazancıyla piyasadaki talep artışından yararlanamayan kripto paralar; LTC (%7,5), XMR (%11), LEO (%10), ATOM (%15) oldu.

Bitcoin Halving (yarılanması) nedir? Kripto para piyasasını nasıl etkiler?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.