Kağıttan Kentler

Kağıttan kentler, kağıttan insanlar… John Green’in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan “Kağıttan Kentler” (Paper Towns) vizyonda!

kağıttan kentler afiş

Genç-yetişkin edebiyatının önemli temsilcilerinden olan yazarın, geçtiğimiz sene “Aynı Yıldızın Altında” ile birlikte son iki yıl içinde iki romanının da sinemaya uyarlanması ve sonrasında Kağıttan Kentlerin de vizyona girmesi ile birlikte, bu üçüncü uyarlanan kitabı oldu. Green’in kitapları çok satanlar listesinde kendisini göstermeye devam ettiği sürece, filmlere de uyarlanmalarını zevkle izleyeceğiz.

Yapımı : 2015 – ABD


Gizem ,  Romantik

Jake Schreier

Nat WolffCara DelevingneHalston SageCara BuonoCaitlin Carver

Scott Neustadter

Wyck Godfrey Marty Bowen

288018.jpg-r_640_600-b_1_D6D6D6-f_jpg-q_x-xxyxx

Quentin’in büyük aşkı Margo’dur. Amerika’da sakin bir sokakta karşılıklı evlerde oturmaktadırlar. Quentin, Margo’ya görür görmez âşık oluyor. İkili, ilkokul, ortaokul ve liseyi aynı okulda okumuşlar ancak aralarında herhangi bir ilişki ya da arkadaşlık söz konusu değil. Quentin çalışkan ve uslu bir öğrencidir. İki kankasıyla, sakin bir hayat sürüyor. Margo ise, okulun en popüler kızlarından biridir ve tüm ilgi onun üzerindedir. Bir  gece Margo, tıpkı çocukluklarında olduğu gibi, Quentin’in penceresinden odasına giriyor ve onun yardımına ihtiyacı olduğunu söylüyor.  Erkek arkadaşının kendisini aldattığını öğrenmiş olanMargo, bu aldatmada rol oynayan herkesi cezalandırmaya karar vermiştir. Quentin’in şoförlüğüne ihtiyacı vardır. Quentin’in ona yardım etmesi ile başlayan gece sonrasında,  Margo ertesi sabah sırra kadem basar.

Quentin, Margo’nun ortadan kaybolması ile onu aramaya karar verir. İki kankası, kankalarından birinin sevgilisi ve Margo’nun kankası ile Margo’nun onlar için geride bıraktığı ipuçları ile onun peşinden gitmeye başlar.  Bu yolun sonunda onu neler beklemektedir ?

Quentin,  her insanın hayatında bir mucize olduğuna inanmkta ve o mucizenin Margo olduğunu düşünmektedir. Ancak filmin sonunda, Margo’nun sadece sıradan kendisini arayan bir kız olduğunu anlayan  Quentin için mucize bambaşka bir şeydir.

105012.jpg-r_640_600-b_1_D6D6D6-f_jpg-q_x-xxyxx


Herkese iyi seyirler…

Merve Gülçin Güleç
"Biliyorum, içerilerde bir yerlerdesin..." Her insanın en derininde kendi sesi vardır. Güzele giden yol, insanın kendi iç sesindedir. Ve herkesin iç sesini duyabilmek için sessizliğe ihtiyacı vardır. Ben sessizliği yazarken duyuyorum...