Muğla Ak Parti adayı Aydın Ayaydın’dan Akbelen açıklaması: Cumhurbaşkanı iptal talebimizi olumlu karşıladı

Aydın Ayaydın

AK Parti’nin Muğla adayı Aydın Ayaydın’dan “Akbelen” açıklaması: “Benim de içim el vermiyordu, Cumhurbaşkanı iptal talebimizi olumlu karşıladı.”

Akbelen Ormanı çevresindeki tarım arazilerinin maden için kamulaştırılması kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edilmesiyle ilgili açıklama yapan AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın; “Cumhurbaşkanı talebimizi olumlu karşıladı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İkizköy’deki Akbelen Ormanları’nın çevresinde yer alan 190 parsellik tarım arazisinin linyit madenine açılması için iki gün önce verdiği acele kamulaştırma kararını iptal etti.


Bu gece Resmi Gazete’de yayımlanan Erdoğan imzalı kararla, iki gün önce verilen acele kamulaştırmaya ilişkin Cumhurbaşkanı kararı yürürlükten kaldırıldı. 13 Mart tarihli kararda, “11/3/2024 tarihli ve 8247 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının yürürlükten kaldırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir” denildi.

ikizköy akbelen maden

Kararın iptaliyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Ayaydın; “Cumhurbaşkanımıza tüm Muğla adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Ayaydın süreçle ilgili şu paylaşımı yaptı:

Muğla Milas’taki İkizköy, Çamköy ve Karacahisar mahallelerinde 190 parsellik tarım arazisinin linyit maden sahası olarak kullanılmak üzere Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılmasına yönelik karar yürürlükten kaldırıldı. Bu konudaki 8259 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a başta Milas İkizköy, Çamköy ve Karacahisar mahalleleri ve tüm Muğla adına hassasiyetlerinden dolayı sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bildiğiniz üzere 11 Mart 2024 tarihinde çıkan 8247 sayılı karar üzerine derhal harekete geçtim. Enerjiye, özellikle de yerli kaynaklardan elde edilecek enerjiye olan ihtiyacımız ortada ancak Muğla’nın tarım bölgelerinin linyit sahası olarak kullanılmasına da bir Muğlalı olarak benim de içim el vermiyor. Muğla’nın denizine, yeşiline sahip çıkmamız gerektiğini her gittiğim yerde vurguladım vurgulamaya devam edeceğim. Marmaris ve Fethiye körfezlerinin can çekiştiğini ilettiğim anda tüm imkanları seferber eden sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, tarım arazilerimiz ve köylerimiz adına yaptığımız girişimde de talebimizi olumlu karşıladı. Kendisine bir kez daha kamuoyu önünde tüm Muğla adına teşekkür ediyorum. Biz Muğla’ya hizmet etmek için bir yola çıktık ve bu konuda da elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz.

“İki kez aradım”

Kararın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak taleplerini ilettiğini belirten Ayaydın, “Ben Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Aydın Ayaydın olarak yeşile, doğaya ve köylünün tarlasına olan sevgim ve bağlılığımdan dolayı bunu kabul etmem mümkün değildi. Bu nedenle dün akşam Cumhurbaşkanımızı iki kez arayarak taleplerimi ilettim, köylülerimizin topraklarının istimlak edilmesinden vazgeçilmesi için talepte bulundum” demişti.


Ayaydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile üçüncü kez telefonla görüştüğünü dile getirerek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan kamulaştırma kararının iptali yönündeki talebe sıcak baktığını söyledi. Bu gece ya da yarın, dün çıkarılan kamulaştırma kararının iptal edileceği yönündeki kararı Sayın Cumhurbaşkanımın sonuçlandıracağına inanıyorum.” ifadesini kullandı.

SONAR yerel seçim anketi: Muğla’da son durum nasıl?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.