Quentin Tarantino sunar: The Hateful Eight!

Quentin Tarantino 8. filmi The Hateful Eight ile sinemalarda. Western, gizem ve komedi gibi birçok türü harmanlayan filmin çekimleri Colorado’da gerçekleştirildi. Film yaklaşık 62.000.000 dolara mal oldu!

Cellat John, başına 10.000 dolar ödül konan kadın kaçak Daisy Domergue’yi yakalamış ve onu teslim etmek üzere karlı bir havada yola çıkmıştır. Yolda karşılaştığı siyahi ödül avcısı Binbaşı Marquis ve gidecekleri kasabanın yeni şerifi Chris’de yolculuğa dahil olurlar. Ancak tipi bastırınca Minnie’nin yerine sığınmak zorunda kalırlar. Minnie’nin yerinde 4 yabancıyla karşılaşırlar. Yalanlar ve gizemler, herkesin hikayesinin doğru olmadığını gösterir…

Tarantino sineması deyince ilk akla gelen senaryo ve güçlü yardımcı oyunculuklar, The Hateful Eight’te de ön planda. Tarantino, Altın Küre’nin “En İyi Senaryo” kategorisinde güçlü adaylardan biri. Oscar adaylığı da hemen hemen kesin gibi. Filmin tek ana kadın karakteri olan Jennifer Jason Leigh, “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” kategorisinde Altın Küre’ye aday gösterildi. Leigh’in Oscar adaylığı da sürpriz olmayacaktır. Filmin bir diğer Altın Küre adaylığı da “En İyi Film Müziği” kategorisinde efsanevi besteci Ennio Morricone’nin aldığı adaylık. Film, aynı kategorilerde Bafta adaylıkları da kazandı.


Tarantino, The Hateful Eight’te bir zamanların ünlü ve fakat çaptan düşmüş oyuncularını kullanma geleneğinden vazgeçmedi. Kurt Russell, Bruce Dern, Jennifer Jason Leigh ve Tarantino’nun daha önce de birlikte çalıştığı Samuel L. Jackson, Tim Roth ve Michael Madsen filmin ana kadrosunu oluşturan ve bu tanımlamaya uyan isimler. Filmin kadrosundaki tek popüler oyuncunun Channing Tatum olduğunu söylemek yanlış olmaz. Tarantino sesiyle filmin anlatıcılığını da üstlenmiş.


Cellat John karakteri için ilk düşünülen isim Christoph Waltz olsa da, rol Kurt Russell’a gitti. Daisy Domergue karakteri için de Michelle Williams, Geena Davis, Demi Moore, Hilary Swank, Robin Wright ve Evan Rachel Wood gibi isimlerin adı geçse de rol için Jennifer Jason Leigh’te karar kılındı.


The Hateful Eight, 3 saati aşkın uzun süresine ve ağırlıklı olarak kapalı mekanda geçmesine karşın akıcı senaryosundan ötürü sürükleyici bir film. Filmdeki tarihi göndermeler dikkat çekici. Filmin dönemsel olarak Tarantino’nun bir önceki filmi “Django Unchained / Zincirsiz” i takip ettiğini ve fakat bir devam filmi olmadığını da eklemek lazım.

The Hateful Eight Türkçe altyazılı Fragman

 

Bir dram filmi: The Dresser


Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.