Borsaya yönelik vergi çalışması ertelendi

borsa finans

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ilgili taraflardan gelen geribildirimler doğrultusunda borsaya yönelik taslak vergi çalışmasını bir süreliğine ertelediklerini söyledi.

Borsaya yönelik taslak vergi çalışması erteleniyor.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabı X’ten, vergisel düzenlemeleri içeren pakete ilişkin paylaşım yaptı.


Vergide etkinliği ve adaleti artırmaya, kayıt dışılığı azaltmaya yönelik vergisel düzenlemeleri içeren paketin yakın zamanda TBMM’ye sunulacağını bildiren Şimşek, şu değerlendirmede bulundu:

“İlgili tüm taraflardan gelen geri bildirimler doğrultusunda, borsaya yönelik taslak vergi çalışmasını yeniden değerlendirmek üzere bir süreliğine erteliyoruz.”

Geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın borsa yatırımları ve kripto varlıklardan elde edilenler dahil finansal faaliyetlerin vergilendirilmesine yönelik bir çalışmayı sürdürdüğü belirtilmişti.

Kararı Bloomberg HT’ye değerlendiren Rota Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Eraslan olumlu bir gelişme olduğunu belirterek “Daha önceki açıklamalarda işlem vergisinin olabileceği belirtilmişti. Ama bu piyasada işlem yapan yatırımcılardan bunun sakıncalarına yönelik olarak geri bildirim geldi. Konunun bir sonraki aşamaya bırakılmasını olumlu karşılıyorum” şeklinde konuştu.

“Olması gereken oldu”


Piramit Menkul Kıymetler Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Berra Doğaner ise karara ilişkin “Her kesim bu konudaki görüşünü belirtti ve bunlar sanırım etkili oldu. Olması gereken oldu. Şimdi daha çok taraflarla görüşülecek ve piyasaya etkisi değerlendirilecek. Ya vazgeçilecek, ya da farklı bir formatta gelecek. En ideali hiçbir şey yapılmaması olacaktır. Zaten borsaya ödenen paydan Hazine’nin bir geliri var. Eğer biraz yüksek bir işlem vergisi olursa hacimler o kadar gerileyecek ki, borsa payı üzerinden Hazine’ye giden gelir de çok azalacak.” yorumunu yaptı.

Kripto varlık ve borsasına işlem vergisi geliyor: Bayram sonrası Meclis’te!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.