Arturo Ui’nin Önlenebilir Yükselişi yeniden sahnede!

Arturo Ui’nin Önlenebilir Yükselişi oyunu Tiyatro Adam tarafından yeni dönemde de çeşitli sahnelerde tiyatroseverlerle buluşuyor.

tiyatro oyunu izle arturo ui

Alman yazar Bertolt Brecht’in önemli epik tiyatro örneklerinden Arturo Ui’nin Önelebilir Yükselişi tiyatro oyunu, Arturo Ui’nin dillere destan yükselişini anlatıyor.

Oyunda I. Dünya Savaşı’nın ardından, 1929 Dünya Ekonomik Bunalımı sürecinde büyük şirketlerin çıkar savaşında oyuna gelerek suçlu durumuna düşen ve yargılanan bir Belediye Başkanı’nın, aklanmak için çete lideri Arturo Ui ile işbirliği yapması sonucunda Arturo Ui’nin hızla gelişen büyümesi, bu kez onun bir sömürü çarkı oluşturması ve karanlık işlerin karanlık ilişkilerle bir ülke kaderini nasıl değiştirebildiği anlatılıyor.


Peki kimdir bu Arturo Ui?

Bir gangster mi, bir kahraman mı? Yükselmek için her yolu deneyen bir politikacı mı? Her yaptığı yanına ve cebine kar kalan bir işadamı mı? Yoksa yalnızca bir maceracı mı? Ne fark eder? Çünkü Arturo Ui bir kişi değil. O yalnızca bir çerçeve.

Brecht’in savaş döneminde yazdığı anti-faşist oyunda Hitler’in iktidara yürüyüş öyküsü ile ünlü Chicago’lu gangster Al Capone’un öyküsü örtüştürülmüştür. Anlatılan gangster öyküsündeki olaylar, sahne aralarında yansıtılan yazılar ile tarihsel bir perspektife bağlanmıştır.

Büyük ve küçük çıkarların yan yana gelmesiyle oluşan bir resim çerçevesi. Çerçevenin içindeki resimler değişebilir, değişti de. Dün değişti bugün değişiyor ve yarın da değişecek. Tıpkı insanlık tarihi boyunca dünyanın başına bela olan pek çok resim gibi. Hitler mesela; kim diyebilir ki ya da hanginiz diyebilirsiniz ki Hitler olmasaydı onca yıkım, kıyım olmazdı. Emin olun o olmasaydı da o çerçeve boş kalmazdı.

İşte bu yüzden; Kişilerin yoktur bir önemi çerçevelerdir var eden o dönemi. Alın işte yan yana koyduk iki hikayeyi. Ama siz de görün resmi değil, onu içine alan çerçeveyi.


Sekiz oyuncunun yaklaşık otuz altı farklı kişiyi dönüşümlü bir şekilde oynadığı, müziklerin yine oyuncular tarafından, akapella (insan sesi) ile yapıldığı, Epik Tiyatro’nun özüne uygun, çağdaş bir yorumla sahneye koyulan bu oyunla, seyirciye, baş döndürücü bir tempo ve coşkuyla, eğlenceli bir biçimle, alışılagelmişin dışında bir tiyatro lezzeti sunuluyor.


Akatlar Kültür Merkezi

26 Kasım 2015 Perşembe Saat 20.30
16 Aralık 2015 Çarşamba Saat 20.30
29 Ocak 2016 Cuma Saat 20.30
20 Şubat 2016 Cumartesi Saat 20.30
26 Mart 2016 Cumartesi Saat 20.30
22 Nisan 2016 Cuma Saat 20.30
14 Mayıs 2016 Cumartesi Saat 20.30


Ortaköy Afife Jale Sahnesi

12 Kasım 2015 Perşembe Saat 20.30
10 Aralık 2015 Perşembe Saat 20.30
14 Ocak 2016 Perşembe Saat 20.30
11 Şubat 2016 Perşembe Saat 20.30
17 Mart 2016 Perşembe Saat 20.30
14 Nisan 2016 Perşembe Saat 20.30
12 Mayıs 2016 Perşembe Saat 20.30

Arturo Ui’nin Önlenebilir Yükselişi oyunu bilgi:
Saat 20:30

Bilet Fiyatı
Tam 39.50TL
Öğrenci 29.50TL
Mekan: Ortaköy Afife Jale Sahnesi

İlgili yazılar


Önlenemez Yükseliş: Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.