Shamballa Çok Boyutlu Enerji Sistemi Nedir?

Bir çoğunuzun bildiği, fakat benim henüz yeni öğrendiğim Shamballa Çok Boyutlu Şifa Enerjisi hakkında Uzman Yavuz Gündoğan ile röportaj yaptık. Aklıma takılan tüm soruları sizin için Yavuz’a sordum, umarım bu röportaj sizlerin konuya ilişkin meraklarını giderir.

shamballa enerjisi

Koçluk programları hakkında araştırma yaparken kendimi Jung Danışmanlık ofisinde buldum. Tesadüf bu ya o gün sevgili Yavuz’un Shamballa çok boyutlu şifa enerjisi üzerine ofiste bir semineri varmış. Ben semineri izleyene kadar konuyu Zumba gibi bir dans türü sanıyordum. Meğer çok boyutlu bir enerji sistemiymiş. Yavuz seminerde kendi yaşamından kesitler vererek bu enerji ile nasıl tanıştığını anlattı.

Reiki ile olan benzerliğinden dolayı aklıma bir çok soru takıldı ve röportaj yapmayı teklif ettim, sağ olsun beni kırmadı. Hatta röportaj sonunda bana şifa enerjisi bile verdi. Taç çakramda bir blokaj varmış, Shamballa ile bunu düzeltti. Topraklanmamı ve iyileştirici Shamballa enerjisi ile yüklenmemi sağladı.


Röportaj öncesi Yavuz’un öğrencilerinden Soner bey ile tanıştık. Kendisi 2. seviye Shamballa insiyesi. Bana uyumlanmasından sonra enerjisinin arttığını, kendisini çok sağlıklı ve canlı hissettiğini, algılarının geliştiğini ve spritüel olarak yeni deneyimler yaşadığını ifade etti.

Röportaj:

Shamballa nedir ne değildir?

Shamballa bir biyoenerji sistemi ve disiplindir. Reiki benzeri biyoenerji sistemlerinden bir tanesidir. İnsanın evrenden aldığı enerjiyi kendi enerjisi ile birleştirerek bir duyguyu bir duygu üretici olarak ellerinden karşıdaki kişiyi şifalandırmak için aktardığı bir sistemdir.

Shamballa çok boyutlu enerji sistemindeki “çok boyut” kavramını biraz açabilir miyiz?

Bugün bir çok enerji sistemi var. Bu sistemler tek bir şey üzerine yoğunlaşıyor. Bu onların başarısız olduğu anlamına gelmiyor. Shamballayı çok boyutlu yapan onun zihinsel, ruhsal, ve fiziksel anlamda bir şeye ulaşması ve o şeyi tedavi edebiliyor olmasıdır. Yani sadece fiziksel bir rahatsızlığa yoğunlaşmaktansa Shamballa durumu çok yönlü olarak ele alır. Diğer enerji sistemlerinin çoğu ultrason sistemleri gibi çalışıyor.

Çok isabetli sonuçlar çıkarabiliyorlar. Kişinin dalağında gerçekten 3 cm büyüklüğünde bir kitle olabiliyor ve bunu tespit edebiliyorlar. Fakat tam anlamıyla şifalandıramıyorlar. Sahamballanın çok boyut özelliği o bölgenin sadece fiziksel değil ruhsal ve zihinsel olarak da iyileşmesini sağlıyor.

Shamballa çok boyutlu enerji sisteminin başta Reiki olmak üzere diğer enerji sistemlerinden farkı nedir?

20141114_191551

Shamballa çok boyutlu şifa enerjisi biraz daha geniş ve daha tedavi odaklı bir enerji sistemidir. İçinde geçmiş yaşam karmaları, duygusal travmalar, fiziksel rahatsızlıkları da iyileştirmeyi amaçlayan bir sistemdir. Öte yandan Shamballanın farklı dinamiklerle beraber çalışıyor olması da onu diğer enerjilerden ayırıyor. Shamballa, Reikinin de kullandığı evrensel olan yaşam enerjisini kullanıyor. Bu enerji bireysel olarak herkesin içinde ve evrende mevcut.

Dev bir enerji kalkanının içinde yaşıyoruz. Shamballa uyumlanması alan kişi bu enerjiyi kullanabilir hale geliyor. Beraberinde bu kişiye Dünya üzerinde çeşitli dönemlerde açığa çıkan enerjilerden bir tanesi olan ve ismine Mahatma denilen bir enerji sistemi de dahil oluyor. Bu evrensel enerji kişiye iyi gelen bir enerjidir. Aynı zamanda Shamballa doğum döngüsünü tamamlamış olan yükselmiş üstatların yardımlarını da üzerine çeken bir sistemdir. Bütün bunlara baktığımız zaman Shamballa sadece tek bir enerji ile kalmayan farklı enerjileri de barındıran ve şifa için onları da kullanan bir sistem haline geliyor. Shamballada semboller kişiye uyumlanma ile beraber aktarılıyor. Bir şifalanma için o sembolleri çizmelerini veya o sembolleri zihinlerinde şekillendirmelerini istemiyoruz.

Sadece niyet yeterli oluyor. Bu özelliği sebebiyle de Shamballa diğer enerjilerden farklıdır. Belirli bir kuralı olan bir şey kişiye verildiğinde kişi bunu yapmaya çalışırken zihin devreye girecek ve yanlış yaptığını dile getirecek. Acaba oldu mu kaygısı taşıyacak. Shamballa tüm bunların üzerine diyor ki yanlış yapma şansın yok. Hata diye bir şey söz konusu değil. Sen bu enerjiyi nasıl veriyorsan o gitmesi gerektiği yere gidecektir.

Nasıl oluyor da Shamballa Reiki’yi kapsıyor?

Her şeyin temelinde tek bir enerji vardır. Herkes ona ulaşmaya çalışıyor. Bunun için A, B yada C yolu tercih edilebilir. Sonuçta varılacak olan nokta aynıdır. Önemli olan o üstatlığa ulaşmaktır seçilen yol değildir. Reiki yada Shamballa, her iki biyoenerji sistemi de aynı enerjiyi kullanıyor. Shamballada sadece işin içine farklı dinamikler de giriyor. Shamballada keskin kurallar yoktur başka enerjilerde kabul edilir.

Shamballa uyumlanmalarının bir yaş sınırı var mıdır?

İnsiye etmek için açıklarsak eğer, bir kişi gelip Shamballa çok boyutlu şifa sistemine insiye olmak istiyor ise bu niyeti gösteriyor ise sorgulamaya gerek yoktur. Enerjisel anlamda insanlar fizik yaşlarından öte daha önceki yaşanmışlıkları ile yani ruhsal yaşlarıyla bir değere sahiptirler. Bugüne kadar bana 5 yaşında bir çocuk gelip ben Sahamballa uyumlanması istiyorum demedi. Bu bir gün olursa ben o kişiyi Shamballaya uyumlarım. Bu tamamen kişinin ruhsal gelişimiyle alakalı olan bir şeydir.

Bugüne kadar bana gelenler genelde 20 ila 35 yaş arasındaki kişiler oldu. Terapi boyutunda ise her yaştaki kişiye terapi yapabilmekteyiz. Küçük bebeklere de, yaşlı insanlara da enerji terapileri yapılabilir. Burada uzman o enerjinin boyutunu ayarlamak zorundadır. Bir bebek ile erişkin bir insana verilecek enerji arasında fark vardır. Bebeğin yaşam dinamikleri ile 40 yaşında birinin yaşam dinamiklerinin hangi duyguları ona üreteceğini ve hangi enerjiyi ona vereceğini iyi bilmek gerekir.

Shamballa uyumlanma süreci ne kadardır? Kaç basamaktan oluşur?

Shamballa için bize geldiklerinde amacımız enerji yükleyerek o kişiyi insiye etmektir. Bunun için öncelikli olarak vereceğimiz enerjinin vücudu temizleyebilmesi için o kişinin topraklanabiliyor olması gerekir. Günümüzde çoğu insanda topraklanma sorunu vardır. Bu nedenle insiye olacak olan kişiyi ilk önce çakra terapisine sokuyoruz. Tüm çakraları tek tek kontrol edip notlar alıyoruz. Ardından çakralara Shamballa enerjisi vererek onların akışını düzenliyoruz. Bunun ardından kişinin kendisini topraklamasını sağlıyoruz. Vücuda çeşitli çeşitli enerjiler yollayarak vücudun arınmasını sağlıyoruz.

Çünkü yaşadığımız olaylar, stres, iş yükü, trafik vb. etkenler insan vücudunda enerjisel olarak blokajlar yaratır. Bu blokajlar temizlenmeden bir biyoenerji uygulaması yapmak sağlıklı değildir. Kişi sonrasında çok ciddi ağrılar çekebilir. Bazen bir kişi Shamballa enerjisine uyumlanmadan önce birden fazla arınma terapisine girmek zorunda kalabilir. Eğer master ne zaman uygun olduğunu söylerse kişi o zaman Shamballa uyumlanmasına kabul edilir. Shamballanın temel olarak dört seviyesi vardır. Her seviyede enerjinin bir kısmı kişiye verilmektedir. Dört seviye olmasının nedeni enerji çok çok büyük ve biz ne yazık ki zamanında kaybettiğimiz yetilerimizden ötürü bu enerjiye hazır değiliz. Temel olarak bu enerjiler yine hepimizde var ama biz kullanmayı unutmuşuz.

Topraklanmayı da unuttuğumuz için bir anda Shamballa gibi büyük bir enerji o kişiye çok gelebilir. Bu yüzden insiyeler dört temel modüle ayrılır ve her seviyede kişiye enerjinin bir kısmı verilir. En son dördüncü seviyede kişi Shamballa enerjisinin bütününe kavuşmuş olur. Kişinin en baştaki arınma terapisi olağan şartlarda gerçekleşir ve kişi blokajlardan arınır, çakra sisteminin döngüleri normale dönerse ardından bir uyumlanma ile beraber yaklaşık olarak bir saatte insiye verilir. Uyumlanmanın süresi 45 dakika sürer. Ancak enerjinin nasıl kullanılacağına ilişkin bilgilerle birlikte süre bir saati bulmaktadır. Bu bilgileri sözlü olarak aktarıyorum. Ayrıca içerisinde çeşitli teknik ve denemelerin bulunduğu kaynak kitapları da eğitimde ücretsiz olarak uyumlanma alan kişiye veriyorum.

shamballa-indigodergisi

Peki modüller arası bekleme süresi ne kadardır?

Kişiye göre değişir. Bazı masterler gün aşırı uyumlanmalar yapmaktadır. Ancak ben önce kişinin o enerjiyi özümsemesi taraftarıyım. Bu enerji vücutta bir şeyleri şifalandıracak tedavi edecektir. Bir enerjinin masteri olabilmek yada onun uygulayıcısı olabilmek her şeyden önce senin tedavi olmuş olmanı gerektirir. Dolayısıyla sen tedavi olmamışken sen şifalanmamışken başkasını şifalandıramazsın. Ben enerjiyi verdikten sonra bu enerjinin kişiyi ne zaman şifalandıracağını bilemem. Bu kişiye göre değişebilir. Size göre bir hafta olabilir. Bana göre on beş gün olabilir. Bir başkasına göre bir yıl bile olabilir.

Birinci insiyeyi alan kişi ne zaman ikinciyi alır diye soruyorsan bu kişiye ve onun eğitmenine bağlı olan bir şeydir. Ben benden eğitim alan kişilere ikinci seviyeyi almak isterlerse on beş gün sonra biz tekrar görüşelim onun üzerine konuşalım hem bu durumda merak ettiğiniz soruları bana sorarsınız hemde eğer bu süreç daha uzayacaksa beraber burada bir şeyler öğreniriz, siz bana bir şeyler katarsınız ben size bir şeyler katarım diyorum.

Bunu yapma amacım o kişi için bir fayda sağlamak. Dolayısıyla o ne zaman hazır olursa ne zaman hazır hissederse ne zaman tamam ben oldum diye bana gelirse ve gerçekten eğer olduğunu bende görebiliyorsam enerjisel anlamda o zaman ikinci seviyeyi alabilir.

Shamballa enerjisi alan bir kişi neler hisseder? Bu his kalıcı mıdır yoksa enerji çağrıldığında mı gelir?

Uyumlama yada terapi amaçlı bu enerji ile tanışan kişi vücudunda ısınma hissedecektir. Ama bu kişiden kişiye göre de değişir. Genelleme yaparsak ısınma hissi ağırlıklıdır. Uyuşma hissedenlerde olabiliyor.  Korktuğumuz an yaşadığımız bir duygu yada üşüdüğümüzde hissettiklerimiz gibi buda geçicidir. Bu ısınma yada uyuşma, vücudun çıkış noktalarında, parmak ucu, avuç içi yada kulaklar gibi yerlerde daha yoğun hissedilir.

Uyumlanma alacak olan bir kişinin vücudunda bazı enerjisel blokajlar varsa, yada vücutta herhangi bir kırık, çıkık vb. bir durum söz konusu ise oralarda ağrılar hissedilebiliyor. Bunlar geçici şeylerdir. O ağrıların oluşma sebebi enerjinin oradan geçmek istemesidir. Zaten enerji geçtikten sonra oradaki blokaj da kırılmış oluyor.

Uyumlanma aldıktan sonra enerji nasıl çağrılıyor?

Uyumlanma aldıktan sonra Shamballanın çalışma dinamikleri vardır. Zaten artık kişinin vücudundaki bütün çakralar dengelenmiş topraklanması yapılmış haldedir. Ayaktaki, eldeki ve kulaktaki çakralar aktive olmuş düzeydedir. Dolayısıyla istediği zaman Shamballa enerjisini çekerek ellerinden aktarabilir. Niyetle enerji çağrılır.

Shamballa enerjisi ile gıdalar şifalandırılabilir mi? Bu nasıl oluyor?

Shamballanın çok boyutlu olmasının bir diğer tarafı da budur. Elle tutulan veya tutulamayan, yediğimiz, içtiğimiz, dokunduğumuz her şeyi arındırabilir ona enerji verebiliriz. Her şey moleküllerden ve atomlardan oluşur. Her şeyin bir enerjisi vardır. Bu enerjileri nötrleyebiliyor ve yeni bir enerji aktarabiliyoruz. Bir aşçı yemeği yaparken tüm duygularını o yemeğe aktarır. Bazen deriz “onun eli çok lezzetli” diye.

Çünkü o kişi işini severek yapıyor. Ona enerjisini aktarıyor. Hiç tanımadığımız insanların yemeklerini yiyoruz bazen. Burada o yemeğin enerjisini Shamballa ile nötrleyebiliyor, istediğimiz herhangi bir duyguyu ona aktarabiliyoruz. Başkasına ait bir duyguyu içimizde barındırmıyoruz. Doğal taşlarda Shamballa ile arındırılabilir. Bu taşları çok seviyoruz. Ancak aynı zamanda çok tehlikeli olan araçlar / takılardır. Bu taşların oluşumu milyon yıllar sürmüştür. Bunlara biyoenerji yüklersek kendiliğinden o enerjiyi yaymaya devam edeceklerdir. Shamballa uzmanları bu taşları arındırıp onlara enerji aktarabilmektedirler. Shamballa böyle şeyler için kullanabilir.

Shamballa uyumlanması alan kişiler kristaller ile çalışmak zorunda mıdır? Nedir bu kristal konusu?

Kristallerle çalışmak zorunluluğu yoktur. Fakat Shamballa seviyelerinden birinde kristallerle çalışmayı öğretiyoruz. Sadece kristallerle terapi yapan insanlarda var. Shamballanın içerisinde bu taşların yer alma nedeni varoluşlarından ötürü bir enerjiye sahip olmalarıdır. Sahamballa ile örnek veriyorum kalp çakrasına istediğim enerjiyi uzun süre verebilirim. Ama bunu yapmaktansa bir pembe kuvarsa istediğim enerjiyi verip o çakranın üzerine koyduğum zaman ritmik olarak istediğim süre içerisinde istediğim kadar enerjiyi o taş o bölgeye aktaracaktır. Bu esnada bende tedaviyi yaparken başka bölgeyle ilgilenebilirim. Enerjinin ritmik olarak aktarılması çok önemli. Bir taşın verdiği enerji hep belirli saniyelerde bir verilir.

Örneğin kuvars kristali 60 saniyede bir enerji verir. 50 saniyede bir olmaz. Taşın üzerindeki enerji kalıcıdır. Onu yine bir enerji uzmanı arındırıp yeni yüklemeler yapabilir. Eğer taş herhangi bir enerji uygulayıcısı tarafından şifalandırılmadıysa ona kim dokunduysa onun enerjisini çekebilir içine. Evlerde obje olarak tuttuğumuz hiç kullanılmayan doğal taşlardan yapılan materyaller bir sürü enerjiyi içine çekerek bir süre sonra o enerjileri yaymaya başlarlar. İnsanları huzursuz eder bu durum. O nedenle o taşların arındırılması gerekir. Kristallerin sivri keskin uçları vücuttan enerjiyi çekmek veya aktarmak amacıyla da kullanılır.

Shamballa enerjisi uyumlanması öncesinde ve sonrasına neler yapılmalıdır?

Gelmeden önce eğer kişi ile telefonda yada herhangi bir şekilde konuşulduysa kişinin beslenmesine biraz dikkat etmesini, kırmızı etten biraz uzak durmasını, bol su içmesini, alkol kullanmamasını ve kafeinli içecekler içmemesini öneriyoruz. Çünkü bunlar vücuttaki enerjiyi kıran şeylerdir. Eğer bu ön hazırlığı yapmadıysa da sorun değil. Seans öncesi enerjisel olarak kişiyi arındırıyoruz zaten.

Enerjiyi biz verdikten sonraki süreçte bir hafta hatta eğer mümkünse iki hafta boyunca kişinin bu saydığım şeylerden uzak durmasını istiyoruz. Böylece vücuda verilmiş olan enerji işlevini daha iyi yapabilecektir. Kişiyi duygusal, zihinsel, ruhsal, fiziksel olarak tam bu sürece hazır hale getirecektir. Biraz daha sebze ağırlıklı beslenme ve bol su içmekte faydalıdır.

Shamballaya uzaktan uyumlanma durumu söz konusu mudur?

Diğer enerjilerde olduğu gibi Shamballada da mümkündür. 2.seviye eğitimlerimizde bu konu üzerine yoğunlaşmaktayız. Bu teknikleri anlatmaktayız. Ben uzaktan şifalanma veriyorum fakat uyumlanma konusunu tercih etmiyorum. Çünkü uyumlanma sürecinde birebir çalışmayı tercih ediyorum. Bu benim için önemli bir şey.

Çünkü bu bir şifalandırmadan öte bir şifacı yetiştirme eğitimidir. Enerjilerin temelinde yersizlik vardır. Enerji her yerdedir. Fakat ben o kişiyi tanımak onun aura bedenine girmek istiyorum. Dolayısıyla uzaktan uyumlanma mümkün ama ben yapmıyorum. Benden uyumlanma eğitimi isteyenlere yüz yüze veriyorum. Bunun eğitim anlamında daha çok şey kattığını düşünüyorum. Fakat sadece şifalanma isteyenlere uzaktan şifa gönderiyorum.


Uyumlanan kişiler bir alt seviyedeki kişiyi kendi seviyelerine uyumlayabilirler mi?

3.seviye uyumlamayı almış olan kişiler yani daha master olmamış ama 3.seviye uyumlanmayı almış olan kişiler 1.seviye uyumlamaları yapabiliyorlar. 1 ve 2. düzeydeki kişiler uyumlama yapamazlar. Uyumlama yapabilmek içinde enerjinin belirli bir yükseklikte olması gerekiyor. Yoksa bazı hatalar gerçekleşebilir. 1,2 ve 3. seviyede uyumlanma almış olan kişiler Shamballa çok boyutlu şifa enerjisinin uygulayıcıları olurlar.

Enerjiyi alıp uzunca bir süre kullanmayan kişinin tekrar uyumlanması gerekir mi?

Hayır gerekmez. Sadece ona öğretildiği şekilde tekrar çalışmaları başlatıp enerjiyi çağırarak çalıştırabilir. Bunun için düzenli olarak kendisine söylediğimiz sürelerde çalışması yeterlidir. Kişi zaten o enerjiye artık uyumlanmış durumdadır ve bir daha almasına gerek yoktur.

Shamballa enerjisinde semboller ve mantralar var mıdır?

Shamballa enerjisinde fiziksel olarak sembol yok. Bu onu diğer enerji sistemlerinden ayrılan bir özelliktir. Shamballa temel olarak o sembollerin çalışma sırasında insan zihnini meşgul ettiğini ve enerjinin tam olarak istenilen yere gidemeden kırıldığını düşünen bir yapıdadır. Sembol denilen enerjiler uyumlanma sırasında kişiye zaten aktarılıyor. Shamballada mantralar vardır. Bunlar ortam arındırmak için, kendini arındırmak için yada enerjiyi çağırmak için kullanılabilir.

İstenilirse kişiler kendileri de çeşitli mantalar oluşturabilirler. Mantra dediğimiz yapılar içine enerji yüklenmiş kelimeler yada cümlelerdir. Eğer bir şey tekrarlanarak sürekli olarak aynı amaçla kullanılıyorsa o artık bir enerji yüklenmiş olduğu anlamına gelir ve o sözler söylendiği an direk enerji çağrılmış olur. Başka enerji sistemlerinin mantraları da kullanılabilir.

Bir kişi önceden Reiki ile uyumlanmış ise, üzerine Shamballa aldığında daha mı güçlü olur? Reiki’de üst seviye bir uyumlanma alan kişi, Shamballa’ya uyumlanmak isterse 1.seviye mi olur? Yoksa ara seviyelerden giriş yapılabilir mi?

Olay daha güçlü olmayla alakalı değildir. Bende daha önce reiki eğitimi almış olan biriyim. Bu kişiden kişiye değişebilen bir şeydir. Bende reiki çok iyi çalışmıyorken, Shamballa ile tanıştıktan sonra Shamballanın bende çok daha iyi çalıştığını fark ettim. Belki başka bir kişide reiki çok iyi işleyecektir yada başkasında şuanda adını bilmediğimiz bir enerji sistemi çalışacaktır bilmiyorum böyle bir yargıda bulunamam.

Reiki zaten bilinen, insanların yıllardır kullandığı bir enerji sistemidir. Bana eğitim almaya gelen bir çok kişi öncesinde başka enerjileri deneyimlemiş veya araştırmış olan kişiler oluyor. Eğitim aldıktan sonra Shamballanın kendilerine çok iyi geldiğini söylüyorlar. Shamballaya uyumlanacak olan bir kişi eğer reiki seviyelerine daha önce uyumlanmışsa yine birinci seviye uyumlamaya başlatıyoruz. Çünkü dinamik olarak farklı şeylere uyumlanma sağlamaktayız. Farklı metotlarda uygulama yapmaktayız. Öncesinde başka bir enerji almış olan kişinin reikiyi yada diğer enerjileri nereden kimden öğrendiği nasıl öğrendiği konusunda çok bilgimiz olmadığı için biz baştan uygulama yapıyoruz. Gelen kişinin enerji seviyesini anlayabiliyoruz fakat daha sonra bir enerji kaçağı olmaması için önerimiz birinci seviyeden uyumlanma yapmaktır.

Shamballa çok boyutlu şifa sisteminde karma penceresinden baktığımızda trafik kazası iş kazası gibi şeylerin insanın hayatına çekilmesi engellenir mi?

Yaşamdaki her olayın karmadan kaynaklandığını düşünmek çok doğru değil. Her şey geçmiş yaşantılarımızdan ötürü olmuyor. Yaşadığımız bazı olaylar bizim bu hayatta farklı başka bir şey deneyimlememizi sağlamak amacıyla da meydana geliyor. Bir insanın başına felaket gelebilir. Ama felaket diye tanımladığımız şey aslında nereden baktığımıza bağlı.

Belki o kişinin geçireceği trafik kazası onun daha önceki herhangi bir karması ile asla alakalı olmayabilir ve o kazadan sonraki hayatı bambaşka, neredeyse iyi ki ben bu kazayı geçirmişim diyebileceği düzeyde de olabilir. Bunun ucu açık. Duygusal anlamda oluşturduğumuz karmalar, geçmiş yaşantılar ve geçmiş yaşantılardaki karmalar Shamballa çok boyutlu şifa enerjisi sistemi ile arındırılabilir.

Shamballanın duygularla bağlantısı nedir? (Sevgi, öfke, aşk, kin, kıskançlık vb.) Örneğin kızgın bir anda Shamballa yapılır mı? Veya kızgın birine yapılır mı?

20141114_193011

Shamballanın duygularla çok yakından alakası var. Biyoenerji uzmanlarının uzak doğudaki tanımlaması duygu üreticisidir. Bu kavramı ben çok severim. Çünkü uzak doğuda biyoenerji uzmanları insanları bir duygu üreterek tedavi ederler. Hasta gelir çok ciddi bir tümör vakasıdır ve o kişiye kendi içlerinde yarattıkları duyguyu aktararak tedavi ederler ve duygu şudur “sen iyileştin, iyisin.” Biyoenerji uzmanı demek kişinin kendi içindeki enerjiyi kullanabilen insan demek. Bunun uzmanı demek. Dolayısıyla ben o kişiyi iyileştirmek için ona o ilacı vermem gerekiyor ve o ilaçta onun iyileşmiş olduğu enerjisi.

Bunu kendi içinde üreterek  o kişiye aktarıyor. Diyor ki “sen artık iyisin.” Ona bunu söylemiyor ama. Ürettiği temel olarak o. İyi olduğu enerjisi. Bu mesaj hücresel boyutta o kişiye aktarılıyor. O duygu kişide bütün salgı bezlerine kadar, kişinin vücudunun “evet tamam ben iyileştim” demesi sağlanıyor. Bir kişide bir şeyi tedavi etmek için bir duygu yaratman gerekiyor. O duyguyu enerjisel anlamda yaratıyorsun ve karşıdaki kişiye aktarıyorsun. O yüzden kesinlikle duygularla ilgisi var. Öfkeli insanlara Shamballa verilebilir. Çünkü Shamballa ile ortamların enerjilerini değiştirebiliyor enerji yüklemeleri yapabiliyoruz.

Çalışılan ortam gergin ise 1. uyumlanmayı aldıktan sonra insanlar bulundukları ortamları arındırabilip güzel enerjileri o ortama aktarabiliyorlar. Bunu zaman zaman tekrarlamaları gerekiyor. Bu bir kere yapılınca o mekan o enerjiyi sürekli barındırmaz. Zaman zaman yenilemek gerekir. Çünkü enerjiler dönüşebilir. İyi enerjiler etraflarındaki negatif enerjileri de kendilerine çekerler. Biyoenerjilerin nötrleme özelliği vardır. Bu nedenle zaman zaman mekan enerjisini toplayıp yenilemek gerekir. Bu durumda çalıştığınız ortama böyle bir enerji verdiğinizde oradaki öfkeli gergin insanları sakinleştirebilirsiniz.

Shamballayı verecek olan uzmanın randevulu bir terapi öncesi fiziksel veya ruhsal olarak kendisini sarsacak bir durumla karşılaşması halinde seans bu durumdan olumsuz etkilenebilir mi?

Olayın boyutu çok önemlidir. Shamballa uzmanı da sonuçta bir insandır. Doğal olarak duyguları vardır. Biyoenerji ile uğraşan bir kişinin başka bir kişiye göre böyle duygulardan arınma süresi daha kısadır. Ama yinede orada uzmanın kendini biliyor olması lazım. Ne kadar sürede ben bu duygudan arınırım? Eğitim vereceğim sürede bu duygudan arınmış olabilir miyim? Eğer arınamayacak durumda ise ertelemek doğru olacaktır. Çünkü duygu aktarıyoruz. Kötü bir enerji geçmez ama enerji istenildiği düzeyde verilemeyebilir.

Shamballada enerjinin kontrol dışına çıkması söz konusu mudur?

Enerjiyi kontrol edemeyen kişi zaten uzman değildir. Master olmak enerjinin fazla olması demek değildir. Enerjiyi kontrol edebiliyor olmak demektir. Çevremizde öyle insanlar vardır ki ortama girer bardaklar çatlar ampuller patlar. Öyle insanlar vardır ki birine bakarak bütün geçmişini her şeyini görür. Bunlar değil onları enerji ustası yapan. O enerjiyi kontrol edebilmek istediği zaman o bardağı çatlatabilmektir o enerjinin uzmanı olmak.

Enerjiyi kontrollü veremediği için kilitlenmiş insanlar bilirim. Topraklaması olmayan ve öncesinde çakrasal düzeyde kontrolü yapılmamış olan insanlara uyumlama yada tedavi amaçlı bir enerji verirsen o kişi o enerjiyi topraklayamayacak vücudunda birikecektir. Kaslar ve sinirler gerilir. Ağrılar meydana gelir kabuslar görülür. Dahada kötüsü kişide kilitlenme gerçekleşebilir. O kişinin tekrar arındırılması gerekir. Bunun örnekleri vardır. Uzmanlık enerjiyi kontrol edebilmeyi gerektirir.

Kollektif bilinçle Shamballa’nın bir bağlantısı var mı?

Kollektif bilinçle alakası var. Dünyada yapılan araştırmalar kollektif bilincin suç oranlarını bile azalttığını gösteriyor. Yapılan deneyler var tamamen bilimsel ve gözetmenler eşiliğinde. Sahamballa hem terapi yapılan insanlara hemde insiye edilen insanlara aslında evrenin bir parçası olduğunu öğretiyor. Evrenle köklerimiz yok gibi gözüküyor belki ama yere bağlantılıyız. Göremediğimiz bağlantılarımız var. Bugün yine bilimin kanıtladığı aura bedenlerimiz var. Dolayısıyla biz bu evrenin bir parçasıyız.

Shamballa bir enerji olarak bizlerin enerjimizi yükseltip başka insanlar içinde iyi şeyler yapabilmemizi sağlayan bir felsefe bir sistemdir. Shamballa ile iletişime geçmiş, bu enerji sistemini tanımış herhangi bir kişi kollektif bilince katkı sağlamaktadır. Direk olarak bu bilincin bir parçası oluyor. Her kazanılan bir kişi bu röportajı okuyacak olan bir kişi bile kazanılmış bir insan oluyor. Dünyada iyi şeyler olması için gerekli olan enerjinin bir kısmını da o sağlamaya başlıyor. Artık oda bir enerji üretici duygu üretici oluyor.

Shamballa ile etkileşimde olan insanlar stres, öfke gibi durumlara karşı duygularını temizleyip kendini arındırabiliyor. Dolayısıyla evrene güzel enerjiler yaymaya başlıyor. Buda kollektif bilinç için artı bir değerdir. Sadece Shamballa da değil aslında, iyi olan enerjiyi yayan her türlü felsefe her türlü yapı kollektif bilince bir katkıdır.

Bugün biz gerçekten yardıma ihtiyacı olan birine yardım ettiğimiz zaman hem o kişiye yardım etmiş oluyoruz, hemde o kişiye yardım edildiğini gören X şahsı için bir şeyleri değiştirmiş oluyoruz. Enerjisel olarak iyi enerjiler yayan bir kişi başka kişileri de etkileyerek onlarında enerjilerini değiştirmelerine neden olabilecektir. Buda bir aktarıma neden olur. Genetik bir aktarım olabilir bunun sonrasında ve yeni doğacak çocuklar bu duygularla doğacak olabilir.

Shamballa uyumlanması alan bir kişinin spiritüal yetenekleri gelişir mi?

Gelişir. Enerjisel olarak yapılan yükleme onu geliştirecektir. Farkında olmadığı bir çok şeyi keşfedebilir.

Kötü karakterli kişilerde bu enerji olumsuz olarak kullanılabilir mi?

Bu enerji sistemi şifalandırma amaçlı yapılabilen, beraberinde enerjiyi kullanabilmeyi öğreten bir sistemdir. Shamballa şifa enerjisini yayma çabasında olsa da kişiye biyoenerji tekniklerini kullanmayı, hakim olmayı öğrettikten sonra o kişinin bu yetenekle neler yapacağını bilemeyiz. O nedenle bir uzmanın enerji vereceği kişiyi seçmesi önemlidir.

Hiv virüsü, kanser gibi ölümcül ve çaresi bilimsel olarak bulunamayan hastalıklarda Shamballa’nın etkisi nedir?

Shamballa bu tip hastalıklarda tedavi amaçlı kullanılabilir. Çok tercih ediliyor hatta. Alternatif tıp kapsamına girdiği için normal batı tıbbından yeterli şifayı görmeyen insanların başvurduğu yöntemlerden biri Shamballadır. Çok ciddi sonuçlar alınmışlığı vardır. Hiv konusunda destekleyici, bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri vardır. Böyle bir durumda özellikle altını çiziyorum benden bu tip hastalıklar için terapi isteyen insanlara normal tıbbi tedavilerine mutlaka devam etmeleri gerektiğini söylüyorum. Bu bütünsel bir tedavidir çünkü. Batı tıbbında da doğu tıbbında da tedavi devam etmelidir. Bu hassas bir konudur.

Uyumlanma alan kişi veya şifa veren kişi karşı tarafın olumsuz enerjisini, hastalığını, negatif yüklerini üzerine alır mı? Alış veriş sistemi nasıl işliyor?

Bir master bunu biliyordur. Eğitimlerde bu konu mutlaka anlatılmalıdır. Gündelik hayatta dahi bir arkadaşımız bize derdini anlattığında o enerjinin altında kalırız. O sorun bizim olmadığı halde bizimmiş gibi yaşarız hasta oluruz yataklara düşeriz ama bunun nedenini bir türlü anlayamayız. Özellikle bazı insanlar çok iyi dinleyicidirler etraflarında çok sevilen vazgeçilmez kişilerdir.

Özellikle öyle insanlar için Shamballa uyumlanmaları çok önemlidir. Çünkü Shamballada ilk seviyeden itibaren insanları biz kendilerine dışarıdan gelebilecek enerjilere karşı nasıl korunması gerektiğini öğretiyoruz. Bir terapi sırasında bir uygulayıcı kendisine o korumayı yapmaz ise terapi yaptığı kişinin aura bedeninden çıkan enerjiler şifacıya geçebilir. Enerjinin yok olmadığını biliyoruz. Dolayısıyla o enerji bir yerde kalacaktır. Bize gelmemesi için kendimizi yine Shamballa enerjisi ile koruyoruz bir enerji kalkanına giriyoruz. Aksi halde kesinlikle enerjiden etkileniriz.

Shamballa ile karşılaşmak tesadüf müdür yoksa bir tür çekim midir?

Çekim demek daha doğru olabilir. Bir şeyler Shamballa enerjisinin karşına çıkmasına o eğitimi almana neden oluyor, kendine ve başkalarına faydalı olman yönünde seni itekliyor olabilir.

Son olarak söylemek istediğiniz başka bir şey var mı?

Gerçekten doğru yapıldığı ve doğru ellerden alındığı sürece hangi enerji ile çalıştığınız önemli değildir. Önemli olan gerçekten doğru ellerden onu almaktır. O enerjinin saflığına inanıyor olabilmektir. Herhangi bir kaygı gütmeden tamamen saf yalın bir şekilde alınan enerjiye güvenmek önemlidir. Bu bir enerjiler savaşı değildir. Kişi için hangi enerji iyiyse hangisini almayı istiyorsa onu almalıdır. Varılmak istenen tek bir nokta vardır. Şuan insana sunulan çeşit içerisinden bir tanesi onu gerçekten o istediği noktaya getirecektir.

Biyografi: Yavuz Gündoğan

Yavuz Gündoğan

İstanbul Üniversitesi’nde İletişim ve Sosyoloji okudu. Öğrencilikle birlikte medya sektöründe çalışmaya başladı. Stajyer olarak girdiği CNN Türk Televizyon Kanalında kısa sürede profesyonel olarak çalışmaya başladı ve 6 yıllık süre zarfında yapımcı, editör ve yazar olarak görev aldı. Mezuniyetinin ardından İstanbul Üniversitesi’nde İletişim Öğretmenliği yüksek lisansı yaptı. Master eğitimi sırasında öğretmenliği tecrübe etti, pedagoji ve gelişim psikolojisi üzerine çalışmalar yürüttü. İletişimde beden dili hakkında tez yazdı.


Uluslararası koçluk eğitimi aldı. NLP, kuantum, hipnoz gibi teknikleri öğrendi. Hayat amacını keşfettiği sırada medyadaki işine son verip Yaşam Koçu ve İletişim Uzmanı olarak çalışmaya başladı. Başkaları için bir şeyler yapmak, onların hayatlarına dokunmak ve ruhunu arındırmak en büyük tutkusu. Shamballa Şifa (Bioenerji) Sistemi ve Yoga bu anlamda yol arkadaşları… Almak ve vermek üzerine kurulu olan bu sistemde herkesin birbirinden edineceği bir alım, bir ilham ve bir değer olduğuna inanıyor.