ABD seçimleri Bitcoin fiyatını nasıl etkiler?

abd seçimleri bitcoin

5 Kasım’da gerçekleşecek ABD seçimlerine sayılı günler kaldı. Yatırımcılar hangi aday kazanırsa kazansın Bitcoin opsiyonlarındaki yükselişin kaçınılmaz olduğunu düşünüyor. Beklentiler ise Bitcoin’in Kasım sonunda 80 bin doları görerek yeni bir rekor kıracağı yönünde.

Bitcoin opsiyon yatırımcıları, ABD başkanlık seçimlerini kimin kazanacağından bağımsız olarak Bitcoin’in Kasım ayının sonuna kadar 80 bin dolarlık rekor seviyeye ulaşmasını bekliyor.

Kripto aracı kurumu FalconX’in Araştırma Başkanı David Lawant, “Bitcoin’in seçim sonucundan bağımsız olarak iyi performans göstereceğine inanıyorum. Analizimiz, yaklaşan seçimleri çevreleyen opsiyon faaliyetinin belirgin bir yükseliş eğilimi göstermesi” dedi.


Hangi aday kazanırsa kazansın…

harris trump

Kripto yanlısı olan Cumhuriyetçi aday ve eski Başkan Donald Trump‘ın yaklaşımı ile Bitcoin ‘Trump ticareti’ olarak görülmeye başlanırken, Demokrat rakibi Başkan Yardımcısı Kamala Harris, sektör için bir düzenleyici çerçeveyi destekleme sözü verdi. Ayrıca, Fed’in daha fazla faiz indirimi söylemi kripto paraların iyimserliğe katkıda bulunuyor.

Donald Trump, Bitcoin 2024 konferansında ABD’yi “gezegenin kripto başkenti” yapma ve Bitcoin’i küresel bir süper güç olarak konumlandırma sözü vererek önemli ölçüde kripto para yanlısı oldu.

Trump ayrıca Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’i görevden alma sözü vererek, yeniden seçilmesi halinde “geleceği engelleyecek değil, geleceği inşa edecek bir SEC başkanı atama” sözü verdi.

Bloomberg verilerine göre, ABD spot Bitcoin ETF‘leri 18 Ekim’e kadar olan altı günde yaklaşık 2,4 milyar dolar net giriş gördü.

Bitcoin yatırımcıları, ABD kripto para düzenlemelerinin Trump yönetimi altında Kamala Harris yönetimine kıyasla daha elverişli olacağı spekülasyonuyla Bitcoin ile ilgili varlıkları biriktiriyor.


Son anketler iki aday arasındaki yarışın son derece yakın olduğunu gösteriyor. Ancak bahis piyasaları Trump’ın zaferi lehine değişti ve finansal piyasa eğilimlerini önerdiği politika değişikliklerinden faydalanabilecek varlıklara doğru etkiledi.

Bazı analistler Bitcoin’in 100.000 dolara ulaşabileceğini tahmin ederken, diğerleri Trump’ın gümrük vergisi politikalarının enflasyonist baskıları yeniden alevlendirebileceği ve potansiyel olarak kripto para piyasaları üzerinde baskı yaratabileceği konusunda uyarıyor.

Yatırımcılar hangi aday kazanırsa kazansın Bitcoin opsiyonlarındaki yükselişin kaçınılmaz olduğunu düşünüyor.

Bitcoin

Bitcoin’de 70 bin dolar test ediliyor

Bitcoin, bu yıl ABD’de başlatılan özel Borsa yatırım fonlarına olan talep konusunda iyimserlikle, Mart ayında 73.798 dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

En büyük kripto para birimi, haftanın başında 70 bin dolara yaklaştıktan sonra geri düştü. Bu yıl yaklaşık yüzde 60 yükselen Bitcoin, Çarşamba günü Londra’da sabah 6:03 itibarıyla 67.100 dolardan işlem gördü.


ABD dijital varlık yatırımcılarına takas ve opsiyon gibi türevler sağlayan şirket SwapGlobal’ın Kurucu Ortağı Yev Feldman, “Seçimden sonra aşağı yönlü düşüşler için sınırlı neden var, bu yüzden yükselmesi daha mantıklı” dedi.

Kripto para madenciliği yolculuğuna başlayın ve teknoloji güncellemelerine dikkat edin!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.