Bodrum ve yazlık halhal arayışınıza alternatifler

Alt tarafı incik boncuk diyenlere güzel bir alternatif sunmak istiyorum. Minik bir hediye mi istediniz? Bodrum ve yazlık halhal arayışınıza alternatifler…

Bodrum ve yazlık halhal arayışınıza alternatifler gümüşlük mimoza

Takı işleri dediğiniz şey sadece yazlık yerlerdeki minik akşam pazarlarında lambaların altında seçtiğiniz halhal olmamalı. Ben de daha orijinal düşünülmüş hediyelik bulmak zor diye düşünüyordum lakin sevimli Turgutreis’teki tatilim sonrası Gümüşlük bana öyle olmadığını, kendini gezdiğimde gerekli açıklamayı bana yaptı.

Gerçekten el yapımı düşünülmüş bir hediyelik isterseniz biraz da ayaklarınızı suya sokup, balık yemek isterseniz.
Adını geçmiş geçmiş zamanlarda alan halkın çevre de gümüş para bulmasıyla çevresinde gümüş madeni olabileceğini düşünerek buraya Gümüşlük adı vermişlerdir.


Bodrum

Tavşan adasına bileklerinizi biraz kıvırmak suretiyle ulaşmanız gayet mümkün Gümüşlüğün sahilini ikiye ayıran depremlerin ilginç bir dışa vurumu bu minik adacıklar.Dönüşte sizi, seçeneklerin bir kısmı aynı olabilecekleri hissedeceğiniz fakat hoş atmosferi ile sizi kendilerine çeken balık restaurantlarına doğru gidebilir. Su kabakları ve begonville süslenmiş masalarda atmosfer için her türlü tasvir ile anca kendimi ifade edebilirim size. Arka fon şarkılarımız oldukça Rumca.


Bence artık nasıl bir yerde olduğunuz hakkında bir fikriniz oldu. Evet, doğru tahmin ettiniz bir hayli rahatlatıcı sahil koyu mevcut. Ancak karnım o kadar aç değil biraz tatlı ve sıcak atıştırmalıklar derseniz ki bunlar bol tarçınlı lokmalarınızı olabilir ve sahil boyunca biraz ilerlediğinizde Faik’in Çay bahçesinde taptaze gerçek bir adaçayı içebilir, ara sokaklarda aklına gelebilecek tadda hamur işi yapan pastaneler bulabilirsiniz. Gümüşlüğü özgü Frenk İncirini de tatmanızı da önermek fayda var toplanması pek meşakkatli olan bu meyve deneyebilirsiniz.


Gelelim boncuklara gerçekten İstanbul’da taklit bir sürü olduğunu bildiğiniz yerlerden farklı olarak ilginç bir çarşısı var gezmenizi tavsiye ederim rahat yazlık bluzler ve kıyafetler bakabilirsiniz hemen Gümüşlük arabalarının sizi bıraktığı yerde yokuş aşağıda bin bir türlü çokta pahalı olmadıkları söyleyebilirim. Gümüşlük Turgutreis’e 7 km, Milas Bodrum Hava alanına 60 km ve Bodruma 25 uzaklıktadır. Bodrum şehirler arası terminalden 50 dakika da bir seferler mevcuttur. Yolunuz düşerse bir gününüzü ayırmanızı tavsiye ederim.

Tatilde gidebileceğiniz 8 alternatif rota