Organik Ev’de Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Atölyesi

Yeşil Bursa’nın yemyeşil Misi köyünde bir Organik Ev, bu oldukça berrak, sımsıcak yerdeyse düzenlenen birbirinden ilginç atölyelerden haberiniz var mı? İstanbul’a da oldukça yakın ve ulaşımı kolay bu duru yerde önümüzdeki hafta yapılacak bir çalışma, Tıbbi ve Aromatik Bitkileri Kullanım Atölyesi.

organik ev

Çalışmada kış hastalıklarının tedavisi için kullanılabilecek karışımlar, yara ve kesikler için ilk yardım kiti hazırlamak öğrenilecek. Bunların yanı sıra doğal deodorant, diş macunu, bakım maskesi ve kremi gibi kozmetik ürünler yapılacak. Böylece sağlığımız için ne olduğunu bilmediğimiz ve etkileri şüpheli kimyasal ilaçları kullanmak yerine, binyıllardır insanların yaptığı gibi, ait olduğumuz doğanın eczanesinden faydalanarak şifamızı kendimiz hazırlayabileceğiz.

bursa

Tıbbi ve Aromatik Bitkileri Kullanım Atölyesi’nde eğitimi kim veriyor?

Atölyenin eğitmeni Yael Cnaan adında uzman bir bitki bilimci, sağlıklı beslenme danışmanı ve bitkilerle tedavi uzmanı. Tel Aviv üniversitesinde Fizyoterapi ve bunun yanı sıra Bütünleyici Tıp alanında Bitkisel Tıp bölümlerinde eğitimini tamamlamış, sonrasındaysa bitki aşkı sayesinde bu eğitimleri konuda dünyaca ünlü isimlerden kurslar ve özel derslerle desteklemiş. Şimdiyse Kudüs’te Natüropatik Tıp alanındaki kolejlerde Bitkisel Tıp dersi vermekle beraber kendi atölyesinde bitkisel ilaç ve kozmetik ürünleri üretiyor.


bursa

Organik Ev

Öyleyse kısaca bir Organik Ev’den de bahsedelim. Güler yüzlü ve kalpleri birbirinden samimi insanların kurduğu bir oluşum bu. Dünyada birçok yeri gezmiş, birbirlerini İspanya’da bulmuş, hepsi İstanbul’da yaşamasına rağmen şehrin insanı yıpratan yoğun tüketim halini geride bırakmak istemiş ve sonunda bu küçük köyü mesken edinmişler. Doğal beslenmek, hayatın daha az karmaşık ve çok daha huzurlu olduğu özlerine dönmek, doğal üretim yaparak ekolojiye ve insanlara katkıda bulunmak istemişler. İyi ki de öyle olmuş. Bu gözle değil özle görülen pırıltıyı yayan, kendi tabirlerince ”yaşam evi” böylece doğmuş, ve birbirinden güzel etkinliklere, şifalara vesile olmuş.

tıbbi ve aromatik

Organik Ev’in öyküsü çok kısaca böyle. Ama en iyisi siz kendileriyle tanışın, hikayelerini onlardan duyun.


28-29-30 Ağustos tarihlerinde üç gün sürecek olan atölye bu ferah, sakin minik köyü ve Organik Ev’i deneyimlemek için çok güzel bir bahane. Eski kerpiç evleri ve sokak başlarında oturan yaşlı teyzeleriyle görülmeye değer bir köy Misi.

Atölyenin ayrıntılı programına ve Organik Ev hakkında daha fazla bilgiye facebook.com/organikevmisi adresinden ulaşabilirsiniz.


Şifanız Bol Olsun!