Ev Tipi Kompost Makinelerinin Özellikleri

Çevreye duyarlı ve geri dönüşüm merkezli bir yaşam için atılacak adımlardan biri kompost makinesi sahibi olmaktır. Kompost makineleri, mutfaklarda çıkan organik atıkların dönüştürülerek kompost gübre elde edilmesine olanak tanır. Bu sayede mutfaklarda tüketilen hiçbir besin çöpe gitmez ve geri dönüştürülerek toprağa geri kazandırılır.

Ev Tipi Kompost Makineleri

Kompost etme işlemi, mutfaklardan çıkan sebze, meyve gibi organik atıkların ya da ağaç, dal, yaprak parçası gibi malzemelerin öğütülmesi sonucu doğal gübre elde etmeyi sağlar. Elde edilen bu doğal gübre sebze, meyve yetiştirilen toprağı besleyerek hem hava almasına hem de daha kolay işlenebilmesine olanak tanır.

Ev tipi kompost makinesi modelleri doğal gübre elde etmek ve topraktan alınanı toprağa kazandırmak için tercih edilebilecek işlevsel cihazların başında gelir. Bu makinelerin çalışma prensipleri kompost makinesi nedir sorusuna karşılık olarak değerlendirilebilir.

Ev Tipi Kompost Makinesi

Kompakt tasarımı, ileri teknolojilere sahip enerji dostu çalışma prensibi ve diğer makinelere kıyasla dört kat daha hızlı çalışma niteliği ile öne çıkan Octoen ev tipi kompost makinesi, mutfaktaki doğal atıkların hızlıca dönüştürülmesine yardımcı olur.

Artık yemekler, et, balık, kümes hayvanları, sebze & meyve kabukları, unlu mamüller, yaprak ve bahçe atıkları, hazır yiyecekler, yumurta kabuğu gibi doğal atıkları dönüştürerek gübre elde edilmesine zemin hazırlar.

Kompakt tasarımı sayesinde dilediğiniz her yerde rahatlıkla kullanabileceğiniz evde kompost makinesi, güç ve koku giderme tuşlarına sahiptir. Güç tuşu makinenin çalışmasını kontrol ederken, koku giderme tuşu meydana gelebilecek kötü kokunun egzoz deliğinden otomatik olarak çıkarılmasını sağlar.

Ev Tipi Kompost Makinesi Avantajları

Ev tipi kompost makinesinin pek çok avantajından söz edilebilir. Her şeyden önce bu makinelerin çevreye duyarlı, geri dönüşümün olduğu sürdürülebilir bir yaşamı evlere getiriyor olması en öncelikli avantajlardan biri olarak değerlendirilebilir.

Kompost makinesi, mutfaklardan çıkan doğal atıkları gübreye dönüştürdüğü için sebze, meyve yetiştiren kişilerin kimyasal gübre ihtiyacı giderilmiş olur. Doğal gübre ile beslenen toprak rahat işleneceğinden çok daha bereketli hasat verir.

Evlerde kullanılan kompost makinesi bütçe dostudur. Hem son derece sağlıklı hem de geri dönüştürülebilir dinamiklere sahip bu makineler ek maliyet gerektirmeden toprak beslemeyi mümkün kılar. Evden çıkan atıkları azaltacağı için çevreye karşı daha duyarlı olmayı kolaylaştırır.

Doğal atıkların öğütülmesi sonucu elde edilen kompost gübre toprağın nemini arttırır. Özellikle su ihtiyacı yüksek olan toprakların bu gübre ile besleniyor olması su tutma kapasitesini arttırabilir, bu sayede bitki köklerinin daha çok beslenmesine katkıda bulunabilir.

Ev Tipi Kompost Makinesi Fiyatları

Kompost makinesi fiyatları, model ve marka özelinde farklılıklar sunar. Ev tipi kompost makinesi modelleri arasından bütçenize en uygun olanları inceleyerek mutfağınızda sıfır atık temelli bir sistem geliştirebilirsiniz.

Çalışma prensibi, elektrik kapasitesi gibi bazı etmenler çerçevesinde farklılık gösteren ev tipi kompost makinesi fiyatlarını inceleyerek bütçe dostu modeller arasından tercih yapabilirsiniz.

Hangi Atıklar Kompostlanabilir?

Mutfaklardan çıkan ve azot sağlayan yeşil malzemeler başta olmak üzere sebze ve meyve atıkları, taze otlar, yeşil yapraklar, çay atıkları, yumurta kabukları, ağaç dalı, yapraklar, kuru yemiş kabukları, talaş gibi pek çok atık kompostlanabilir. Yağlı yiyecek artıkları, kalmış yemekler, et, balık, tavuk, süt gibi hayvansal ürünler de rahatlıkla kompost edilerek doğal kompost gübre haline getirilebilir.

Kompostlanabilir malzemelerden elde edilen ürün ambalajları da rahatlıkla öğütülebilir. Bu ambalajlar biyolojik olarak parçalanabilen maddelerden oluştuğu için doğal biçimde ayrıştırılabilir ve çevreye zarar vermez.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.