Kronik bekarlık: Bekar olmaktan mutlu olanlar ve mutlu olmayanlar

Kronik bekar

“Kronik bekarlık” terimi sosyal medyada viral oldu ve bazı videolar dünya çapında 10 milyondan fazla izleyiciye ulaştı. İlişki uzmanı Amy Chan, bekar insanların iki ana gruba ayrıldığını belirtiyor:

“Bekar olmaktan mutlu olanlar” ve “bekar olmaktan mutlu olmayanlar.”

Chan’e göre, bu iki grup arasındaki temel fark, yalnızlığın getirdiği duygusal durum ve yaşam memnuniyeti. Bekar olmaktan mutlu olanlar, bu durumu kendileri için bir tercih olarak görürken, diğer grup bu durumdan rahatsızlık duyuyor ve bir ilişki arayışını sürdürüyor.


bekar erkekler

İlişki uzmanı Amy Chan, bekar insanların deneyimlediği durumları değerlendirirken dikkat çekici bir açıklama yaptı:

“Bekar olup, bu durumun onlar için acı verici olduğunu hisseden insanlar var ve aslında bunun daha iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu kişiler, farklı şeyler denemeye daha motive oluyorlar.”

Chan, özellikle mutlu ve iyi bir hayat sürdüren bekarların daha büyük bir zorluk yaşadığını belirtti:

“En zor olanı, hayatlarının iyi olduğu ve mutsuz olmadıkları durumda ortaya çıkıyor. Bu yüzden onları konfor alanlarının dışına çıkmaya motive edecek bir acı noktası olmadığında harekete geçmeleri zorlaşıyor” dedi.

Chan, bekarların ilişki sürecinde karşılaştıkları zorluklara dikkat çekerek, “Bir partnerle birlikte olmak harika olabilir, ancak bu insanlar reddedilme riski ve flört sürecinin getirdiği tüm zorluklarla yüzleşiyorlar” dedi.

kadın

Chan, bu kişilerin genellikle bahaneler üreterek bu süreçten kaçınma eğiliminde olduklarını vurguladı:

“Sadece bahaneler üretiyorlar ve bu zorluklardan kaçınıyorlar”

İlişki uzmanı Amy Chan, uzun süre bekar kalma eğiliminde olan kişilerin “hayır” demeye meyilli olduklarını vurguluyor.

Chan, CNBC Make It’e yaptığı açıklamada, “İncelediği kişilerin çoğunda fark ettiğim bir şey, sadece ‘hayır’ demeleri ve daha hiçbir şansları olmadan insanları diskalifiye etmeleri” dedi.


Çok seçici olma eğilimindeki kişilerin diğer kişinin kusurlarına fazlaca odaklanabildiğini ve bu durumun sağlıklı bir bağ kurmayı zorlaştırdığını dile getiren ilişki uzmanı “Kafalarında o kişi hakkında bir fikir vardır ve bu, anlamlı bir bağ kurmaktan çok egolarını tatmin etmekle ilgilidir.” ifadelerini kullandı.

mevsimsel depresyon

Chan ayrıca, lider olmaya alışkın olan bireylerin bu davranışlarını ilişkilere de yansıttığını ifade etti:

“Bunun bir kısmının lider olmaya alışmış olmanızdan kaynaklandığını düşünüyorum. İnsanların sizin için her şeyi tam olarak istediğiniz şekilde yapmasını sağlamak, aksi takdirde onları gözden çıkarabilirsiniz. Ancak bu yaklaşım, ilişkilere yansımıyor… Aşk, sertlikle gelişmiyor,” dedi.

Chan, “kronik olarak bekar” olan kişilerin bir diğer davranış kalıbının ilişkilerini sabote etme eğiliminde olduklarını belirtti. Chan, bu kişilerin sıklıkla ulaşılamaz insanlara yatırım yaparak ilişkilerini sabote ettiklerini söyledi. “İnsanların ilişkileri sabote etmelerinin bir yolu da ulaşılamaz insanlara yatırım yapmalarıdır,” dedi.

erkek adam

Chan, bu durumu açıklarken, çoğu kişinin yaşadığı şehirden veya karşılaştığı potansiyel partnerlerin genel özelliklerinden şikayet ettiğini belirtti: “Çoğu zaman, içinde bulundukları şehri suçlayacaklar veya ‘tüm erkekler böyledir’ ya da ‘tüm kızlar böyledir’ diyecekler.

Chan ayrıca, uzun süre bekar kalan kişilerin genellikle fiziksel bir tipleri olmadığını söyleseler de, “duygusal bir tip”e sahip olabileceklerini açıkladı.

Chan, uzun süre bekar kalan kişilerin bir diğer ortak özelliğinin kendilerini ortaya koymamaları olduğunu belirtti. Chan, bu kişilerin yoğun programlarından vakit ayırmamak ya da yeni insanlarla tanışmak için çaba göstermemek gibi sebeplerle hayatlarında flört etmeye yer vermediklerini söyledi.

ilişki yalnız kadın

Chan, aşk ve ilişkiler hakkında yaygın mitlerden birine dikkat çekerek, “İnsanların doğru olduğunu düşündüğü birçok aşk ve ilişki miti var. Bunlardan biri de ‘aşk en az beklediğiniz anda gelir’ düşüncesidir,” dedi. Bu nedenle birçok kişinin kendini ortaya koymaktan kaçındığını ifade etti.

Chan, bu durumu açıklarken, “Birçok insan bana ‘Yani, biliyorsun, olacağı zaman olacak’ dedi ve ben de ‘Ama sen bir klinikte çalışıyorsun ve sonra doğruca eve gidiyorsun… Aşk seni ne zaman vuracak? Televizyon izlerken mi?’ dedim,” şeklinde konuştu.


Chan ayrıca, bu kişilerin bekar olmaktan o kadar rahat olduklarını ve bu rahatlığı, kendilerini ortaya koymamak için bir bahane olarak kullandıklarını dile getirdi.

Uzun süreli ilişkide partnerinize katlanamadığınız durumlarda ne yapmalısınız?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.