İBB 100 bin öğrenciye 15 bin TL burs verecek: Başvuru şartları neler?

İBB burs

İBB burs başvurularının başladığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından duyurdu. Duyuruda İBB burs başvurularının 25 Eylül tarihinde başladığı ve 18 Ekim’e kadar devam edeceği açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB tarafından verilen bursların 25 Eylül’de başladığını duyurdu.

İBB burs başvuruları başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun X hesabından yapılan paylaşımda 25 Eylül -18 Ekim arasında başvuruların alınacağı açıklandı. Paylaşımda Başkan İmamoğlu ”100 bin üniversite öğrencisine 15 bin TL eğitim desteği veriyoruz. İstanbul Senin uygulamamız üzerinden başvurular başladı” dedi. Başvuruları kabul edilen öğrenciler, İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından SMS ile bilgilendirilecek.


İBB burs başvurusu nasıl yapılır?

İstanbul Senin uygulaması üzerinden İBB burs başvuruları yapılabilecek. Öğrenciler eğitim yardımı başvurularını ve evrak işlemlerini web sayfası gencuniversiteli.ibb.istanbul veya İstanbul Senin uygulaması üzerinden tamamlayacak.

İBB bursu ne kadar?


Yeni eğitim-öğretim döneminde burs hakkı kazanan öğrencilere 5 bin TL + 5 bin TL + 5 bin TL olmak üzere 3 taksit halinde 15 bin TL ödeme yapılacak.

İBB burs başvurusu şartları nedir?

  • T.C. vatandaşı olmak
  • İstanbul’da öğrenim görmek veya ailesi/yakını İstanbul’da ikamet etmek
  • Ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olmak
  • Normal öğrenim süresinde eğitimine devam ediyor olmak
  • Devlet üniversitesinde okumak veya vakıf/özel üniversitede yüzde 100 burslu olmak
  • Ara ve son sınıf öğrencileri için yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 53 veya 4.00 üzerinden 2.00 olması
  • Maddi desteğe ihtiyacı olmak

Üniversite öğrencilerinin aylık yaşam maliyeti asgari ücreti aştı!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.