Ucuz Uçak Bileti Bulmak İçin Ne Yapılmalı?

Yaz döneminde birbirinden keyifli yerleri ziyaret etmeye hazır mısınız? Yolculuk tercihinizi uçak ile seyahatten yana kullanarak gezmeye daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Peki, uçak biletini uygun fiyata satın almak için uygulayabileceğiniz yöntemleri biliyor musunuz? Sizlere ucuz uçak bileti bulmak için neler yapabileceğinize dair tüm tüyoları aktaracağız.

Ucuz Uçak Bileti

Biletini Erkenden Alanlar Kazanıyor!

Uçak biletiniz için olası en düşük rakamla ödeme yapmak istiyorsanız erkenden biletinizi satın almanız çok önemlidir. Pek çok kişi erken dönemde uçak biletini alanların daha az ödediğini biliyor ancak bunun sadece yurt dışı seyahatlerde geçerli olduğunu düşünüyor. Oysa yurt içi uçuşlarda da biletinizi erkenden alabilir, ayıracağınız bütçeden hatırı sayılır oranda tasarruf yapabilirsiniz.


Peki, biletinizi ne kadar erken almalısınız? Burada erkenden kasıt sadece birkaç hafta değil! En az 2-3 ay öncesinden uçak biletinizi almaya çalışın. Eğer seyahat planlamalarınızı erken dönemde yapabilirseniz bu konuda da bir sorun yaşamazsınız. Çünkü hem gidiş hem de dönüş tarihleriniz netleşmiş olacak. Yurt içi ve yurt dışı seyahatlerde şaşırtan fiyatlarla uçak bileti satın alanların izlediği yol budur. Artık siz de bu yöntemi biliyorsunuz ve yapmanız gereken sadece uygulamak olacak!

Seyahat planlarınızın değişmesi durumunda devreye Pegasus Flex giriyor. Pegasus Flex, uçak biletinde esnek değişiklik ve iptal hakkını size sunuyor. Biletinizi satın alırken Pegasus Flex eklemesi yapın. Yurt içi ve yurt dışı seyahatlerde geçerli olması da önemli bir avantaj! Bilet seçme konusunda çok daha özgür olmanızı sağlayan Pegasus Flex, seyahat planınızın iptal olması halinde uçuşa 12 saat kalana kadar biletinizi iptal etme şansını size sunuyor. Üstelik ceza ödemiyorsunuz! Sınırsız değişiklik hakkı sunduğunu da ekleyelim.

Uçuş Saatlerinde Esnek Olun!

En ucuz bileti bulmak gibi bir hedefiniz varsa seyahat edeceğiniz saatler konusunda esnek olmanız gerekiyor. Gün içerisinde düzenlenen tüm uçuş seferlerinde bilet fiyatları aynı olmayabilir. Günün bazı saatlerinde çok daha düşük fiyatlarla bilet satın alma fırsatı oluyor. Dolayısıyla uçuş saatleri konusunda esnek olanlar kazanıyor! Günün hangi saatleri arasındaki uçuşlara yönelmeniz gerektiğini sizlere söylemeyiz. Çünkü günün hangi saatlerinde uçak biletlerinin daha ucuz olduğu pek çok faktöre göre değişiyor.

Seyahat edilecek lokasyon, tercih edilen havayolu firması, seyahatin tatil günlerine denk gelip gelmediği, bu faktörlerden sadece birkaçıdır. İşte bu nedenle öncelikle seyahat tarihlerinizi netleştirmeli ve sonrasında bu tarihlerde düzenlenen uçuş seferlerini gözden geçirmeye başlamalısınız. Tüm gün boyunca uçuş seferlerinin saatlerine ve fiyatlarına mutlaka göz atın. Uygun fiyatlı olan bileti kaçırmayın ve hemen satın alma işlemlerinizi tamamlayın. Genellikle gece saatlerinde düzenlenen uçuşlarda bilet fiyatları daha uygun olabiliyor ancak rotanıza göre bu durum değişebilir.


Tatil Günlerinde Seyahat Etmeyin!

Eğer uçak biletini uygun fiyata almak istiyorsanız tatil günlerinden uzak durmanız gerekir. Çünkü tatil günlerinde bilet fiyatları biraz daha yüksek rakamlarla satışa sunulabiliyor. Haliyle daha yüksek bir bütçe ayırmanız zorunlu hale geliyor. Bunun yerine hafta içi günlerde ve tatil olmayan zamanlarda seyahat etmeyi seçebilirsiniz. Uygun fiyatlı uçak bileti nasıl bulunur sorusunun yanıtlarından biri de doğru günde uçmayı seçmektir. Elbette uzun bir araştırma yapmanız gerekmiyor. Havayolu firmasının internet sitesi üzerinden uçuş seferlerini tarihleri ve saatleri ile birlikte görebilirsiniz. Fiyatlara göz attığınızda düşük fiyatlar zaten hemen göze çarpacaktır.

Bu arada yılın tüm resmî tatil günlerini de internetten kolayca öğrenebilirsiniz. Hatta sadece tatil günlerini değil gideceğiniz yeri de gözden geçirin. Yola çıkmadan önce gideceğiniz yere dair internette basit bir araştırma yapmanızı öneririz. Örneğin istikametiniz Kepez ve nereleri gezebileceğinizi merak ediyorsunuz. O halde online araştırma yapın ve kendiniz için bir gezi listesi hazırlayın. Seyahat planlamanızı titizlikle yapmanız durumunda her açıdan daha kazançlı çıkarsınız.

Uygun Fiyat Sunan Havayolu Firmasını Seçin!

Yılın hangi döneminde, nereye seyahat edecek olursanız olun tercihinizi her daim en uygun fiyatı sunan havayolu firmasından yana yapmalısınız. Bu sayede her zaman ulaşım için daha düşük bütçe ayırmanın konforundan faydalanabilirsiniz. Peki, en uygun fiyatları hangi havayolu firması sunuyor? Sıklıkla seyahat edenler bu sorunun yanıtını çok iyi biliyor, bilmeyenler için de biz söyleyelim; Pegasus!

Sadece yurt içi ve yurt dışı seyahatlerde yıl boyunca makul fiyat politikası izleyen Pegasus, her daim düşük fiyatlarla karşılaşmayı sağlayarak yüz güldürüyor. Zamanında havalanan ve zamanında varan Pegasus uçuşları ile seyahatlerinizi herhangi bir aksama olmadan konforlu bir biçimde tamamlayabilirsiniz. Tüm sene boyunca en düşük fiyatları görmek için de rotanızı hemen Pegasus internet sitesine çevirebilirsiniz.

Pegasus, her zaman bilet fiyatlarını düşük seviyede tutmaya özen gösteriyor. Bununla birlikte biletinizi erken dönemde satın aldığınızda ekstra bir indirimden de faydalanabiliyorsunuz. Haliyle bütçenizden yapacağınız tasarruf sadece sembolik rakamlardan ibaret olmuyor. Özellikle aylar öncesinden biletinizi satın almanız durumunda tahmin ettiğinizden çok daha düşük rakamlarla bilet temin etmenin keyfini yaşayabilirsiniz.

Kampanyalardan Faydalanın!


Sizlere son önerimiz de havayolu firmalarının düzenlediği kampanyalardan faydalanmanız olacak. Bu kampanyalar kimi zaman bilet fiyatlarında indirimleri kapsıyor kimi zaman da ek bagaj hakkı gibi daha farklı hizmetlere yönelik oluyor. Pegasus internet sitesine tıklayarak ücretsiz bir şekilde e posta üyeliğinizi başlatabilirsiniz. Bu sayede düzenlenen her yeni kampanyadan hemen haberiniz olur. Pegasus internet sitesine tıkladığınızda BolBol sayfasını mutlaka ziyaret edin. Kaçırılmayacak fırsatlar bu sayfada sizi bekliyor olacak.


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.