Selfless: Ölümsüzlük Gerçek Olsaydı

Gerilim ve gizem türü, Amerikan yapımı bir film Self/Less.

Self-Less

“Steve Jobs 20 yıl daha yaşasaydı ya da Einstein’in 30 – 40 yılı daha olsaydı insanlık için ne harika şeyler üretebilirlerdi bir düşünün.” Selfless filminden sadece bir replik… Ölümsüzlük gerçek olsaydı, siz neyi tercih ederdiniz? Bir deha uğruna ölmeyi mi? Yoksa ölümsüz olmayı mı?

maxresdefault

10 Temmuz 2015 Tarihinde vizyona giren filmin başrollerini  Ryan Reynolds, Natalie Martinez, Ben Kingsley ve Matthew Goodie paylaşıyor. Filmin yönetmen koltuğuna The Fall, Hücre ve Ölümsüzler; Tanrıların Savaşı filmleriyle tanınan Tarsem Singh oturuyor. Görüntü Yönetmeni, Brendan Galvin. Filmin müzikleri, Dudu Aram ve Antonio Pinto tarafından hazırlanmıştır. Bu inanılmaz fimin senaryo yazarları ise, David Pastor ve Alex Pastor.


“Tanrı, insanı yarattı. İnsan, ölümsüzlüğü.”

Kanserden ölmek üzere olan oldukça zengin bir emlak kralı ve tek bir kızı olan Damian, ölmemek uğruna daha önce uygulanmamış bir tedaviyi kabul eder. Damain, kanserdir. Kanser karşı tek bir tedavi vardır. Bu tedavi yöntemi ile kendisinin tıpkı bir deri değiştirme gibi, farklı bir beden içinde yaşamaya başlayacaktır. Bu tedaviyi ona sunan kişi Albrigth’tir.


Self-Less 2Albirgth aslında Damain gibi önceden yaşlı olan bir profesördür ve kendi bilincini bir öğrencisinin vücuduna yerleştirerek bu tedaviyi bulmuştur. Dünyada çok az sayıda insana bu tedaviyi uygulayan Albrigth’in asıl hedefi, dünyada kendisi gibi deha olduğuna inandığı kişilerin yaşam süresini uzatarak, insanlığa hizmet edebilmektir. Ancak bunu yaparken, masum insanların bedenlerini ele geçirmekte ve aslında bir nevi cinayet işlemektedir. Fakat, Albrigth’in müşterileri bu cinayeti bilmemekte ve kendilerine verilen bedenlerin yaratıldığını sanmaktadır.

Damain da tıpkı diğerleri gibi, kendisine verilecek olan bu bedenin tamamen sıfırdan yaratıldığını zannetmektedir. Tedavi sonrasında kendini bir anda daha genç ve diri bir bedenin içinde buluverir. Ne var ki Damian artık sadece yeni bir bedene sahip değildir. Kendisinin bildiği her şeyin tamamen değişmesine ve hayatının alt üst olmasına sebep olan başka detaylar da vardır. Bunlarla yüzleşmesine az kalmıştır. Tedavi sonrası, yeni vücuduna sahibi olabilmesi için ilaçlar kullanmaktadır. Bu ilaçları almaması durumunda, bedenin eski sahibinin bilinci devreye girmekte ve Damain, satın aldığı vücudun sahibinin bilincinin yansımalarını görmeye başlar. Bu yansımalar, Damain’ın araştırmaya zorlar ve Damain hiçbir şeyin göründüğü  gibi olmadığını anlar… Damian’ın sahip olduğu bu bedenin kökenleri hakkında bilgi sahibi oldukça, onu öldürmek üzere olan gizli servisin farkına varır. Damian’ın yeni bedeninin “eski sahibi” de gizli servis tarafından aranan bir adamdır.

Self-Less 3


Filmin devamında bir kovalama başlar ve filmde yeni karakterler de sahnede yerini alır. Bu tedaviyi uygulayan tek kişi Damain değildir. İnsanların, sevdiklerini hayatta tutmak için neler yapabileceği bilinmez. Bilim adamlarının pek çok yeniliğe imza attığı yüzyılımızda, ölümsüzlük mümkün mü?


 

Merve Gülçin Güleç
"Biliyorum, içerilerde bir yerlerdesin..." Her insanın en derininde kendi sesi vardır. Güzele giden yol, insanın kendi iç sesindedir. Ve herkesin iç sesini duyabilmek için sessizliğe ihtiyacı vardır. Ben sessizliği yazarken duyuyorum...