Kalkınacağız Efendim

Irk, dil, din kavramları kargaşasında seçmesen hiç birini? ‘Benim dinim yok kardeşim’ desen mesela. Irkın, dilin değişik olsa, bu değişiklikler arasında özünden uzak bir ülkeyi memleket edindiysen hani. Hor bakılıyorsa sana, dışlanıyorsan, biz napalım arkadaşım? Vurdumduymaz insanların paslı maşası olsan, kullansalar seni…

Yazar: Berke Yağmur

kalkınacağızSen kullanıldığını hissetsen, kırılsan biraz. E, biz napalım arkadaşım şimdi yani? Ölsen yarın bir gün, napalım yani arkadaşım bize mi ölüyorsun? Ne yani bunun insanlığını mı istiyorsun? Ölme o zaman!


Diyelim ki kendine insan vasfı verdin. Sokakta karşıdan karşıya geçen bir teyzeye yardım ediyorsun. Etme kardeşim! Şimdilerde insanlık böyle. Ne gerek var yardım etmene. Ne hali varsa görsün. Anam mı babam mı?

Ya şu durum ne olacak? Çocuklar okusun, eğitim alsın cehaletten uzak dursun diyorlarmış. Kampanyalar yapıyorlarmış. Yapmayın kardeşim! Cehalet moda şimdilerde haberiniz mi yok? Aziz Nesin bir kitap yazmıştı, Nah kalkınacağız diye. Uymayın efendim böylelerine, biz iki ayağımızı tutup çukura soksalar ellerimizi bağlasalar yine de oradan kurtulup çıkarız, kahraman çok efendim bizde.


Kömür olayına ne diyeceksin, iyi yapıyorlar valla. Oh helal olsun oyum. Sayelerinde ısınıyoruz ya. Daha ne isteyeyim kardeşim bir hafta ısındım bak. Verelim onlarda 5 yıl geçinsinler ülkelerinde. Şimdi dili fazla uzayanları içeri alıyorlar. İçeri girenler de biz adalet savunucusuyuz diyorlar. Yalan efendim hepsi yalan. Yok öyle bir şey. Hem size mi kalmış adaleti savunmak. Bak güllük gülistanlık gidiyoruz işte.

İnsan hakkı yoktur kardeşim, hele hukuk hiç yoktur. Eskiden böyle miymiş? Bak koskoca Osmanlı İmparatorluğu’na, sonradan çökmüş ama baksana kaç yıllık tarihleri var! Neden? Çünkü adamlarda tek kişi konuşuyormuş. Şu anda da bu sebep yüzünden ayaktayız ya. Daha çakmadınız mı durumu? Biz Osmanlı’nın yarısı kadar yaşasak yeter değil mi kardeşlerim? Fazlası göz çıkarır ya hani.

Kalkınacağız Efendim!

Şimdilerde internet moda oldu bir de. Devleti, hükümeti, yasayı, adaleti internetten kurtarıyor bizim gençler. Ne gerek var. Şimdi kalk git hakkını ara aman aman! Uğraşılmaz valla, çok iş. Bir de diyorlar ki yeni nesil geleceğimizin teminatıdır diye. Arkadaşım cahil olursa yeni nesil, vurdumduymaz olursa, insan olursa yeni nesil. Anlayın bizim devlet ölmez! Kardeşim zaten sen merak etme bize bir şey olmaz biz Türk’üz.


Bu yazıdan ne anladığınızı bilmiyorum. Açıkçası yazımı beğenip anlamayanlar yerine, beğenmeyip anlayanlar benim için daha makbuldür. Lütfen eğer demek istediklerimi bir kerede anlamadıysanız, bir daha okuyun. Ama zaten bu yazıyı okuyan kişi, kesin bilinçlidir. Yazdıklarımı zaten biliyordur. Sen başkalarına anlatmaya çalışma hiçbir şeyi. Okumayı öğret onlara. Okusunlar. Okumanın tutkusuyla öğrensinler bazı şeyleri. O aşamaya geldiklerinde zaten, senin bazı şeyleri göstermene gerek kalmayacak. “O okuyarak yazacak kendi hayatını.”