Altın Küreler Sahiplerini Buldu

Beverly Hills’te 72’ncisi düzenlenen Altın Küre ödül töreninde Oscar habercisi Altın Küreler sahiplerini buldu.’

altın küre

Sinema ve televizyon dünyasının prestijli ve Oscar’ların akıbetine ışık tutan ödülleri Altın Küre ödülleri, Beverly Hills’te düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Net favorilerin ödülle buluşmasının yanında sürpriz olarak değerlendirilebilecek sonuçlar da doğdu.

Drama dalında en iyi film ödülünü, Richard Linklater’ın 13 yılda çektiği sıra dışı çalışması Boyhood / Çocukluk kazandı. Ödülün net favorisi olan Çocukluk, sürpriz yapabilecek rakipleri The Thory Everything ve Foxcatcher a şans tanımadı. Müzikal veya komedi dalında en iyi film kategorisinde sürpriz yaşandı ve ödül Wes Anderson’ın zengin kadrolu filmi The Grand Budapest Hotel / Büyük Budapeşte Oteli ne gitti. Büyük Budapeşte Oteli, her ne kadar ödülü alabileceği konuşulan bir yapım olsa da ödülün favorisi Alejandro Gonzalez Inarritu’nun ses getiren yapımı Birdman / Atmaca idi.


Güçlü adayların olduğu ve ödülün kime gideceğinin kestirilemediği drama dalında en iyi erkek ve kadın oyuncu ödülleri, kimine göre doğru adrese giderken kimine göre de sürpriz isimlere gitti. Steve Carell, Benedict Cumberbatch ve Jake Gyllenhaal’la sıkı bir savaşa giren, The Theory of Everything filminde Stephen Hawking’i canlandıran Eddie Redmayne ödülü kucaklamayı başardı. Gone Girl / Kayıp Kız filmindeki performansıyla drama dalında en iyi kadın oyuncu ödülünün favorisi olarak öne çıkan Rosamund Pike, ödülü Still Alice filmindeki performansıyla diğer güçlü aday olarak gösterilen Julianne Moore’a kaptırdı.

Müzikal veya komedi dalında en iyi erkek oyuncu ödülü, beklendiği gibi Oscar’ın da favorisi olarak gösterilen Michael Keaton’a gitti. Öne çıkan bir adayın olmadığı müzikal veya komedi dalında en iyi kadın oyuncu ödülü ise Amy Adams’a gitti. En iyi yardımcı erkek oyuncu kategorisinde büyük sürpriz yaşandı. Ödülün Mark Ruffalo’ya mı, yoksa Edward Norton’a mı gideceği merak edilirken, ödül J. K. Simmons’a gitti. Bu kategoride The Judge / Yargıç filminde müthiş bir performans sergileyen 83 yaşındaki Robert Duvall’in görmezden gelindiği de unutulmamalı. En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü Çocukluk filmindeki performansıyla Patricia Arquette kazandı.


En iyi yönetmen ve en iyi senaryo kategorilerinde sürpriz yaşanmadı ve ödüller favorilerine gitti. Richard Linklater, büyük emek verdiği Çocukluk ile en iyi yönetmen ödülünü kucaklarken, Alejandro Gonzalez Inarritu ve ekibi, Atmaca ile en iyi senaryo ödülünü kazandı. En iyi şarkı ödülü, John Legend’ın Selma filmi için seslendirdiği Common şarkısına; en iyi müzik ödülü, The Theory of Everything filminin bestelerini yapan

Johann Johannsson’a; en iyi animasyon ödülü   How to Train Your Dragon 2 ye; yabancı dilde en iyi film, Rus yapımı Leviafan a gitti.


Televizyon kategorisinde drama dalında en iyi dizi The Affair , komedi ya da müzikal dalında en iyi dizi Transparent , en iyi kısa dizi ya da televizyon filmi Fargo oldu. Kevin Spacey, House of Cards dizisindeki performansıyla televizyon dizileri kategorisinde drama dalında en iyi erkek oyuncu; Ruth Wilson, The Affair dizisindeki performansıyla televizyon dizileri kategorisinde drama dalında en iyi kadın oyuncu; Jeffrey Tambor, Transparent dizisindeki performansıyla televizyon dizileri kategorisinde müzikal ya da komedi dalında en iyi erkek oyuncu; Gina Rodriguez, Jane the Virgin dizisindeki performansıyla televizyon dizileri kategorisinde müzikal ya da komedi dalında en iyi kadın oyuncu; Billy Bob Thornton, Fargo dizisindeki performansıyla en iyi kısa seri ya da televizyon filmi kategorisinde en iyi erkek oyuncu; Maggie Gyllenhaal, The Honourable Woman dizisindeki performansıyla en iyi kısa seri ya da televizyon filmi kategorisinde en iyi kadın oyuncu; Matt Bomer, The Normal Heart dizisindeki performansıyla en iyi kısa seri ya da televizyon filmi kategorisinde en iyi yardımcı erkek oyuncu; Joanne Froggatt, Downton Abbey dizisindeki performansıyla en iyi kısa seri ya da televizyon filmi kategorisinde en iyi yardımcı kadın oyuncu ödüllerine layık görüldü.


Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.