Bu Ülkede Hukuk Var!

Çarşıda, pazarda üzerinde bomba ile dolaşan birini görürseniz sakın dokunmayın. Çünkü güzel ülkemde artık sadece milletvekillerinin değil, canlı bombaların da dokunulmazlığı var!..

başbakan davutoğlu canlı bomba listesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 10 Ekim Cumartesi günü Ankara’da 97 vatandaşımızın ölümüne, yüzlerce vatandaşımızın yaralanmasına sebep olan, cumhuriyet tarihimizin en büyük terör olayının ardından Türkiye’de bulunan canlı bombaların isim listesinin ellerinde olduğunu belirtmişti.

Aynen şöyle demişti Başbakan; “Biliyorsunuz bu, bir eylem hazırlığı içinde ama bunu gerçek bir eyleme dönüştürmedikçe veya elinizde o eylemin olabileceğine dair bir veri olmadıkça tutuklayamazsınız.”

Hukuk devleti vurgusu yapan Davutoğlu,”Türkiye sebepsiz yere insanların tutuklanabileceği bir ülke değil” ifadelerini kullanmıştı.


Başbakan Davutoğlu bu ifadeleriyle, “Elimizde canlı bombaların listesi var, fakat biz hukuka o kadar saygılıyız ki canlı bomba, eyleme geçmeden onu tutuklayamayız” demek istiyor.

Başbakan bu sözleri söylerken nedendir bilmem aklıma Ergenekon ve Balyoz kumpası mağdurları geldi. Hani şu, saat 04:30 evine baskın yapılarak tutuklanan Türkiye’nin en değerli yazarlarından İlhan Selçuk… Kanser tedavisi görürken hasta hasta evi aranan Türkan Saylan… Gecenin 3’ün de evine baskın yapılarak tutuklanan ve bazı çevrelerin “Ergenekon’un kasası” olduğunu iddia ettiği, ancak öldüğünde cebinde beş kuruşu olmayan Kuddusi Okkır… hayatını terörle mücadeleye adamış Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ… Ve adlarını sayamadığım nice Ergenekon ve Balyoz kumpası mağdurları…

Cumhuriyetimizin binbir emekle yetiştirdiği gazetecilerini, akademisyenlerini, hukukçularını, doktorlarını, polislerini, askerlerini kısacası Genelkurmay Başkanı’ndan Noel Baba Derneği Başkanına kadar onlarca kişiyi, sırf kendileri gibi düşünmedikleri için “bunlar bize darbe yapabilir” şüphesiyle tutuklayıp, adeta hukuku katledercesine bu masum insanları yıllarca zindanlarda tutsak edenler, şimdi üzerilerinde bombalarla dolaşma ihtimali olan teröristleri tutuklamama gerekçesi olarak Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu, sebepsiz yere insanların tutuklanamayacağını söylüyor! Ne kadar komik değil mi.

Yazımı sonlandırmadan önce halkımıza küçük bir uyarım olacak.

Çarşıda pazarda üzerinde bomba ile dolaşan birini görürseniz sakın dokunmayın, çünkü güzel ülkemde artık sadece milletvekillerinin değil, canlı bombaların da dokunulmazlığı var!


Yaşasın Yeni Türkiye!