Aşk tazelik kokar

Yaşam yolculuğunda yolun aşkla kavuştuysa eğer, acılarla olgunlaşıp tatlandıysan, renk renk gül olup açtıysan, aşkın taze kokusu da yakındadır sana…

Aşk Tazelik Kokar

Bir erkek ve bir kadının yolu aşkta birleştiyse, şükredilsin ki gelen tanrısal bir hediyedir. Sevgi, dostluk, arkadaşlık, özgürlük, saflık, vermek, tazeliktir aşk…

Korkuyorsan eğer aşık değilsin, tutkudur o! Geçer gider bir süre sonra. Aşkta sevgi ve nefret el eledir bazen. Öfke ve şefkat… Birisi olmadan diğeri olmaz. Olsa da aşk tam olmaz, tamam olmaz.


Dikkat edin aşıklar delicesine severler. Senden nefret ediyorum çığlıkları atarken, yenilenen aşklarıyla yeniden doğarlar. Aşık olmayan korkar, aşkını kaybedeceğini sanır.

Sevgin yeterince güçlü olsa korkmazsın, fırtınadan sonra yaşanan dingilikteki tazeliği solursun. Yenilenirsin, taptaze aşk duygularıyla kenetlenmenin eşsizliğini yaşarsın. Bir uçtan diğerine gidebilirsin, ortada kalma, bir yerde durma yeter ki… Duruyorsan eğer kokuşur sevgin, ölür. Oysa aşk tazeliktir.

Aşkın kanatlarıyla uçabilmen için her iki duyguyu yaşamaktan da korkma. Biri varsa, diğerinin olmasından endişe duyma! İzin ver, her ikisi olan kanatlarınla uçabilirsin ancak…

Eğer aşıksan, senin aşkın karşındakinin bütünleşmesine, tamamlanmasına yardım eder. Kısıtlamaz, engeller, kurallar koymaz. Aşkta tatlı bir uyum, bir salınım vardır.

Beklentisiz, sadece veren ol. Verirken aşk ol, aşkın kendisi ol. Talep etme, talep ediyorsan o sevgi değil, sahip olma tutkusudur. Aşıksanız, aşkınızla birbinize aitsiniz. Aşk sahiplenmeden, özgürce, sana kendin olma hakkını verir. Sahiplendiğinde, diğerinin ruhunu öldürürsün. Oysa aşk ruhu zenginleştirir. Diğeri ahlaksızcadır. Hükmetmedir. Hükmetmek saldırgancadır. Saldırganlık vardır. Ve aşık saldırmaz, aşık anlar. Aşık özgür bırakır ve aşk koşarak gelir. Tazelenerek gelir. Aşkın, özgür olduğu sürece güzeldir. Tutsak eden bir aşığın güzelliği bir süre sonra yok olur.


Aşk, iki insan arasında yaşanıyorsa, o iki harika varlık arasında yaşanan bir kutsallıktır. Aşk, iki ruhun eşsiz buluşması, meditasyonu, ibadetidir… Ve hiçbir şeyin bu güzelliği bozmasına izin verme. Aşıklar şükran doludurlar. Onlar için ne mesafe, ne zamanın hükmü vardır. Enerjilerini kilometrelerce öteden bile hissedip, yaşayabilirler. Kokularını duyabilirler, coşkularını yaşayabilirler. Eski aşkları, aşıkları hatırlayın, erkek savaşa gider, kadın bekler. Her günü aşk dolu, özlem dolu bir bekleyişle bekler…

Heyecan kaybolursa, aşk bitiyor duyguları varsa o zaten hiçbir zaman aşk olmamıştır. İnsanların 3 yıl sürer dedikleri aşk da bu heyecan aşklarıdır. Aşk sonsuzdur. Üç yılda biten aşklar aslında hiç doğmamıştır. Heyecan aşkı çabuk biter, yaz aşkları gibi, mevsimsel, dönemsel, bedensel, şekilseldir. Oysa gerçek aşk öyle mi? O yanıp, yıkılıp, küllerinden yeniden yeniden doğar. Tazelenir. Çiçeklenir. Her günle birlikte yine bahar gelir.

“Şu an tazedir, aşk tazelik kokar…”

O aşkla tek başınasındır aslında. İki tek, birliğin muhteşem kavuşumuyla meyve verir yaşama… Gerçek aşk, cicim ayları, balayı bittiğinde başlar. Belki bir an bitti mi, hepsi bu mu dediğin noktadaki yakınlıktan yeniden taptaze bir aşk doğar. Yola devam et, ileride yakınlık, zarafet, lütuf, incelik var… Tüm yüzeysellik derinlere gömülecektir artık. Derinlere kök salacaktır aşk. O zaman eğlence, her an yaşanan şenliğe dönüşecektir.

Sevinç eşlik edecek size. Sen tek başına kökleneceksin, O tek başına… Yenilenip, öğretmek için döneceksiniz birbirinizin kollarına. Sarmaş dolaşlığınızdan dallanıp, budaklanıp, yapraklanacak, çiçek açacaksınız aşkınızla. Tek başınalığında, özgürlüğünde sürekli devinim halindesindir. Yaşıyorsundur, izlediğin geçmiş veya gelecek değil, içinde olduğun andır. Çaba bitmiştir ve şu anda sadece aşk vardır. Aşk, simyadır, büyüleyici güzelliktedir.


Şu an tazedir, aşk tazelik kokar…

Zihin Hapishanesinde Özgürlük Mücadelesi


Hale Karaarslan
İndigo Dergisi’nde Yazı İşleri Müdürü ve Yayıncı olarak görev yapıyor. İndigo Dergisi’ni kendisi ve yazarlar için bir okul olarak görüyor. Yaşama ve insana dair pek çok şey öğrenerek, yürekleri sonsuz güzellikle çarpan bir sevgi ailesinin içinde her gün biraz daha maskelerinden arınarak, özünü, kendi olanı buluyor. İki harika çocuğunun öğretmenliğinde ve eşinin her konuda kendisini destekleyen sevgisi eşliğinde öğrenmeye devam ediyor. İstanbul ve Marmaris'te yaşıyor.