Mustafa Koç hayatını kaybetti

İlk müdahalesi Beykoz Devlet Hastanesi acilinde yapılan Mustafa Koç’a 45 dakika kalp masajı yapıldığı öğrenildi. Daha sonra helikopterle Amerikan Hastanesi’ne sevk edilen Mustafa Koç, Amerikan Hastanesi Başhekimi’nin açıklamasına göre hayatını kaybetti.

mustafa koç mustafa v koc hayatını kaybetti öldü vefat etti koç holding camiası

Mustafa Koç Kanlıca’daki yalısında sabah sporu yaparken kalp krizi geçirdi. Beykoz Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından, saat 10:10’da sıralarında helikopterle, Avrupa yakasında bulunan Amerikan Hastanesi’ne nakledildi. Hastaneden yapılan açıklamada, 55 yaşındaki Mustafa Koç’un 11:30 sıralarında hayatını kaybettiği duyuruldu.

İlk müdahalenin gerçekleştirildiği Beykoz Devlet Hastanesi’nden yapılan açıklamada, Mustafa Koç’un hayatını kaybettiği iddiaları yalanlandı, hayati tehlikenin devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Sabah sporu esnasında fenalaşıp düşmesi üzerine spor hocası ve korumasının yardımıyla ilk müdahale yapılmıştır. Saat 08:10 hastanemizin acil bölümüne alındı” denmişti.


Mustafa Koç 2002 yılında ABD’de sağlık kontrolünden geçtiğinde kalbine giden 3 damarının tıkalı olduğu saptanmış ve by-pass ameliyatı olmuştu.

Koç Holding’den yapılan açıklamaya göre, merhum Mustafa Koç’un cenazesi 24 Ocak 2016 Pazar günü öğle namazını müteakip Altunizade’deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii‘nden kaldırılacak ve Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki Aile Kabristanı’na defnedilecektir.

Mustafa Koç kimdir?

1960 yılında dünyaya gelen, evli ve iki kız çocuğu babası olan Mustafa Vehbi Koç, 1984 yılında ABD’de George Washington Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu.

Çalışma yaşamına 1984’te Tofaş’ta Müşavir olarak başlayan Koç, Ram Dış Ticaret’te Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1992 yılında Koç Holding’e geçerek sırasıyla Başkan Yardımcılığı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü.

Mustafa Koç, 2003 yılından beri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı görevini yürütüyordu. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesi de olan Koç, aynı zamanda Genç Başkanlar Organizasyonu üyesiydi.


JP Morgan Uluslararası Konseyi’nde, Rolls-Royce Uluslararası Danışma Kurullarına ve Council on Foreign Affairs Uluslararası Konseyi’nde yer alan Koç, aynı zamanda Bilderberg Toplantılarının Yürütme Kurulu Üyesi. 2005 yılında İtalya Hükümeti’nin Cavaliere D’Industria nişanı ile ödüllendirilmişti.

Mustafa Koç’un ailesine, yakınlarına ve Koç Holding camiasına başsağlığı dileriz.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.