Aziz Malachy ve gerçekleşen kehanetleri

Aziz Malachy’nin 112’nci kehanetine göre Dünya’yı sarsacak sıkıntılı bir dönemin sonunda yedi tepeli şehir yok olacak. Dünya üzerinde, yedi tepeli şehir olarak bilinen iki şehir vardır: Roma ve İstanbul.

Aziz Malachy ve gerçekleşen kehanetleri

Aziz Malachy kimdir?

İrlandalı rahip ve kabalist, 1094-1148 yılları arasında yaşamıştır. Asıl adı O’ Morgair’dir. Aziz’in şu an Papa olan Benedict XVI’e kadar olan tüm Papalar için öngördüğü kehanetler gerçekleşmiştir. Aziz Malachy adını, İsrail Peygamberi Malaki’den almıştır. Malaki kelimesi, İbranice “habercim” anlamına gelmektedir.

Orijinal adı Prophetia De Summis Pontificibus olan (Papalar Üzerine Kehanetler) kitabı Clairvauxlu Aziz Bernard’ın yazmış olabileceği iddia edilmektedir. Kehanetler, Rahip Arnold De Wion tarafından “Lignum Vitae” (Hayat Ağacı) adıyla 1595 yılında yayınlanmıştır. Ancak 112. kehanet, Hayat Ağacı isimli eserin 1820 tarihli basımında yer almasına rağmen Aziz Malachy’nin orijinal el yazmasında bulunmaz. Bu kehanetin, Aziz Benedict tarikatından olan rahipler tarafından eklendiği iddia edilmektedir. 1590 yılına kadar saklı kalmış ve bu tarihte bulunmuş olan kehanetlerin sonuncusu olduğu söylenen 112. kehanetin, Nostradamus tarafından yazıldığı ve daha sonra Aziz Malachy’nin kehanetlerine eklendiği yönünde iddialar da bulunmaktadır.


Aziz Malachy

Aziz Malachy’nin Kehanetleri

Son dört Papa’ya dair gerçekleşen kehanetleri:

•  Paul VI için “Flos florum” yani çiçeklerin çiçeği cümlesini kullanmıştır. Çiçeklerin çiçeği, Hristiyanlık geleneğinde Zambak çiçeğidir. Papa’nın armasında da bu çiçek vardır.

•  Otuz üç günde ölen Papa John Paul için “De mediate lunae” yani “bir ay zamanı” sözleri yer alır.

•  Papa John Paul II için “De labore solis” yani “güneşin işi” cümlesi kullanılır. Daha sonra Papa John Paul II ismiyle bilinecek olan Karol Jozef Wojtyla, 18 Mayıs 1920 yılında kısmi güneş tutulması sırasında doğmuştur. Ölüm günü olan 8 Nisan 2005 yılındaysa yine bir güneş tutulması yaşanmıştır.

•  Papa Benedict XVI için “De gloria oliavae” yani “zeytinin ihtişamı” cümlesini kullanır. Benedict tarikatının simgesi zeytin dalıdır. Son Papa olan Kardinal Joseph Ratzinger 2005 yılının Nisan ayında seçildiğinde, Benedict tarikatından olmamasına rağmen Benedicte XVI ismini seçmiştir. 1993 yılında Velletri Segni’ye Kardinal olarak atanmıştır.

Papalar

Aziz Malachy’nin 112’nci Kehaneti

Aziz Malachy, 112. ve son kehanetinde şu cümleleri kullanmıştır. “Kutsal Roma Kilisesi’nin son zulmü esnasında başta koyunlarını sayısız sıkıntıların ortasında otlatacak olan Romalı Peter bulunacak. Ve bunlar sona erdikten sonra yedi tepeli şehir yok edilecek ve korkunç hakim insanlarını yargılayacak. Son.”

Tarihteki son Papa’nın göreve gelmesiyle yıkılacağı söylenen yedi tepeli şehir Roma mı İstanbul mu?

Kehanete göre, göreve gelecek son Papa olan Romalı Peter ile birlikte Katolik Kilisesi yıkılacak. Dünyayı sarsacak sıkıntılı bir dönemin sonunda da, yedi tepeli şehir yok olacak. Dünya üzerinde, yedi tepeli şehir olarak bilinen iki şehir vardır: Roma ve İstanbul.

roma aziz malachy

Araştırmalara göre 112. kehanet, aslında kendi içinde bir şifre içermektedir. Aradan 870 yıl geçmiştir ve Papa’nın istifasıyla birlikte Malachy’nin kehanetlerinin de artık sonuna gelinmiştir.

Aziz Malachy kehanetlerini araştırırken, Türkiye’de bu konuyla ilgili 2006 yılında yazılmış bir kitapla karşılaştım. Bu kitap ve kehanetler hakkında röportaj yapmaya karar verdim. Kitabın yazarı çok iyi tanıdığımız bir isim. Kendisi, güzel sesini ve bestelerini severek dinlediğimiz Harun Kolçak. Kitabı ve kitabın hikayesini Harun Kolçak’tan dinleyelim.

Röportaj: Harun Kolçak

“Vatikan bu kehanetlere çok inanıyor olmalı ki, uzun zaman bu kehanetleri saklamış. Kehanetler, sonradan bir şekilde dışarı sızıyor. Vatikan bu kehanetlerin doğruluğundan emin olmasa, bunları uzun zaman saklamazdı. Bu yüzden Vatikan’ın bu kehanetlere inandığını düşünüyorum.” (Harun Kolçak, 2013)

Kitabınızda bahsi geçen Kahin Aziz Malachy kimdir?

Bu kitap, İrlandalı bir Papa olan Aziz Malachy’nin kehanetleri üzerine yapılan araştırmalardan oluşuyor. Gerçek ismi O’ Morgair olan Aziz Malachy sade bir papazken, Vatikan ona azizlik rütbesi veriyor. Yaptığı kehanetlerden ve bu kehanetlerin gerçekleşmesinden dolayı Vatikan ona tavır alıyor.

Bugünlerin geleceğini bilerek konuyla ilgili araştırmalar yaptık. Bu araştırma sürecinde Ankara’nın Vatikan büyükelçisiyle de bir telefon görüşmesi yaptım. Bana önce randevu verdi. İstanbul’a geleceğini ve İstanbul’ da benimle birlikte bir yemek yiyeceğini söyledi. Sonra, kitabın içeriğini öğrenince benle olan bütün irtibatını kesti.

Kitap

Aziz Malachy’nin şimdiye kadar olan bütün kehanetlerinin gerçekleştiği söyleniyor. Sizin bu konuya dair ilginiz ilk ne zaman ve nasıl başladı?


Sınır Ötesi Yayınları’nın sahibi, yakın dostum Ergun Candan bana konuyu açtı. Bana, birlikte bu kitabı çıkartmayı önerdi. Şimdiye kadarki tüm kehanetler çıktığı için konu ilgimi çekti ve konuyla ilgilendim. Kitap için birlikte çalıştık.

Kitabı yazarkenki süreçten bize biraz bahsedebilir misiniz ve kitap ilk olarak ne zaman basıldı?

Ergun Candan iyi bir araştırmacıdır. Kitap için birlikte çalışmaya başladığımızda, o belli bir aşama kaydetmişti. Onun evinde beraber araştırmalar yaparak ve tartışarak tüm bulguları bir kitap haline getirdik.

Kitap, ilk olarak 2006 yılında basıldı.

Harun Kolçak

Papa neden görevini bıraktı?

Kehanetlerin ve yaptığınız araştırmaların ışığında Papa’nın istifasını siz nasıl yorumluyorsunuz? Sizce Papa neden istifa etti?

Kitapta da belirtiliyor, bugüne kadar bir tane Papa’nın istifası var. Papalık kurallarına göre bir Papa, istifa edemez. Hatta son nefesini verene kadar, onlardan bu görevini sürdürmeleri beklenir. Biz özellikle 2013 yılında böyle bir istifayı beklediğimiz için Papa’nın istifası bana sürpriz olmadı. Benim şahsi yorumum; Papa, istifa etmeye zorlandı.

Vatikan bu kehanetlere inanıyor mu sizce?

Vatikan bu kehanetlere çok inanıyor olmalı ki, uzun zaman bu kehanetleri saklamış. Kehanetler, sonradan bir şekilde dışarı sızıyor. Vatikan bu kehanetlerin doğruluğundan emin olmasa, bunları uzun zaman saklamazdı. Bu yüzden Vatikan’ın bu kehanetlere inandığını düşünüyorum.

 

Kahin Aziz Malachy’e göre Papa’nın istifasının ardından “yedi tepeli şehir” yıkılacak. Sizce bu kehanet de gerçekleşir mi? Ve bu yedi tepeli şehir size göre Roma mı yoksa İstanbul mu?

Ondan emin değilim. Malachy’nin bu kehanetleri yazdığı zamanlar İstanbul, Roma İmparatorluğu’nun gözbebeğiydi ve Roma’dan daha önemliydi. Eğer son kehanet de gerçekleşirse o zaman hep beraber İstanbul mu, Roma mı olduğunu göreceğiz.

***

Müzik, kitap ve bir süredir dizi çekimleriniz var. Oyunculuk nasıl gidiyor?

Oyunculuğu çok sevdim. Sanırım, genetik olarak bana babadan geçmiş. Oyunculuktan çok keyif alıyorum.

 

Harun Kolçak, önümüzdeki günlerde başka hangi projelerle karşımıza çıkacak?

2013 yılında bir “best of albüm” yapmayı planlıyorum. Kitap yazmam gerekiyor, yıllardır onu yazacağım.  Bir dergi ya da gazetede, yıllar önce yaptığım gibi sağlıklı yaşam ve özellikle sağlıklı beslenme üzerine yazılar yazmak istiyorum. Bunu kiminle ve ne zaman yapacağım henüz netleşmedi.


Televizyonlarda yayınlanan yemek programlarını zararlı buluyorum. İnsan sağlığına yararlı, besleyici tarifler sunulmuyor. Sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam üzerine bir TV programı da olabilir, daha karar vermiş değilim.

 

Röportaj: Harun Kolçak ile Her Gün Yeniden Doğmak


Figen Karaaslan
İstanbul’da doğdu ve İzmir’de büyüdü… Mersin Üniversitesi Seyahat İşletmeciliği, Yakındoğu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık mezunu. İletişim Fakültesi’ni bitirdikten sonra reklam ajanslarında, birçok büyük firma için reklam kampanyaları hazırladı, reklam ve metin yazarlığı yaptı. Bir bilişim firmasında Editörlük yapıyor. Seyahat etmeyi, insanı içsel yolculuklara taşıdığını düşündüğü için seviyor. Bu sebeple fırsat buldukça bir seyyah gibi yolculuk yaparak; gördüklerini ve yaşadıklarını kendi sitesi; Seyyahca'da (www.seyyahca.com) yazarak, insanlarla paylaşmaktan keyif alıyor. Modern dans ve Latin danslarının yanı sıra Psikoloji ve Yaşam Koçluğu eğitimlerine katıldı. Almış olduğu bilgileri, şimdi diğer insanlarla paylaşıyor ve Yaşam Koçluğu eğitimleri veriyor. Doğada olmayı, tarihi yerleri gezmeyi, yolculuk yapmayı, okumayı, öğrenmeyi, araştırmayı, denizi, dansı ve dil öğrenmeyi seviyor. Hayatın, paylaşarak güzelleşeceğini ve anlam kazanacağını düşünüyor.