Birleşmiş Milletler’e “İzleme Çöz” çağrısı

Dünya’da yaşanan kanlı olaylara karşı Birleşmiş Milletler’in sessiz kalmasını protesto eden bir grup Ankara’da Birleşmiş Milletler binası önünde toplandı.

Birleşmiş Milletler'e "İzleme Çöz" çağrısı

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu tarafından düzenlenen protestolara bir çok Kamu-Sen üyesi katıldı. Kamu-Sen Genel Başkanı  İsmail Koncuk: Doğu Türkistan’daki Müslüman-Türk katliamına; Arakan’da, Mısır’da, Suriye’de, Kuzey Irak’ta yaşanan vahşete; Ürdün ve Yemen’de baş gösteren iç karışıklıklara; Karabağ’daki işgal altındaki topraklara; Tuzhurmatu’da katledilen insanlara dikkat çekti.

Ve sözlerine söyle devam ederek, Temel İnsan Hakları Sözleşmesi, soykırımın önlenmesi ve savaş suçlularının cezalandırılması sözleşmesi gereğince görevini yerine getirmeye davet etti.


“Dünyanın dört bir yanında akıtılan bu kanı durdurmak, yaşanan insanlık dramına son vermek Birleşmiş Milletler’in asli görevidir.Birleşmiş Milletlerin görevi olayları takip etmek değil olaylara müdahale etmektir. Bütün bu gelişmeler ışığında dünya bir medeniyetler çatışmasına doğru sürüklenmeden önce Örgütün önünde tarihi bir görev  durmaktadır”

karanfili


Okunan basın bildirisini ve akan Türk ve Müslüman kanlarını temsil eden kırmızı karanfilleri BM yetkilisi Ahmet Parla’ya teslim eden grup olaysız dağıldı.

İnsanlığın unutulduğu dünyada Dünya İnsan Hakları Günü


Özgül Süsler
Falanca yılın, filanca ayının, bilmem kaçıncı gününde doğmuşum. Kutu kutu pense, yakan top ve misket oynamışım. Komşuların zilini çalıp kaçmışım. Balkondan sarkan komşu teyze “kimdi o? “ diye sorunca, “Bilmem” demişim...