Baklava Çeşitleri Nelerdir?

Baklava, Türk mutfağının en önemli tatlılarından birisidir ve çeşitli türleriyle her damak zevkine de hitap eder. Geleneksel baklavadan modern yorumlara kadar birçok çeşidi bulunur. En popüler baklava çeşitleri birisi fıstıklı ve cevizli baklava seçenekleridir. Fıstıklı baklava, incecik yufkaların arasına bol miktarda Antep fıstığı konularak hazırlanır. Cevizli baklavada fıstık yerine ceviz kullanılır. Ceviz severler için ideal bir seçenektir.

Baklava Çeşitleri

İçerisinde kaymak bulunan şöbiyet de, ince hamur katmanları ve bol fıstıkla yapılır. Daha zengin ve kremalı bir tada sahip olması baklavada klasik lezzetlerin dışına çıkılmasına olanak verir. İnce yufkaların arasına bol miktarda fıstık veya ceviz konulan ve sarılarak hazırlanan saray sarması da sıklıkla tercih edilen bir başka baklava çeşididir. Sütlü Nuriye, süt şerbeti ile yapılır ve klasik baklavadan daha hafif bir tat sunar. Bülbül yuvası da ince hamur katmanları ve fıstık ile yapılan, yuvarlak şekliyle dikkat çeken bir baklava çeşididir.

Evde Baklava Yapmak Zor mudur?

Evde baklava yapılması düşünüldüğünden daha fazla zahmetli bir süreç olabilir. Vakit ve emek isteyen bu süreç eğer yemek yapmayı seviyorsanız mutlaka denemeniz gereken bir tatlı olacaktır. Ancak günümüzde bu kadar zahmete katlanmadan evde yapım tadında hazır baklava almak mümkündür. Bu açıdan Ben Gurme annenizin elinin lezzetini sunan baklava seçenekleriyle kaliteyi kapınıza kadar getirir.

Tepsi olarak tercih edebileceğiniz gibi gram olarak da birbirinden farklı baklavalar arasından yüksek kalite ve lezzet güvencesi ile tercihlerinizi yapabilirsiniz. Ben Gurme size klasik baklavalardan yemesi kolay lokum baklavaya, midye şeklindeki baklavaya, lezzetiyle herkesi memnun eden şöbiyete, bol fıstıklı bülbül yuvasında kadar oldukça çeşitli baklava seçenekleri sunar. Size bu harika lezzetler arasından seçim yapmak kalır.

Baklava Fiyatları Ne Kadardır?

Tepsi baklava fiyatları, kullanılan malzemelere, baklavanın çeşidine göre değişiklik gösterir. Aynı zamanda satın alacağınız grama göre de farklılaşır. Örneğin, kilo baklava ile tepsi baklavanın fiyatları değişiktir. Baklava gibi önemli bir lezzette fiyat kaliteden çok sonra gelen bir unsur olmalıdır. Doğal ürünlerle, geleneksel şekilde yüksek kalite standartları ile hazırlanan baklavaları tercih ederek yemeye doyamayacağınız bir tatlıya sahip olursunuz. Ben Gurme aradığınız lezzeti size sunar. Aynı zamanda da uygun fiyat seçenekleriyle de kaliteye avantajlı seçeneklerle ulaşmanızı sağlar.

Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.