Elon Musk’tan Yusuf Dikeç ile ilgili dikkat çeken ‘yapay zekalı’ paylaşım

yusuf dikeç

Yusuf Dikeç ile aralarında geçen ‘Türkiye’ diyaloğuyla gündem olan Elon Musk, milli atıcının yapay zekayla oluşturulmuş bir videosunu paylaştı.

Sosyal medya platformu X’in sahibi ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, Paris 2024 Olimpiyatları’nda karışık takım 10 metre havalı tabanca kategorisinde Şevval İlayda Tarhan’la beraber gümüş madalya kazanan milli atıcı Yusuf Dikeç ile ilgili yeni bir paylaşım yaptı.

Musk, kendisini Türkiye’ye davet eden Dikeç’in yapay zekayla oluşturulmuş bir videosunu paylaştı. Videoda, Dikeç’in atış yaptıktan sonra elindeki silahın bir içecek şişesine dönüştüğü görülüyor.


İşte Elon Musk’ın o paylaşımı:

Ne olmuştu?

2024 Olimpiyatları’nda büyük başarı elde eden Türk atıcı Yusuf Dikeç ile milyarder iş adamı Elon Musk arasında geçen diyalog, sosyal medyada paylaşım ve beğeni rekoru kırdı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na damga vuran milli atıcı Yusuf Dikeç gündemden düşmüyor. Karışık takım 10 metre havalı tabanca kategorisinde Şevval İlayda Tarhan’la birlikte gümüş madalyayı ülkemize getiren ve atış tarzıyla dikkat çeken Dikeç, yeni açtığı X hesabından Elon Musk ile konuştu.


Paris 2024’te gündem olan Dikeç’in viral olan fotoğrafına daha önce yorum yapan ABD’li multi milyarder Elon Musk, Dikeç’in resmi hesabını açması ile birlikte milli atıcıyı takip etmeye başladı.

Dikeç, Musk’a ilginç bir soru yöneltmişti

Kendisine gösterilen yoğun sevgiye hesap açarak karşılık veren Dikeç, X’in sahibi Musk’a ilginç bir soru yöneltti. Musk ve Dikeç arasındaki diyalog kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu.

Yusuf Dikeç meşhur pozuyla yaptığı paylaşımda Musk’ı etiketleyerek, “Merhaba Elon, sizce geleceğin robotları elleri ceplerinde olimpiyatlarda madalya kazanabilecekler mi? Bunu kıtaları birleştiren kültür başkenti İstanbul’da tartışmaya ne dersiniz?” dedi.

Elon Musk’tan cevap


Yusuf Dikeç’e cevap veren Elon Musk, “Robotlar her zaman hedefi tam ortasına vuracak. İstanbul’u ziyaret etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Dünyanın en büyük şehirlerinden biri” ifadelerini kullandı. İkilinin arasında geçen diyalog milyonlarca etkileşim aldı.

Olimpiyat madalyası getirdi: Yusuf Dikeç’in fotoğrafı dünya gündeminde


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.