Spot Bitcoin ETF’lere rekor para girişi!

spot bitcoin etf

Kripto para sektörünün boğa indikatörü olarak yorumladığı spot Bitcoin ETF’ler, üst üste 18 işlem gününde net para girişi gerçekleştirerek rekor kırdı.

ABD’de işlem gören Bitcoin fonlarına (ETF’ler) talep bir hayli yüksek. ABD’de yer alan kurumsal şirketler, müşterilerinden gelen talepler ışığında spot Bitcoin ETF yatırımı yapmaya devam ediyor. Özellikle sigorta, emeklilik ve bankacılık şirketlerinin sayısı günden güne artıyor.

Kripto para piyasasında pozitif hava sürerken, ABD’de işlem gören spot Bitcoin ETF’lerde de net para girişi devam ediyor. 6 Haziran’da, spot Bitcoin ETF’lerde 217,78 milyon dolar net para girişi gerçekleşti. Günün dikkat çeken ismi ise BlackRock oldu.


Spot ETF’ler, 18 işlem günü boyunca üst üste net para girişi gerçekleştirerek Ocak ayındaki rekoru kırdı.

Spot Bitcoin ETF’lere 217,78 milyon dolar net para girişi

Spot Bitcoin ETF’ler, 6 Haziran tarihinde 217,78 milyon dolar net para girişiyle boğa koşusunu devam ettirdi. BlackRock’ın IBIT ürünü, 350 milyon dolar net para girişine imza attı. Diğer taraftan Grayscale’in GBTC’si 38 milyon dolar net para çıkışı gerçekleştirdi.

Fidelity tarafında 3 milyon dolar net para girişi görülürken, önceki günlerde pozitif ivme yakalayan Ark Invest 97 milyon dolar net para çıkışına imza attı.

Grayscale’in elindeki BTC varlıkları 20,09 milyar dolara gerilerken, BlackRock’ın BTC varlıkları 21,42 milyar dolara yükseldi. Uzmanlar GBTC’nin bu seviyelerde konsolide olacağını düşünüyor.

Spot ETF’ler, ABD’de 10 Ocak tarihinde işleme başladı. 26 Ocak tarihinde boğa serisini başlatan ETF’ler, 20 Şubat tarihine kadar net para girişi gerçekleştirdi. ETF’ler, bu tarihler arasında 17 günlük bir rekor kırdı. Geçtiğimiz gün net para girişine imza atan ETF’ler, yeni bir rekora imza attı.


Haftanın son işlem gününde de net para girişi gerçekleşmesi ve pozitif serinin devam etmesi bekleniyor. (Kaynak: BTC Haber)

KPMG Girişim Nabzı raporu: Kripto, blockchain ve yapay zeka revaçta!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.