Kabin Bagajı Hazırlama Tüyoları

Seyahatlerinizde özellikle yurtdışına gidiyorsanız ve sadece kabin bagajı seçeneğine sahipseniz valiz hazırlamak bazen oldukça zorlayıcı bir hal alabilir. Gerekli ve gerekli olmayan eşyaları ayırmanın yanı sıra valiz dizilimi de kabin bagajı açısından önemli bir yere sahip. Siz de yurtdışı için uçak biletinizi satın aldıysanız düzenli bir kabin bagajı hazırlamanın tüyolarına göz atabilirsiniz.

Kabin Bagajı Hazırlama

Valiz Seçimi

Valiz seçimi olmazsa olmaz arasında yer alıyor. Doğru ölçülerde ve sağlam bir valiz işinizi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. Ayrıca valiz seçiminde havayolunun kurallarına da dikkat etmelisiniz.

Valiz seçiminde ölçülerin yanı sıra valiz dayanıklılığı da seçim açısından belirleyici olmalı. Sert kapaklı valizler kırılgan eşyalar için koruma sağlarken, yumuşak kenarlı valizler daha fazla esneklik sunuyor.

Valiz Listeniz Hazırda Bulunsun

Seyahatiniz öncesinde valiz listesi yapmak gereksiz bir şeyi valize eklemenizi önler. Ayrıca seyahatinizde yanınızda bulunması gereken bir parçanın da valiz dışında kalmasını engeller.

Bu yüzden seyahat öncesinde elinizde kağıt ve kaleminiz hazır olsun. Listenizi tamamladıktan sonra yerleştirme sırasında koyduğunuz her bir eşyanın ardından listede üzerini çizin.

Kıyafetleri Yerleştirmeye Özen Gösterin

Valizinizde giyim için ne almanız gerektiğini gözden geçirin. Özellikle fazla kıyafet hem valiz düzeninin bozulmasına hem de çok daha ağır bir valizle seyahat etmenize neden olabilir. Bu yüzden gereğinden fazla kıyafet almanın yanı sıra kırışmayan ve dayanıklı kumaşlardan üretilmiş kıyafetleri tercih edin.

Ayrıca giysileri valize yerleştirirken katlamak yerine rulo sistemini tercih edin. Böylece valizde yer tasarrufu olduğu gibi valizin kenarlarındaki boşlukları da verimli bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

Eşya Dizilimine Önem Verin

Pasaportunuz, seyahat belgeleriniz, ilaçlarınız ve elektronik cihazlarınız gibi önemli eşyalarınızı valizinizin en kolay ulaşabileceğiniz bir yerine koyun. Bu düzen, tüm bagajınızı didik didik etmeden önemli eşyaları hızlıca almanızı sağlayacaktır.

Seyahat belgeleriniz için özel bir cüzdan veya çanta, elektronik eşyalarınız ve şarj aletleriniz için de ayrı bir bölme kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bu eşyaların elinizin altında olması özellikle güvenlik kontrolleri sırasında veya biniş kartınızı göstermeniz gerektiğinde işinize yarayacaktır.

Valizde Yer Kaplayacak Eşyaları Elinize Alın veya Giyin

Soğuk dönemde ceket veya bot gibi daha büyük eşyalar taşıyorsanız, bunları valize koymak yerine yolculuğunuz sırasında giyebilirsiniz. Bu strateji ile valizinizde oldukça fazla bir boşluğa sahip olabilirsiniz.

Ancak çok fazla kat kat giyinmek hem hareketinizi kısıtlayacağından hem de vücut ısınızın dengesini bozabileceğinden dolayı çok fazla eşyayı yük olarak almayınız.

Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.