Sapanca’da Gezilecek Yerler

Sakarya iline bağlı oldukça güzel bir bölge olan Sapanca’da görülmeye değer birçok yer bulunuyor. Özellikle son yıllarda popülaritesi git gide artan Sapanca’da hem yaz hem de kış aylarında keyifli bir tatil yapabilir, çevredeki güzel yerleri gezerek keşfedebilirsiniz. Eğer siz de Sapanca’da unutulmaz bir tatil planı yapıyorsanız hemen Obilet’ten en iyi ve konforlu Sapanca otellerini inceleyebilir, birçok seçenek arasından dilediğinizi seçebilirsiniz.

Sapanca'da gezilecek yerler

1- Ormanya Doğal Yaşam Parkı

Sapanca’da bulunan ve oldukça büyük bir park olan Ormanya Doğal Yaşam Parkı, bölgede gezebileceğiniz ve keyifli vakit geçirebileceğiniz en uygun noktalardan biri. Hafta sonu doğa içinde sevdiklerinizle birlikte piknik yapmak ve çevredeki birbirinden güzel hayvanları izlemek isterseniz Ormanya Doğal Yaşam Parkı tam size göre. Bu parkta yeşillikler arasında huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.

2- Maşukiye

Yemyeşil ağaçları ile eşsiz bir güzelliğe sahip olan Maşukiye, Sapanca’ya gidenlerin en meşhur uğrak noktalarından biri. Özellikle hafta sonları, farklı şehirlerde yaşayanlar kişilerin huzur dolu bir kaçış noktası olan Maşukiye’de gezip görebileceğiniz birçok güzel mekân bulunuyor. Siz de ufak bir kafa dinlenme kaçamağı yapmak isterseniz hafta sonu Maşukiye’de yapacağınız güzel bir kahvaltı ile güne başlayabilirsiniz. Siz de bu doğal güzelliklere yakından şahit olmak isterseniz, Obilet ile Sapanca’da yer alan en güzel bungalov oteller bularak hem keyifli bir gezi hem de konforlu bir konaklama sağlayabilirsiniz.

bungalov

3- Kırkpınar Sahili

Büyüleyici bir doğal güzelliğe ve atmosfere sahip olan Kırkpınar Sahili, Sapanca’nın en keyifli destinasyonlarından bir diğeri. Kırkpınar Sahili’nde dilerseniz Sapanca Gölü’ne karşı oturup manzaranın keyfini çıkarabilir dilerseniz de yine eşsiz manzara eşliğinde sakin bir yürüyüşe çıkabilirsiniz. Özellikle akşama doğru harika gün batımı manzaraları sunan bu sahile mutlaka uğramanızı öneririz.

4- Sapanca Gölü

Özellikle doğaseverler için adeta bir cennet olan Sapanca Gölü, bölgedeki en meşhur ziyaret noktalarının başında geliyor. Masmavi göl manzarasının yanında yeşilin her tonunu barındıran ağaçlar ile harika bir doğal güzelliğe sahip olan Sapanca Gölü, mutlaka görülmesi gereken nadide bölgelerden biri.

5- Rahime Sultan Camii

Sapanca’da yer alan en önemli dini yapılardan biri olan Rahime Sultan Camii oldukça eski bir ibadet yeri. Oldukça hoş bir mimariye sahip olan Rahime Sultan Camii, bölgede görülmesi gereken özel yerlerden biri. Bu yıllara kadar orjinalliğini koruyarak gelmeyi başaran Rahime Sultan Camii’ni ziyaret ederek içerisinde yer alan özel detayları yakından inceleme fırsatı yakalayabilirsiniz.

6- Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı

Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzaklarda oksijen dolu bir kaçış noktası olan Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı, Sapanca’da doğa içerisinde zaman geçirebileceğiniz en güzel dinlenme alanlarından biri. İçerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birçok olanağın bulunduğu bu parkta dilerseniz kendi getirdiğiniz malzemeler ile piknik yapabilir dilerseniz de çevredeki restoranlarda lezzetli yemekler tadabilirsiniz. Sapanca’ya gittiğinizde bu huzur dolu parka uğramayı unutmayın.

7- Kartepe Kayak Merkezi

Özellikle kış aylarının vazgeçilmez destinasyonlarının başında gelen Kartepe Kayak Merkezi, Sapanca’ya gidenlerin kolayca ulaşabileceği bir bölgede yer alıyor. Ziyaretçilerine harika ve eğlenceli bir kayak deneyimi yaşama fırsatı sunan Kartepe Kayak Merkezi’nde başka birçok aktivite de yapabilirsiniz. Sapanca’ya doğru bir tatil planı yapıyorsanız rotanıza Kartepe Kayak Merkezi’ni de dahil edebilirsiniz.

8- Kuzuluk Kaplıcaları

Kaplıcaların insan bedenine ve ruhuna sağladığı fayda saymakla bitmez. Sapanca’ya geldiğinizde de ziyaret edebileceğiniz şifa ve huzur dolu en güzel lokasyonlardan biri Kuzuluk Kaplıcaları. Genelde birçok kişi tarafından kış aylarında sıklıkla ziyaret edilen Kuzuluk Kaplıcaları’na dilediğiniz her mevsimde gitme imkânınız bulunuyor. Siz de Sapanca ve çevresinde dinlendirici bir gün geçirmek isterseniz Kuzuluk Kaplıcaları’nın şifalı sularından yararlanabilirsiniz.

Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.