Hey Taksi! Sıra dışı bir taksi yolculuğuna hazır olun!

Sıra dışı bir taksi yolculuğuna hazır olun! 

Hey Taksi! Sıra dışı bir taksi yolculuğuna hazır olun!

Havaalanına gitmek için çağırdığınız taksiyi beklerken aklınızda uçağa zamanında yetişmek, bavulunuzun ağırlığı kilo sınırını geçer mi tedirginliği veya varacağınız yerde sizi bekleyenler  vardır. Bir an 3,5 metre yüksekliğindeki kamyonun önünüzde durmasıyla dikkatiniz dağılır.


Nedenini anlamaya çalışırken 450 beygir gücündeki motorun sesiyle irkilirsiniz. Rengi ve tepesinde yazan taksi yazısı acaba diye düşünmenize yol açarken kamyon şoförünün davetiyle farklı bir deneyime doğru ilerlemeye başlarsınız.

Mercedes-Benz yeni nesil kamyonu Actros’u geçtiğimiz aylarda Almanya’da pazara sundu. Actros, baştan aşağı yenilenen yüzü ve özellikleriyle kendinden son derece emin olsa da rakip firmaların eleştirilerine maruz kaldı. Bunun üzerine rakip firmaların yeni Actros’u tanımalarını sağlamak amacıyla bir yol aramaya başlayan Mercedes-Benz, aslında son derece basit bir fikirden yola çıkarak sıra dışı bir uygulamaya imza atmış oldu.


Fikir: Bir aracı tanımanın en iyi yolu sürüş deneyimi yaşamaktır. Öyleyse rakip firmadaki insanları bir yolculuğa çıkaralım.

Fakat neden rakip firma çalışanları böyle bir yolculuğa çıksın. Bu noktada daha önce görülmemiş bir uygulama düşünüldü. Actros taksiye dönüştürüldü ve büyük rakiplerin (Volvo ve MAN) merkez lokasyonlarının etrafında bulunan taksi çağrı merkezleriyle anlaşıldı.

Böylelikle Volvo ve MAN firmalarının çalışanları, Actros’u yakından inceleme imkanı buldular. Yolculuk boyunca şoförün yeni özelliklerden bahsetmesi ve ayrılırken verilen broşürler de etkili bir tanıtım gerçekleştirilmesinde önemli rol oynadı. Ayrıca Münih’te gerçekleştirilen bu uygulamayla, Mercedes-Benz’in yeni kamyonu sokaktaki insanların da büyük ilgisini çekti.

İşte bu yolculuğun görüntüleri:


Videonun Türkçe çevirisi:

  •  Giriş yazısı 1: Mercedes-Benz rakipleriyle yüzleşiyor.
  •  Giriş yazısı 2: Daha önce görülmemiş bir test sürüşünde.
  •  Çağrı merkezindeki kadın: Firma MAN, XXX sokağı, sürücü 5-7 dakika içinde orada olacak.
  •  1.Yolcu: Sen ciddi misin ?
  •  2.Yolcu: Havaalanına gidecek olan taksi bu mu ?
  •  3.Yolcu: Yeni Actros’ta mükemmel iş çıkartmışsınız.
  •  4.Yolcu: Gerçekten beğendim. Şoför: Ben de.
  •  5.Yolcu: Ah harika !
  •  Geçiş yazısı: Tamamen yeni Actros, herkes için gerçekten ikna edici.
  •  6.Yolcu: Hey, ne araba ama !

Yaşamak istediğim bir ülke var: Ütopya


Tolga Hurhun
1985, Çorlu Tekirdağ doğumlu. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü mezunu. İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Yönetimi Yüksek Lisans diplomasına sahip. Stuttgart, Almanya'da yaşıyor, Mercedes-Benz'de çalışıyor. Fotoğrafçılık, bisiklet, tüplü dalış, gezi-seyahat, keman çalma, kitap ve film ilgi alanları arasında.