Seçim Yeniayda; Sonuç: Yeni Türkiye!

30 Mart 2014 tarihinde akşam saat 09:45 civarı koç burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Astrologlar, tam seçim günü ve seçim sonuçlarının netleşeceği saatlerde gerçekleşecek bu yeniayın, yeni başlangıçların sembolü olacağını söylüyor.

yeni ay

30 Mart 2014 günü Türkiye’mizin geleceğinde bir satranç tahtası açılacak ve her vatandaşın bir hamle hakkı olacak!


[quote]Bu saatlerde enerjimizi odaklamamız ve hem bireysel hem toplumsal olarak güzel dileklerde bulunmamız hem bize kendimizi iyi hissettirecek ve yeniayla gelen yeniliklerin hızını ve etkisini arttıracaktır.[/quote]

15 Nisanda dolunayla birlikte gerçekleşecek ay tutulması, yeniaydaki gelişmelerin somut sonuçlarının alınmasını ve 29 Nisandaki yeniay ve güneş tutulması yeni yeniliklerin patlama yapmasını tetikleyecek. Ne ilginç tesadüftür ki bu yerel seçimlerin olduğu gün, gökyüzünde ciddi ve peş peşe hareketlerin yaşanacağı ve hem bireysel hem de toplumsal keskin dönüşlerin tetiklendiği bir döneme giriyoruz. Ve tecrübeyle sabittir ki “Yukarıda nasılsa, Aşağıda da öyledir”

Oy vermek bir vatandaşlık görevidir. Toplum içinde söz sahibi bir birey olmanın en önemli göstergesidir. Öyleyse her oy değerlidir. Oyumuza yüklediğimiz değer onu ne kadar bilerek, inanarak kullandığımızdır.

Tekrar hatırlatmak isterim ki bu seçim bir genel seçim değildir. Bir yerel yönetim seçimidir. Oyumuzu kullanmadan önce adayları tanımaya çalışmamız, kime oy verdiğimizi ve kime karşı oy verdiğimizi bilmemiz gerekir?

[quote]

Nasıl mı?

1-     Adayların biyografilerini okuyalım (Değişik kaynaklardan)


2-     Adayların projelerini ve bu projelerin sadece görselliğe mi yoksa hizmete mi yönelik olduğunu, uygulanabilirliğini analiz edelim.

3-     Adayın daha önce görev yaptığı yerlerle ve başarılarıyla ilgili araştırma yapalım. Eğer bir yerel yönetim tecrübesi varsa ki olması tercih sebebi olmalıdır daha önceki seçimlerde aldığı oy yüzdesi ve artış azalış grafiğini araştıralım.

4-     Geçen seçimlerde Adayın aday gösterildiği siyasi partinin oy  yüzdelerini, sıralamadaki yerini araştıralım.

5-     En belirleyici unsurlardan biri araştırma şirketlerinin ilimizdeki ve ilçemizdeki araştırma sonuçlarıdır. Üç aşağı beş yukarı tüm şirketler benzer tahminler çıkarırlar ve geçmiş seçimlerden de biliyoruz ki sonuçlar tahminlerin çok uzağına düşmüyor.  Eğer desteklediğimiz aday bu anketlerde ilk ikide değilse, oyumuza yüklediğimiz değerin hatırına ilk ikideki bize en yakın adaya oy verelim. Şansı çok düşük bir adaya oy vermek karşısında olduğumuz adayı dolaylı olarak desteklemektir.

6-     Ülkemizdeki son zamanlarda olan toplumsal olayların kaynaklarını değerlendirerek ve çocuklarımızın geleceğini düşünerek, fanatiklikten sıyrılarak akıllı, isabetli tercihler yapalım ki, elimizdeki evet mührüne komut veren beynimiz, aynı eli vicdanımıza götürmemizi istediğinde vicdanımız bizden yana olsun.

[/quote]

30 Mart 2014 günü Türkiye’mizin geleceğinde bir satranç tahtası açılacak ve her vatandaşın bir hamle hakkı olacak. Bireysel her hamle toplumsal kaderin yönünü etkileyecek. Oyumuzun yükü ağır. Bizim, ailemizin, mahallemizin, ilçemizin, ilimizin ve dahi ülkemizin kaderi bizim ellerimizde. Çoğunluk ne derse o olacak ve su götürmez bir gerçek var ki;
‘Hak ettiğimiz şekilde yönetileceğiz’


Seçimlerin yeniayla birlikte hepimize huzur, mutluluk ve yeni bir Türkiye getirmesi dileğiyle…


Özgül Süsler
Falanca yılın, filanca ayının, bilmem kaçıncı gününde doğmuşum. Kutu kutu pense, yakan top ve misket oynamışım. Komşuların zilini çalıp kaçmışım. Balkondan sarkan komşu teyze “kimdi o? “ diye sorunca, “Bilmem” demişim...