Nadide Hayat: Hiçbir zaman geç değildir!

İşinizi ve öğreniminizi aileniz uğruna bırakmışsınız. Eşiniz ölmüş, çocuklarınızı haftada bir görüyorsunuz. Artık sıra sizin mutluluğunuzda. Çağan Irmak imzalı Nadide Hayat, hiçbir zaman geç değildir diyen bir komedi.

nadide hayat çağan ırmak filmleri demek akbağ yetkin dikinciler muğla dalyan

Çekimler Muğla Dalyan’da yapıldı

Demet Akbağ’ın başrolde oynadığı, çekimleri İstanbul ve Muğla’nın Dalyan ilçesinde yapılan film; 50’sinden sonra hayatı değişen Nadide’nin hikayesini konu alıyor. Eşini kaybettikten sonra gençlik hatalarını telafi etmek için kolları sıvayan Nadide, gazetede gördüğü bir haberle kendisini önce okul sıralarında, ardından mavi sularda bulur…

Kadrosunda Yetkin Dikinciler, Sevil Akı, Batuhan Begimgil, Çisem Çancı, Efecan Şenolsun, Irmak Örnek, Ümit Erlim, Sadi Celil Cengiz, Gizem Erdem, Burak Can, Ali Karagöz, Doruk Kayra Sevir‘in bulunduğu, TAFF Pictures imzalı ‘Nadide Hayat’ 18 Aralık’ta vizyona girdi.


Fragman: Nadide Hayat – Yönetmen: Çağan Irmak

Nadide, ailesi uğruna öğrenim ve iş hayatını bırakmış orta yaşlı bir kadındır. Eşi ölünce hayatını sadece ailesi için harcamış olduğunu fark eder. Üstelik fedakarlıklarının karşılığını da görememiştir.

Kendisi için bir şeyler yapmaya karar verip çeşitli şeyler yapmayı dener. Ancak denemelerinde aradığını bulamaz. Öğrenci affıyla okuluna geri dönen Nadide, gazetede gördüğü bir haberle çılgın bir maceraya atılır…

Sığ komediden sıkılanlara…

Korkudan aile filmine kadar birçok türü deneyen Çağan Irmak, bu sefer de bir komedi filmi ile karşımızda. Nadide Hayat, Türk sinemasında hakim hale gelmiş kaba ve sığ komedilerin aksine konusu olan ve seviyeli bir komedi.


Filmin çekimleri ağırlıklı olarak Muğla’da gerçekleştirildi. Senaryo, Çağan Irmak’ın da dahil olduğu bir senaryo gurbu tarafından kaleme alındı. Film, ana karakteri canlandıran Demet Akbağ‘ın üzerine kurulu. Yetkin Dikinciler de filmin dikkat çeken isimlerinden.

 

Türk Sinemasında Komedi: Nereden Nereye?

Fantastik Türk Sineması – Çok mu Küçümsüyoruz?


Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.